logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|185|186|187|...|537

  Competentiemoeheid

  Vol enthousiasme start ik als nieuwe docent met de post-hbo-opleiding tot Coach. Er is zowel een uitgesproken als onuitgesproken code om vooral niet vanuit het weten - van bovenaf - de studenten te vertellen wat coaching is en wat de opleiding van hen verwacht. Dit geeft mij de ruimte om mijzelf mijn niet weten toe te staan, en nu zelfs ook nog vanuit een professionele houding.
  Gratis
  lees meer

  Focus en faciliteren

  In de vorige Praatstok en de veer sprak Liesbeth Halbertsma, adviseur en coach, over hoe ze managers probeert te leren spanningsvelden niet te ontkennen maar te overstijgen. Ze gaf de praatstok door aan Els Verhoef, lid van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool. Halbertsma is benieuwd hoe zij omgaat met het dilemma dat ze als bestuurder op korte termijn resultaten moet boeken, maar tegelijkertijd bezig wil zijn met de lange termijn die echte vernieuwing vraagt.
  1,95
  lees meer

  Angst versus moed

  Angst versus Moed Deze inspirerende woorden geven mij moed mijn dromen waar te maken. Steeds opnieuw. Angst weerhoudt de mens namelijk om stappen te zetten. Als ik mij door angst had laten leiden, had ik geen wereldreis gemaakt en was ik nu niet werkzaam als coach.
  Gratis
  lees meer

  Externe coach voorkomt rolconflict

  Op 6 oktober 2006 organiseerde het Nederlands Tijdschrift voor Coaching twee rondetafelgesprekken over coachend leiderschap in het onderwijs. Tijdens de eerste ronde spraken adviseurs, coaches en onderzoekers over de essentie van coaching en hun visie op de rol van coaching in het onderwijs (zie NTvC 2006-4: ‘Collectieve betekenisverlening als x-factor in het onderwijs’ in de rubriek Onderwijs). Tijdens de tweede ronde spraken schooldirecteuren en een onderwijsconsulent [zie kader 1] over coaching en coachend leiderschap in de dagelijkse praktijk van hun onderwijsinstelling. De rollen van directeur en coach blijken nauwelijks met elkaar te verenigen.
  1,95
  lees meer

  De waarde van waardering…

  Samenwerken en open communicatie doordat je elkaar waardeert, ook al ben je heel verschillend…
  Gratis
  lees meer

  Bij een subsidie een coach cadeau!

  Niet alleen subsidiëren, maar ook een coach inzetten. Het Oranje Fonds doet dit, omdat het verwacht dat een coachingstraject voor multiculturele projecten beter uitpakt dan alleen een geldbedrag doneren.
  1,95
  lees meer

  Identificatiecoaching rekent af met negatieve identificaties

  Als wij onszelf in relatie tot de wereld bekijken, levert dat een hele bundel visies op die we zelfidentificaties noemen. Ze kunnen je sterk maken, maar kunnen ook tegen je werken. Identificatiecoaching kan afrekenen met vastgeroeste ideeën die je over jezelf hebt.
  1,95
  lees meer

  De invloed van het grotere geheel bepaalt je gedrag in hoge mate

  Met groot enthousiasme ga ik op weg naar een driedaagse Masterclass systemisch coachen, dat belooft wat! Van tevoren ontving ik een opdracht ter voorbereiding op deze masterclass: maak een genogram van je eigen familie en inventariseer tragische gebeurtenissen binnen je familiesysteem. Het maakte dat ik vooraf ordening moest aanbrengen in de geheimen van mijn eigen familie, hetgeen me meteen al op scherp zette.
  1,95
  lees meer

  Geknipt voor de zaak?

  “Sorry, dat ik te laat ben. Ik stond in de file”, waren de eerste woorden die ik uit haar mond hoorde. Ze schudde mijn uitgestoken hand, haalde diezelfde hand in een beweging door haar kortgeknipte haar, stapte over de drempel en vervolgde, terwijl ze mijn kamer rondkeek: “Waar wilt u me hebben, is dat de stoel voor mensen zoals ik?”
  1,95
  lees meer

  Cada dia es una fiesta

  Als je bij Google ‘Ronald van den Hoff’ aanklikt, krijg je ruim 160.000 hits, waarvan de allereerste luidt: ‘Een baas om te zoenen???’ Een dubbelzinnige titel voor een ondubbelzinnige manager.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: Maandag 7 september
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »