logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|14|15|16|...|540

Connecting, interacting, and supporting: Social capital, peer network, and cognitive perspectives on

Geen massacolleges meer, maar kleinschalig groepsonderwijs. Hiermee wil het hedendaagse hoger onderwijs de opleidingen aantrekkelijk maken en daarmee eveneens het studiesucces verhogen. Studenten leren elkaar sneller kennen wanneer ze samenwerken binnen kleine groepen. De vraag is of kleinschalig groepsonderwijs voldoende is om alle studenten te helpen met de relatievorming die naar verwachting bijdraagt aan hun studieprestaties?
Gratis
lees meer

The transtheoretical model of behaviour change and exercise behaviour in fitness clubs

Er is de laatste decennia een grote hoeveelheid onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat training (exercise) een positief effect heeft op legio gezondheidsfactoren. Er wordt geconcludeerd dat ‘’exercise is medicine’’ oftewel ‘’training is een medicijn voor de gezondheid’’. Dit promotieonderzoek richt zich op training gedefinieerd als geplande en gestructureerde lichamelijke oefeningen met de intentie tot het verbeteren of onderhouden van de fitheid en gezondheid. Het transtheoretischel model voor gedragsverandering (afgekort in het Engels: TTM) wordt veelvuldig gebruikt om veranderingen in gezondheidsgerelateerd gedrag te begrijpen, zoals (fitness) training.
Gratis
lees meer

Het oorsmeer van de walvis

Heb jij nog tijd om al die interessante boeken te lezen die je hebt aangeschaft? Veel boeken liggen ongelezen op jou te wachten. Om maar niet te praten over de boeken, tijdschriften of artikelen die je, als je tijd had, zou willen lezen, maar die je nog niet hebt aangeschaft. Je hebt het natuurlijk heel erg druk. Maar als je echt gaat meten hoeveel uren in de week je spendeert aan sociale media of Netflix of tv, dan schrik je.
Gratis
lees meer

Innoveren is als tuinieren

Uit het rijke aanbod van nieuw verschenen managementboeken nomineerde een vakjury vijf boeken voor de titel Managementboek van het Jaar 2017. De titel is gegaan naar: ‘Het innovatiedoolhof’ van Gijs van Wulfen. Tijd om hem op te zoeken. We spreken af in Hilversum bij Doppio, waar Gijs vaste klant is en na het bestellen van mijn eerste cappuccino weet ik waarom.
1,95
lees meer

Van controleren naar leren

We willen allemaal dat medewerkers die deel uitmaken van teams het leuk vinden om te leren, dat ze tot hogere prestaties komen en dat het als vanzelf gaat. Een relatie tussen leren in organisaties en sport is snel gemaakt: hoe doen succesvolle sportcoaches dat? Hoe zorgen zij ervoor dat hun team steeds een beetje beter wordt en er gewonnen wordt? Wij zoeken daarvoor (ex) hockeybondscoach Marc Lammers op en vragen hem wat het verschil is tussen een winnend team en een team op achterstand en welk verband dit heeft met leren.
1,95
lees meer

Inspiratie over leergierigheid

De ‘boekenrubriek’ van TvOO heeft een nieuw jasje gekregen. Recensies van nieuw verschenen boeken in de breedte van ons vakgebied kun je nog steeds vinden in de nieuwsbrief van TvOO. In het tijdschrift gaan we nog even de diepte in met betrekking tot het thema. We laten ons daarbij graag leiden door de deskundigen die met een artikel of interview aan het nummer hebben meegewerkt. Een aantal van hen heeft op ons verzoek een aanbeveling geschreven voor een boek, website, film of andere bron met betrekking tot het thema Leergierig. Het resultaat: een inspirerend lijstje bronnen dat we graag met je delen. Het zijn heel persoonlijke keuzes, vaak verrassend en vanuit verschillende invalshoeken. Lees, kijk en laat je inspireren!
Gratis
lees meer

Hoe krijg je een paard aan het drinken?

We lopen in een mottig regentje over de Bussumse hei, Lizet en ik. Een ideale setting om eens goed bij te praten over werk en leven. “Ik ben nu acht jaar docent Engels,” vertelt Lizet, “de basis heb ik wel onder de knie. Ik kan orde houden, de resultaten van mijn leerlingen zijn goed en ik krijg positieve evaluaties. Nu wil ik een volgende stap maken. Mijn leervoornemen voor dit jaar is om een andere aanpak te verkennen: ik wil mijn lessen dichter bij de leefwereld van mijn leerlingen brengen. Daar ga ik me dit jaar eens lekker in verdiepen, ik heb er echt zin in.”
1,95
lees meer

Nieuwsgierig naar leergierigheid

In het afgelopen jaar werkte Joseph Kessels samen met ons aan een nieuwe editie van het bijna klassieke boek ‘Opleidingskunde’, waarvan hij samen met Cora Smit in 1989 de eerste versie schreef. Voor de redactie van TvOO was dit aanleiding ons te vragen om met Joseph Kessels in gesprek te gaan over ons vak, de veranderingen daarin, over vakmanschap en over zijn eigen fascinatie voor leergierigheid. We troffen elkaar op de laatste zomerdag van het jaar.
1,95
lees meer

Oud geleerd, jong gedaan!

Hoe komt het dat sommige mensen zich vanaf hun eerste baan vooral met zekerheden bezighouden en hoe zij zo lang mogelijk op een plek kunnen blijven zitten. Terwijl anderen tot hun dood blijven leren en veranderen? Kunnen we al op jonge leeftijd leergierigheid ‘vaststellen’, of moet je daar een heel leven voor hebben geleerd? Wij gingen in gesprek met Paul de Blot (93), Anton Philips (85) en Floris Venneman (31), drie mannen die voor ons een toonbeeld van leergierigheid zijn en vroegen hen hoe zij dit zien. Dat leverde levendige gesprekken op over het belang van nieuwsgierigheid en lessen die je je leven lang te leren hebt, zonder dat je daarvoor de schoolbanken in hoeft. Nieuwsgierig geworden? Drie ervaringsdeskundigen aan het woord.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »