logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|113|114|115|...|533

Levenslessen in de praktijk

Een coach kan nooit genoeg oefeningen paraat hebben. Deze oefening is bijzonder geschikt in de begeleiding van teams die een moeilijke periode tegemoet gaan. In mijn geval betrof het een afdeling die aan de vooravond stond van een grote reorganisatie, waarvan vooraf duidelijk was dat er de nodige fte’s moesten afvloeien. Hun manager wilde hier geen verantwoordelijkheid voor dragen en had er de brui aan gegeven.
1,95
lees meer

Hoe coach ik een stagnerend team?

Stagnerende teams zijn niet functionerende en/of beschadigde teams, waarbij de effectiviteit van de teamprestaties minimaal is. Doorgaans sluiten zij zich af van de rest van de organisatie en kennen zij een interne ‘pikorde’ die is gebaseerd op informeel leiderschap. Hoe zorg je er als teamcoach voor dat deze teams weer levenskunst in werken ervaren?
1,95
lees meer

Ik heb mezelf fouten gegund

Sinds 2013 is Nicolas Mansfield algemeen en artistiek directeur van de Nederlandse Reisopera. Na een ingrijpende reorganisatie met veel gedwongen ontslagen als gevolg van de grote bezuinigingen op kunst en cultuur kwam het gezelschap gedurfd terug. Een gesprek over leiderschap, het belang van kunst en een nieuw begin.
1,95
lees meer

Geluiden van buiten: Hélène Stapert

Hélène Stapert is hoofd p&o bij Bureau Jeugdzorg Drenthe. Ruim twintig jaar zit zij in het p&o-vak. Ze werkte bij een universiteit, een middelbare school en in de sector zorg & welzijn. De laatste twaalf jaar oefent zij haar beroep uit in de jeugdzorg. Opgeleid als loopbaanadviseur en coach, voert ze naast haar werk voor Bureau Jeugdzorg een kleine eigen praktijk, maar de recente verandergolf in de jeugdzorg vergt in haar baan zoveel tijd en energie, dat daar maar weinig ruimte voor overblijft. “Coaching van de organisatie als geheel is erbij gebaat dat het management haar visie inspirerend uitdraagt en daar ook zelf elke dag naar handelt”.
1,95
lees meer

Maak kennis met jezelf als levenskunstenaar

Een coach kan nooit genoeg oefeningen paraat hebben. Deze visualisatie kun je gebruiken om je cliënt meer in contact te laten komen met de levenskunstenaar in zichzelf.
1,95
lees meer

Coaches zijn ook mensen

Peter heeft al meer dan twintig jaar een bloeiende coachingspraktijk. Sinds kort is hij ook mantelzorger voor zijn vader die dementeert. Dan vraagt zijn kapster hem of hij haar wil coachen op de balans werk-privé. Maar tijdens het eerste gesprek blijkt dat het vooral gaat om haar relatie met haar moeder, die net als de vader van Peter, aan het dementeren is. Ze wil weten hoe ze daarmee om moet gaan. Wat zou jij doen als je een klant krijgt, die komt met vragen over een situatie, waar jij zelf in zit of die je net hebt meegemaakt?
1,95
lees meer

Leven met verlies en hoop

De Alba academie organiseert ‘ schitterbijeenkomsten’. Het doel van deze avonden is om mensen die schitteren een inspiratiebron te laten zijn voor anderen en zo organisaties creëren die schitteren. De avonden dagen je uit, zetten je aan het denken, stellen vragen, inspireren je, laten je proeven en reiken je nieuwe mogelijkheden aan.
1,95
lees meer

Just take the first step

De aandacht van psychologen voor de gezonde mens en het goede leven is in de loop van de twintigste eeuw buiten beeld geraakt. De positieve psychologie heeft daar verandering in gebracht en sinds een jaar of vijftien neemt levenskunst weer een serieuze plek in. In de praktijk kun je werken met relevante noties uit de positieve psychologie: realiseren van je waarden vanuit je sterkten, in een positieve sfeer, met optimisme, geloof in eigen kunnen en hoop op geluk en vervulling.
1,95
lees meer

Coaching rondom kanker

Mensen die kanker hebben of hebben gehad, kunnen worstelen met vragen over universele thema’s. Inge Hidding werkt met deze mensen. Zij vertellen haar hun verhaal dat uiteindelijk gaat over de kunst om te leven. Aan de hand van de zes meest gestelde vragen in haar praktijk laat ze zien hoe levenskunst een integraal onderdeel kan zijn van coaching bij kanker.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »