logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Zomercadeautje - 8 artikelen gratis!

Met de zon in je gezicht kijk je reikhalzend uit naar je vakantie. Ontspannen nadenkend over laatste trends en methodieken op gebied van begeleiden, dienen zich als vanzelf nieuwe kansen en mogelijkheden voor aankomend jaar aan. Voor deze zomer biedt ProfessioneelBegeleiden.nl je een koffer gratis vakliteratuur: pak ze uit, geniet en leer ervan. Een fijne tijd gewenst!


>> Onderstaande artikelen zijn t/m 2 september gratis te downloaden! <<
>> Log hier eerst in of maak een gratis account aan! <<
 

«1»

Passie

Passie is emotie, een grote liefde voelen, verlangen, in vuur en vlam staan voor iets. Je kunt een passie hebben voor zeilen, voor kunst, voor een land, maar onder passie in een relatie wordt over het algemeen de seksualiteit verstaan. Dankzij passie kun je je lichamelijk aan elkaar overgeven. Passie, hartstocht, zinderende seks… hoe belangrijk zijn deze zaken voor ons relatiegeluk?
1,95
lees meer

Integratie van werk en privé

Er is al zoveel geschreven en gedebatteerd over de werk-privébalans dat je bijna zou vergeten dat mensen uit vrije wil werken. Natuurlijk zijn er ook financiële redenen en heeft niet iedereen een droombaan, maar rond werken heerst ook heel wat onterechte negativiteit. Zelfs als je niet met je werk getrouwd bent, zou het wel erg jammer zijn dat een werkdag je zo weinig doet dat je er buiten je ‘verplichte’ werkuren nooit over nadenkt. Je werk is hoe dan ook een deel van je leven, dus zorg ervoor dat het een leuk deel is.
1,95
lees meer

Hoe belemmeren we plezier in ons leven?

We hebben allemaal behoefte aan plezier, geluk en vreugde in ons leven. Bij de een lijkt dat vanzelf te gaan en bij de ander is dat een voortdurende worsteling. Waar ligt dat aan? Welke types hebben moeite om plezier te ervaren? En waar ligt de valkuil voor de loopbaancoach?
1,95
lees meer

Compassie mag je niet onderschatten

Na machtloos leiderschap, coachend leidinggeven en dienstbaar leiderschap ontstaat wereldwijd een nieuwe leiderschapsstijl: compassioneel leiderschap. Binnen grote organisaties als Google, LinkedIn en zelfs de Duitse softwaregigant SAP wint deze vorm van leidinggeven steeds verder terrein.
1,95
lees meer

Hoe ethisch verantwoord is mijn therapie?

Bij ethisch handelen denken we al snel aan zware zaken, zoals integriteit, geheimhouding en eerlijkheid. Bij veel beroepsverenigingen liggen een aantal zaken rondom ethiek verankerd in een beroepscode. Toch heeft ethisch verantwoord handelen een diepere betekenis dan een beroepscode. Daarin zijn veel dingen grijs, of worden bepaald door ons aanvoelen, onze professionele kwaliteit en de situatie. In dit artikel licht ik een aantal van dergelijke situaties toe en scheppen we een kader van waaruit we dit kunnen beschouwen. Dit opent de discussie en dialoog die noodzakelijk is voor onze verdere professionalisering.
1,95
lees meer

De rol van permissies tijdens supervisie

Voor mij is supervisie vooral een plek waar beiden leren: de supervisor en de supervisant. Daarom wil ik met u delen wat het inhoudt, binnen de ontmoeting die supervisie is, permissies te geven en wat hun doel is, en hoe de ontmoeting kan worden ingebed binnen een cocreërende relatie.
1,95
lees meer

Onderzoekscultuur in school

Samen onderzoek doen kan een belangrijk middel zijn om meer duurzaam en onderzoeksmatig te werken aan onderwijsverbetering. Dit kan via twee functies van onderzoek: de feedbackfunctie en de dialoogfunctie. De feedbackfunctie houdt in dat de onderzoeksresultaten tot onderwijsverbeteringen leiden. De dialoogfunctie betekent dat het onderzoeksproces leidt tot inhoudelijke gesprekken en versterking van de onderzoekende houding van leraren.
1,95
lees meer

Coachhond bij het afleggen van examens

Nikki is een gecertificeerde coachhond. Hij ondersteunt en hij bevordert het algemeen welzijn van examendeelnemers. De examendeelnemer kan met Nikki knuffelen of met hem spelen. Maar de gecertificeerde coachhond kan veel meer, hij kan ook onder begeleiding van een professional therapeutisch ingezet worden in het kader van examenvrees of faalangst. Bij de exameninstelling TCI – Stichting Toets Centrum Intereducatief - is Nikki op aanvraag aanwezig voor kandidaten om het zelfvertrouwen te vergroten, angst te verminderen of indien dat nodig is ook de interactie met de assessor aan te gaan.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »