logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

  Alle artikelen

  «1|2|...|468

  Digitaal abonnement: TvOO (4 uitgaven)

  Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties is een toonaangevend onafhankelijk vakblad op het gebied van Human Resource Development en richt zich op diegenen die zich individueel, groepsgewijs of beleidsmatig bezighouden met en geboeid worden door de ontwikkeling van mensen in relatie tot werk, opleiden, trainen, leren en presteren. Bedient een groot netwerk van bevlogen professionals, waarbij het actief stimuleren van groei en ontwikkeling in het vakgebied voorop staat. Het vakblad is daarbij ook een klankbord voor bedrijven, wetenschap en overheid op zowel nationaal als internationaal niveau. Brengt inspiratie, professionalisering, visie, verbondenheid en de mogelijkheid om te delen en doet dat op een authentieke en mooi vormgegeven manier. Met verrassende interviews, luchtige artikelen, informatieve recensies en kritische beschouwingen informeert TvOO over wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke trends die het vak vorm en inhoud geven. Heldere beschrijvingen van methoden en casuïstiek geven concrete handvatten voor de dagelijkse praktijk. Nieuwe media zoals Twitter, LinkedIn, Facebook en nieuwsbrieven zullen naast het tijdschrift een belangrijke rol spelen bij het informeren van de achterban over actualiteiten. Verschijningsdata (klik hier voor alle thema's) 6 maart 2017 - Wendbaar - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 5 juni 2017 - 24/7 - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 4 september 2017 - Invloed - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 4 december 2017 - Leergierig - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 5 maart 2018 - Stilte - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 4 juni 2018 - Kunst - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 3 september 2018 - Robots - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 3 december 2018 - De wereld - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 5 maart 2019 - Cultuur 4 juni 2019 - Ruimte 3 september 2019 - Model 3 december 2019 - Aandacht Neem een digitaal abonnement op TvOO en ontvang de komende 4 uitgaven in uw account. U ontvangt dezelfde versie als de papieren uitgave, alleen dan digitaal in PDF vorm. Uiteraard stellen wij u op de hoogte wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is! Na 4 uitgaven stopt het abonnement automatisch.
  22,00
  lees meer

  De wereld is een schouwtoneel

  De wereld: zo klein als je broekzak lijkt het soms. Je hoeft de televisie maar aan te zetten, de krant open te slaan of een blik te werpen op Twitter. De wereld staat aan de drempel van je eigen leven. Waar je ook bent. En tegelijkertijd is die wereld ook zo onbegrensd en is globalisering het nieuwe normaal. Maar krijgen we door al onze media een beeld hoe het echt is? Hoe anders? Of hebben we dan toch een ervaring nodig, een beleving: meer dan alleen de consumptie van woord en beeld.
  Gratis
  lees meer

  Onze man in China

  Sinds 1 april van dit jaar werk ik als general manager van Schouten China, een volle dochteronderneming van Schouten & Nelissen. In elf jaar tijd hebben we door de jaren heen een goede klantbasis en solide business opgebouwd. Schouten China heeft een kantoor in Beijing en in Shanghai en werkt in het hele land. Het bedrijf telt dertig medewerkers, waarvan 28 Chinees, met een flinke schil van freelancers. Voor mij was het de kans van mijn leven om in China te gaan werken, toen ik een nieuwe uitdaging zocht. En je mag wel zeggen dat ik die gevonden heb!
  1,95
  lees meer

  Leven als Belg in Nederland

  Toen ik in 1993 solliciteerde als Belg (wonende in Antwerpen) naar een job als trainer bij het Nederlandse Adviesbureau KOCK & Partners in Tilburg wist ik niet dat ik 25 jaar later nog steeds in Nederland zou werken en in België wonen. Tot voor die tijd was ik een polyglot. Ik werkte na mijn afstuderen een lange tijd voor de Internationale vrijwilligersorganisatie Service Civil International (SCI/VIA) en organiseerde en bouwde vanuit België wereldwijd mee aan sociale werkprojecten via dit netwerk. Ik reisde de wereld rond. Het reizen, de wereld zien, andere culturen proeven heeft mij altijd intens geboeid. En na een fase ‘wereldwijd zwerven’ vond ik een vaste stek in mijn professionele ontwikkeling bij de buren in Nederland.
  1,95
  lees meer

  Muziek maken zonder dirigent

  Ook organisatieontwikkelaars kunnen er niet omheen: bijna alle grote organisaties in Nederland zijn bezig met initiatieven rondom agile werken of zelforganiserende teams. Telkens gaat het om andere manieren van sturen en managen. Af van de klassieke hiërarchie waar de manager het voor het zeggen heeft. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen sturing of leiding meer is. Wel dat die op een hele andere manier wordt ingevuld. Daarbij laten veel organisaties zich inspireren door internationale voorbeelden. Maar is dat wel zo’n goed idee? Wat zijn de ervaringen en welke lessen zijn daarvan voor organisatieontwikkelaars te leren?
  1,95
  lees meer

  Herstel het vertrouwen in jezelf

  Ze is midden dertig en op het eerste oog een onafhankelijke, assertieve vrouw. In haar functie als communicatiemedewerker is ze duidelijk in wat ze wil. Toch staat haar functioneren momenteel onder druk door een complexe thuissituatie. “Ik ben mezelf totaal kwijt en weet niet hoe ik hier uitkom.”
  1,95
  lees meer

  The chief learning officer in de C-suite

  Als lezer bent u voortdurend op zoek naar nieuwe trends en onderwerpen die te maken hebben met het werk. Vaak ook om een keuze te kunnen maken als het gaat om de toekomst van het eigen werk van medewerkers en de organisatie waar zij voor werken. Heel eerlijk gezegd is het soms koffiedik kijken. Onze redactie weet natuurlijk nooit welke trends echt een grote impact gaan hebben. Daarom zorgen we dat we uit meerdere bronnen putten. Tijdens een internationaal congres kregen we een unieke kans om met de vicepresident en chief editor van een de grootste Amerikaanse tijdschriften in gesprek te gaan. Over de trends die hij in zijn eigen land ziet en welke hij herkent als wereldwijde trends. Samen met de Belgische Sofie Willox spreken we met Mike Prokopeak van Human Capital Media.
  1,95
  lees meer

  Hoe ontwikkel je een leerplatform?

  De noodzaak om op een meer continue manier medewerkers op te leiden en verder te ontwikkelen neemt toe. Meer flexibiliteit in leren vraagt ook om een andere ontwikkelaanpak: een waarin meer bottom-up en minder top-down kan worden gewerkt aan het ontwikkelen van leertrajecten. We gaan in op de ingewikkelde do’s en don’ts van het bouwen van een learning hub, een leerplatform, voor (internationale) grote organisaties die op meerdere locaties zijn gevestigd. Puttend uit recente ervaringen nemen we je bij de hand in het beschrijven van manieren om grote, digitaal gefaciliteerde leertransformatieprojecten te begeleiden.
  1,95
  lees meer

  Leren terwijl je werkt

  Kan moderne technologie ondersteuning bieden bij professionele leertrajecten? Twee specialisten gaan hierover met elkaar in gesprek. Koko Nakahara is een l&d-specialist uit Japan, terwijl Thilo Eckhardt in Zwitserland zijn thuisbasis heeft. In deze dialoog stellen ze elkaar vragen over hun vakgebied vanuit hun Aziatische en Europese perspectief. Het wereldperspectief kan natuurlijk niet ontbreken in dit nummer.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Thema: Stress

  Datum: 6 juni 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »