logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|9|10|11|...|574

  Conflict versus werkgeluk

  Conflicten in organisaties zijn aan de orde van de dag. In 2018 gaf 30,2% van alle werkende Nederlanders aan een conflict op het werk te hebben (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, 2018). Conflicten op het werk worden vaak gedreven door bestaande verschillen tussen werknemers en het werken in teamverband (De Dreu, 2005). Zo verschillen werknemers in de persoonlijke doelen en belangen die ze nastreven, in de opvattingen, normen en waarden die zij ontwikkeld hebben en de manier waarop zij de werkelijkheid waarnemen. Veel mensen werken in teams, waarbij men van elkaar afhankelijk is bij het behalen van doelstellingen en het verdelen van werk. En men vaak moet samenwerken met collega’s die men niet zelf heeft uitgezocht. Conflicten in organisaties lijken dan ook onoverkomelijk.
  1,95
  lees meer

  Conflicterende belangen in het familiebedrijf

  Op 17 april 2019 publiceerde de Volkskrant een artikel met als kop Leegloop top Centric houdt aan: opnieuw vertrekt een directeur. De strekking van het verhaal: dienstverlener Centric verkeert in crisis sinds de zelfverklaarde cyberspecialist Rian van Rijbroek een rol heeft gekregen in het leven en het bedrijf van oprichter en miljonair Gerard Sanderink.
  1,95
  lees meer

  Conflicten leren hanteren: mission impossible?

  “Het is makkelijk genoeg om kwaad te worden. Maar kwaad zijn op de juiste persoon, in de juiste mate, op de juiste tijd, om de juiste reden en op de juiste manier, dat is niet gemakkelijk.” Deze beroemde uitspraak van Aristoteles maakt duidelijk dat het hanteren van conflicten altijd al is gezien als complex en moeilijk. Het vraagt inzicht in jezelf, in de ander, in de situatie. En ook timing is belangrijk. De vraag is daarom hoe we leren met onze conflicten om te gaan en in welke mate je conflicthantering kunt leren.
  1,95
  lees meer

  Jong geleerd, oud gedaan?

  Veel millennials, geboren tussen 1985 en 2000, lopen vast in gedateerde manieren van leiden, leren, veranderen, besluiten en samenwerken die oudere generaties op de automatische piloot herhalen. Dit terwijl deze oudere generaties en hun vergrijzende organisaties de updates van de jongste werkende generatie hard nodig hebben om zichzelf en hun organisatie(cultuur) bij de tijd te houden. Hoe kunnen organisaties zich met millennials vernieuwen en een gezonde leercultuur voor alle generaties vormen? Dit verloopt nogal anders dan veel organisaties, managers en ervaren collega’s gewend zijn.
  1,95
  lees meer

  Zeven hints voor diversiteit en inclusie

  Van nut en noodzaak van diversiteit en inclusie zijn veel bestuurders overtuigd. De toenemende diversiteit in de samenleving dwingt ze tot actie, want ze willen alle talenten benutten voor betere prestaties van hun organisatie. Nu gaat erom diversiteit en inclusie te bewerkstellingen in de systemen, de structuren en het management.
  1,95
  lees meer

  Hoe ontwikkel je authentiek zelfvertrouwen?

  De boekpresentatie van Advancing Authentic Confidence Through Emotional Flexibility was een mooie aanleiding om Jacqueline Brassey, de eerste auteur, te vragen of we wat dieper in konden gaan op de begrippen uit het boek. Alle begrippen uit de titel vragen om uitleg. Daarnaast is er de vraag hoe authentic confidence, authentiek zelfvertrouwen, je kan helpen om je staande te houden in de werkwereld van vandaag. We gaan nader in op de achtergrond en het begrip authentic confidence. Net als bij het boek verbinden we dat aan leren en ontwikkelen en geven we voorbeelden hoe je authentiek zelfvertrouwen kunt ontwikkelen.
  1,95
  lees meer

  Veranderingen succesvol maken

  Organisaties zijn steeds minder in staat om complexe veranderingen het hoofd te bieden. Dit zien we in toenemende mate. Uit ons onderzoek blijkt dat organisaties hun eigen expertise overschatten die nodig is om te kunnen meebewegen met toekomstige veranderingen. Ook de mogelijkheden die er zijn om op veranderingen te reageren ontwikkelen zich minder snel dan nodig. Hoe zorg je dat je beter voor veranderingen bent toegerust?
  1,95
  lees meer

  Zien wat je deelnemers zien: eyetrack-techniek

  Bij het vormgeven van een online academie let je op helderheid, toegankelijkheid en aantrekkelijkheid voor de gebruikers. Maar hoe weet je of je gebruikers dat ook zo ervaren? Hoe weet je of ze bij de juiste cursussen uitkomen? Of dat ze de informatieopbouw van de online academie begrijpelijk vinden? Eyetrack-techniek helpt hierbij.
  1,95
  lees meer

  Aandacht (Volledige uitgave)

  Inhoud   Aandacht Aandacht voor aandacht! Olivia Kramers & Ria van Dinteren Aandacht in ‘vloeibare tijden’ Barbara van der Steen & Aart Goedhart Werk is een mooie zenoefening Robert van Gemert Geheugen op de werkvloer: pure noodzaak Rick de Jong Hrd-tool, Aandacht voor ongeschreven regels Léonie van Rijn & Annemieke Figee Op een ander been gaan staan - In gesprek met Joan Nunnely Olivia Kramers & Ria van Dinteren Aandacht voor vrijwilligers in een hospice Dorine Wesel Situational awareness Laura van der Klugt & Rick Mulder Onderzoek Leren: van onbewust naar bewust Robert-Jan Simons Kijken doe je met je brein - In gesprek met Stefan van der Stigchel Olivia Kramers & Ria van Dinteren Impact met nieuwe businessmodellen Jos Arets Zes bouwstenen voor betere inzetbaarheid van medewerkers Eline Steenhuisen & Lea Mazor Inspiratie Bang voor feedback Tom Nijsmans & Dajo de Prins “Mijn hoofd zit daar” - column Jaap Peters Mag ik even jullie aandacht? Olivia Kramers Leren in de ‘flow of work life’ trendcatcher Ger Driesen Wat nou, werkenergie? Cristel van de Ven Van controle naar aandacht Marianne Eussen

  5,95
  lees meer

  Aandacht voor aandacht!

  Bij de redactie van TvOO zijn we er goed in om de thema’s voor de nummers zó te kiezen dat je er alle kanten mee uit kunt. Dat geldt ook voor het thema aandacht. Leuk hoor, wat je er allemaal mee kunt: aandacht hebben, vasthouden, vragen, schenken, opbrengen, trekken, verliezen en nog veel meer. Maar aandacht blijkt wel een thema dat echt lastig vast te pakken is (als dat al kan) en waarvoor geldt: hoe meer je er van weet, hoe meer vragen je hebt…
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper