logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|191|192|193|...|571

  Ontwikkeling (volledige uitgave, 20 artikelen)

  INHOUD THEMA 'ONTWIKKELING' (september 2007) Achtergrond: Het gaat om eigenheid, Saskia den Broeder Issue: Coaching is een wonder middel, Rob Visser Overdenking: Vakantie, Han Warnaar Human Resource Development: coaching voor ontplooiing, Prof.dr. Rob F. Poell Sneller to the point dan een externe coach, Ton Verheijen Conflictcoaching: Dialogue for Peaceful Change, Jaap van der Sar, Ingeberte Uitslag Lezerscolumn: Levenslang ontwikkelen, Rudy Vandamme PRAKTIJK Teamcoaching: Tussen kakofonie en symfonie, Margret van Paassen De manager als coach: Wanneer je een hond aanlijnt wordt ie vals, John Huijs, Annette Man-Mul Werk in uitvoering: Brug van Talent, Pieter Somberg Anders bekeken: Herstel van de mens bij ziekte, Cosima Scheuten En nu? Op zoek naar klanten, Marius Frank, Silvia Blankestijn, Hans Albers, Audrey de Jong Persoonlijke Ontwikkeling in Team Intervisie, Annette Man-Mul METHODIEKEN De proeverij… Relatiedag …geproefd: Brandon Bays opnieuw in Nederland, Allard de Hoop Van hamer tot houvast: Reflectie op papier, Fer van den Boomen, Marcel Hoonhout, Rinus Merkies Ik zet in…Integrale coaching, Chris Juta

  5,95
  lees meer

  Brug van talent

  In de hal van mijn kleuterschool hing aan de muur een groot bord met daarop de tekst: ‘Help mij het zelf te doen’. Deze uitspraak van Maria Montessori inspireert mij als coach nog steeds, help iemand zodat hij zichzelf kan ontwikkelen. Biedt iemand gereedschap aan, maar laat hem zelf kiezen of en wanneer hij welk instrument gebruikt. Zo vormt zich de Brugvan Talent.
  1,95
  lees meer

  Reflectie op papier

  Een beginnend leidinggevende heeft een technische achtergrond. De uitkomst van een ontwikkelassessment meldt datzijn zelfbeeld niet zo positief is, en dat hij wat al te controlerend leiding geeft. Daar wil hij in coaching aan werken. Hij heeft nooit coaching gehad. Op initiatief van de coach spreekt hij af dat hij schriftelijk zal refl ecteren op de bijeenkomsten. Zo staat het ook in het contract dat met de opdrachtgever erbij is vastgesteld.
  1,95
  lees meer

  Tussen kakofonie en symfonie

  In een teamontwikkeltraject zijn er vaak een of meerdere momenten aan te wijzen die een bijzondere rol spelen in de voortgang van een team. Het gaat dan om gebeurtenissen waardoor het team als geheel geraakt wordt en iets in de onderlinge chemie verandert. Wat gebeurt er op zo’n moment?
  1,95
  lees meer

  Sneller to the point dan de externe coach

  Zelf coaches opleiden? Drie keer zo goedkoop als een duur extern bureau inschakelen, weet senior adviseur Richard Basters van DTO (Defensie Telematica Organisatie). Ook de coaches zelf worden er “rijper en rijker” van. En dus liet DTO Schouten & Nelissen een interne pool van coaches opleiden, die Defensie-professionals meer communicatieve, assertieve en empathische bagage moet meegeven.
  1,95
  lees meer

  Ontwikkelen en ontplooien

  Met mijn hoofd in de wolken loop ik door het winkelcentrum. Ik geniet na van een heerlijke vakantie in Toscane. Na 21 jaar ben ik er weer 2 weken teruggeweest. Wat een ontwikkeling heeft dit gebied in Italië doorgemaakt. Niet alle ontwikkelingen zijn overigens als positief te omschrijven. Er is veel rust verdwenen. Gedachten dromend loop ik de winkel binnen. “Ontwikkelen, graag”, zeg ik tegen de blonde schoonheid achter de toonbank. “Binnen een uur gebeurd, meneer”, antwoordt ze. Op commando binnen een uur ontwikkelen,denk ik. Die ontwikkelmachine zou ik me wensen voor mijn coachees.
  Gratis
  lees meer

  Coachen is een kunst

  Jeroen Drontmann gooide zo’n 12 jaar geleden het roer radicaalom. Zijn adviseursfunctie bij Coopers & Lybrand wisselde hij in voor een zelfstandig bestaan als coach. In deze Praatstok en de veer neemt hij het stokje over van Annemarie Mars. Zij is benieuwd hoe hij mensen begeleidt om hoofd en hart in balans te brengen. Drontmanns visie: je wordt geen coach, je bent een coach.
  1,95
  lees meer

  Persoonlijke ontwikkeling in team intervisie

  Hulpverleners binnen Zorg en Welzijn zien zich steeds meer geconfronteerd met complexe problematieken vanuit de samenleving. Tegelijkertijd moeten zij meer en meer voldoen aan de (veranderende) competenties die de organisatie van hen verwacht. De ‘gevierendeelde’ hulpverlener ervaart steeds meer dat hij vanuit ‘gestold wantrouwen en angst’ verantwoording moet afl eggen in protocollen en procedures, dan dat hij zich gesteund voelt in zijn eigen ontwikkelingsproces als professional. De Persoonlijke Ontwikkeling in Team Intervisie (POTI) biedt als eerste een ‘veilige haven’ voor de hulpverlener om te kunnen en mogen komen met de persoonlijke dilemma’s die hij tegenkomt tijdens de uitvoering van zijn werk.
  1,95
  lees meer

  Vakantie

  Als je je overgeeft aan wat is en zo helemaal aanwezig wordt, verliest het verleden al zijn macht. Dan gaat het rijk van Zijn open, dat door het verstand verduisterd was. Opeens komt er een grote stilte in je op, een onpeilbaar gevoel van vrede. En in die vrede is grote vreugde. En in die vreugde is liefde. En helemaal in de binnenste kern is het heilige, het onmeetbare, Dat waarvoor geen naam is.
  Gratis
  lees meer

  Help de docent wordt coach!

  Competentiegericht onderwijs vraagt van docenten eenandere houding naar leerlingen. ‘HELP!’, roepen docenten,‘Wat wordt van mij verwacht, wat is coachen, wat is een refl ectiegesprek en hoe werk ik met leerlingen aan loopbaancompetenties?’ ‘HELP!’, roepen ook onderwijsinstellingen, ‘Hoe maak ik van mijn docenten goede coaches die leerlingen kunnen begeleidenin hun proces naar zelfstandigheid en zelfsturing?’De CH-Q methodiek biedt uitkomst.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper