logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|188|189|190|...|551

Coaching is een wondermiddel

‘Als je mensen laat ontdekken wat hen in de weg zit, worden ze echt gelukkiger.’ Dat coaching werkt, staat vast. Alle deelnemers aan het Rondetafelgesprek tijden het NTvC-congres zijn het daarmee eens. Een goede coach is in staat zichzelf overbodig te maken. Een tevreden klant is dus een klant die na verloop van tijd niet meer terugkomt, maar wel aanbevelingen doet. Dat gebeurt ook, al blijkt uit de discussie dat deze nog jonge branche worstelt met een aantal onduidelijkheden: wat zijn de grenzen van het vak, wat is het nut van certifi - cering en hoe kunnen we ingaan op hoge verwachtingen, zonder gouden bergen te beloven?
1,95
lees meer

Integrale coaching: snel, diepzinnig en concreet

Een model waarmee je binnen twee uur al inzicht hebt in het bewustzijn van de coachee. En dat de coachee niet reduceert tot een type mens. Dat is wat integrale coaching te bieden heeft. Een handig hulpmiddel voor ervaren coaches.
1,95
lees meer

Het gaat om eigenheid

Het gesprek vindt plaats tussen Chiel van der Heide van Rabobank Nederland, Ingrid Visser van Twynstra Gudde Advies Talent en Helma te Lindert van A&O services. Werkzaam bij heel verschillende organisaties qua branche, werksoort en schaalgrootte. Voor hen alledrie is talentontwikkeling een ‘hot issue’. Of het nu gaat om instroom, zittend personeel of nieuwe markten: fl exibele, breed inzetbare medewerkers zijn steeds harder nodig voor organisatiesucces.
1,95
lees meer

Een reis door een 'journey intensive' weekend

Brandon Bays is de grondlegster van ‘The Journey’ ofwel ‘De Helende Reis’. Slechts zelden komt zij naar Nederland. Een unieke gelegenheid dus om als coach met haar kennis te maken. Vooraf spreek ik met diverse begeleiders van mijn netwerk of ze haar en haar werkwijze kennen. Dat blijkt slechts sporadisch het geval. Ik ben nieuwsgierig naar The Journey: wie is Brandon Bays, wat ondergaan we als deeln emers tijdens de Journey, wat heeft haar aanpak met coaching te maken, wat betekent het voor de deelnemers, en wat betekent het voor mij als coach?
1,95
lees meer

Op zoek naar klanten

Met de goede pet op, Ontwikkelen naar doorbraak van almacht, Is deze coach te coachen?, Je bril niet uitlenen
1,95
lees meer

Don't flatter yourself

Op 20 juni opende Roos Vonk de middagbijeenkomst van het NTvC over de toekomst van het professioneel begeleiden. In een enerverende presentatie over de ins en outs van coaching maant Vonk de coaches tot bescheidenheid.
Gratis
lees meer

Dialogue for Peaceful Change

Als coach krijgt u te maken met (cliënten die zich bevinden in) situaties van weerstand, botsende belangen of confl icten. Voor dit soort situaties hebt u waarschijnlijk een aantal strategieën geleerd en ontwikkeld. Uw intuïtie helpt u bij het kiezen van de juiste strategie op het juiste moment. Er zijn ook methodes die structuur bieden als uw intuïtie het even laat afweten. Een van de beschikbare methoden is Dialogue for Peaceful Change, een model dat zijn waarde nog steeds bewijst in onder andere Noord-Ierland.
1,95
lees meer

Coaching voor ontplooiing

Organisaties vormen een belangrijke context voor mensen om zich te ontplooien. Werk kan personeelsleden een veelheid aan ontwikkelingsmogelijkheden bieden, zowel van persoonlijke als professionele aard. Toch is de aandacht voor werk als leeromgeving van relatief recente datum.
1,95
lees meer

Herstel van de mens bij ziekte

Als coaches zijn wij met de gecoachte ‘in de beweging’. Soms is het waardevol meer van een afstand te kijken. Graag deel ik een mooie en soms droevige ervaring met u. De vrouwen in de groep die ik mede begeleid, maken een ingrijpende ziekte mee, ze hebben kanker. Ik heb de unieke kans gehad om uit ‘de beweging’ te stappen en als waarnemer te mogen aanschouwen wat er gebeurt tijdens de groepsbijeenkomsten. Dit artikel is een verhaal over de wisselwerking tussen lichaam, geest en ziel en de verschillende ‘ingangen’ die dit biedt. Het is ook een verhaal over de waarde van chi kungoefeningen in een tijd van ziekte, hevige emoties en een vol hoofd, als woorden te kort schieten of te veel zijn.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Congres Positieve Psychologie

Thema: Dynamiek in Relaties

Datum: 29 november 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »