logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Kerstcadeautje - 8 artikelen gratis!

Ho ho ho! …op naar de feestdagen en het nieuwe jaar wil ProfessioneelBegeleiden.nl je graag danken voor je interesse in 2019 en je iets meegeven voor een geweldig, sprankelend 2020: gelukkig nieuwjaar met deze cadeaus!


>> Onderstaande artikelen zijn t/m 12 januari gratis te downloaden! <<
>> Log hier eerst in of maak een gratis account aan! <<
 

«1»

Vier randvoorwaarden voor een succesvolle verbinding

De laatste jaren zijn er verschillende samenwerkingsvormen ontstaan waarin onderzoekers en onderwijsprofessionals samenwerken en onderzoek doen. Wil in elk van deze vormen de samenwerking succesvol zijn, dan zijn vier voorwaarden cruciaal. Maartje Kouwenberg, Jelle Kaldewaij en Linda Sontag bespreken in dit artikel die vier voorwaarden voor succes.
1,95
lees meer

Een oplossing voor papieren tentamens

Er wordt steeds meer digitaal getoetst. Tijdsbesparing, is een grote winst voor de docent, maar vaak wordt binnen digitaal toetsen gekozen voor meerkeuzevragen terwijl dat niet in alle gevallen de beste vraagvorm is. Ook studenten geven aan dat zij zich beperkt voelen bij vragen waarbij je alleen een antwoord mag aanvinken. In dit artikel wordt een platform beschreven dat de voordelen van papieren toetsen combineert met de voordelen van digitaal toetsen.
1,95
lees meer

Jezelf ontwikkelen doe je aan en met de ander

In coaching wordt veel nadruk gelegd op 'eigenaarschap'. Toch blijft daarmee ook wel eens een kant onderbelicht die eveneens essentieel is: dat we elkaar nodig hebben om te ontwikkelen, dat ontwikkeling ontstaat in een wederkerige relatie. Want jezelf ontwikkelen doe je aan en met de ander.
1,95
lees meer

Wat betekent het om in deze tijd te leven?

We leven in een historisch unieke tijd. De secularisatie in Nederland maakt dat je zonder te verwijzen naar een goddelijke grootheid kan en mag nadenken over het leven. Aan het einde van achttiende en begin negentiende eeuw maakte het atheïsme een opkomst bij de culturele elite in Europa. Men was echter heel voorzichtig de bedienden er niet van te laten weten, omdat ze verwachtten dat zij die vrijheid niet zouden aankunnen en het tot gekte zou kunnen leiden (Chadwick, 1975). Religie is lang als de basis gezien voor een deugdzaam leven.
1,95
lees meer

Racketgevoelens

Racketgevoelens zijn aangeleerde gevoelens als substituut voor een ander onderliggend gevoel. Als kind ervaren we in iedere situatie bijpassende gevoelens zoals angst, verdriet, boosheid en blijdschap.
1,95
lees meer

Gedeeld geluk is dubbel geluk

Koken is levensgevaarlijk. Gloeiendhete ovens, borrelende pannen en vlijmscherpe messen. Overduidelijk niet geschikt voor kleine kinderen. Niet voor niets hebben experts van stichting Veiligheid-NL de keuken tot ‘onveilige plek’ verklaard, en adviseren zij zelfs om kleine kinderen maar liever helemaal niet in de keuken te laten komen. Kortom, kinderen en koken is geen goede combinatie, toch? Wel dus! Ontwerper Lotte Jacobse introduceerde met Kookid een productlijn waarmee peuters op een veilige, onderzoekende en speelse manier kunnen meehelpen met het bereiden van de avondmaaltijd.
1,95
lees meer

In wat je wilt is er altijd een weg

Als teamcoach kom je weleens teams tegen die van goede wil lijken te zijn, maar waarin het samenwerken gewoon niet wil lukken. Het lijkt wel alsof ze iedere stap in de goede richting saboteren. Willen ze niet of kunnen ze niet? Als conflictcoach krijg je altijd de vraag om mensen te helpen een conflict aan te pakken en te transformeren tot een leerproces. Maar er is lang niet altijd sprake van een conflict. Soms is het een onrustige fase waar een team doorheen moet om verder te groeien, soms is er sprake van meerdere conflicten die door elkaar lopen en soms gaat het alleen maar om de perceptie van de opdrachtgever. Het enige wat je weet, is dat mensen een conflict ervaren en daarvanaf willen.
1,95
lees meer

Mag ik even jullie aandacht?

Het lijkt tegenstrijdig. Aan de ene kant is de smartphone een van de grootste boosdoeners als het gaat om het verliezen van je aandacht. Aan de andere kant bieden apps en technologie juist ook mogelijkheden om je te laten ontspannen of om je aandacht weer terug te vinden. We vroegen onze hrd-collega’s of ze wel eens een app gebruiken om hun focus vast te houden of om te mediteren of te ontspannen van het werk.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach - 2020

Thema - WERK-DRUK

Datum: Maandag 7 september
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »