logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|212|213|214|...|551

Coachen met collega's

Coachen wordt hoe langer hoe meer een volwassen vak. In de afgelopen jaren is er veel literatuur verschenen, zijn beroepsverenigingen geformeerd, gedragsregels opgesteld en opleidingsprogramma´s ontwikkeld. Hierbij is relatief veel aandacht besteed aan coaching door managers en externe coaches. Maar hoe zit het met interne coaches?
1,95
lees meer

Coachend leiden bij de gemeente

Voorjaar 2003 ben ik enthousiast van start gegaan in mijn nieuwe functie als senior - beleidsmedewerker bij de gemeente Roosendaal. Ik zag mijn benoeming als een logische vervolgstap in mijn werkloopbaan. Zo’n twaalf jaar daarvoor was ik begonnen als junior en inmiddels van gemeente en baan gewisseld. Ik had verschillende beleidsterreinen gezien en meerdere organisatieontwikkelingen meegemaakt. Mijn positie in het team was er een van vraagbaak voor nieuwe collega’s, van ‘oude rot in het vak’. Ik coördineerde al eerder complexe klussen en voorzag dan ook dat er niet veel zou veranderen. Dat was echter te simpel gedacht.
1,95
lees meer

Anders bekeken: Hoogbegaafd

De aandacht voor hoogbegaafdheid bij volwassenen is groeiende. Toch wordt er nauwelijks aan deze mogelijkheid gedacht wanneer zich problemen voordoen op de werkvloer. Een betere afstemming op de specifieke problemen van hoogbegaafden zal een organisatie op de korte termijn veel verdriet en geld kunnen besparen en op de wat langere termijn bijdragen aan de innovatieve slagkracht. Dit vereist wel dat men een beter inzicht verwerft in de karakteristieken en behoeften van hoogbegaafde medewerkers.
1,95
lees meer

Maatschappij (volledige uitgave, 19 artikelen)

INHOUD THEMA 'MAATSCHAPPIJ' (december 2015) Coaching en de ontwikkelingen in de samenleving, Alex Engel Teamcoaching als inspiratiebron voor managers? Anita Wesselius Uitgelicht: Rob Merkx Coachen als ontdekking, Adriaan Hoogendijk 'Insgelijks, we doen het samen', Rob Visser Overdenking: Echt Onbestuurbaar met bevelen, Ilse Engwirda De MatrixMethode, Vincent Peeters Coachen met karakter, Bea Jonker Lerend coachen, Tamara van Duin Het portret: Een beeld maken van iemand, Josien de Vries Teamcoaching, The Intensive, Corry van der Molen Dr. Phil: Rolmodel voor coaches, Axelle de Roy Teamcoaching: Daadwerkelijk aansluiten bij het team, Marianne Kok en Margreet Steenbrink De ultieme complete coach, Peter Mackaay De metafoor van het theater, Bert van Dijk Tien jaar loopbaan: Zoekend vakblad vindt zijn weg, Sasia den Broeder Hoog sensitieve personen in de werkomgeving, Thea van der Minne-Frank Invloed naar boven De marketing van de coach, Jan-Willem Seip Maatschappij You may have all the knowledge there is, but it is really nothing until you have felt it, lived it, experienced it. (Ramtha). Terugrijdend van de laatste redactievergadering, speelde deze uitspraak door mijn hoofd. Na het eerste nummer gezamenlijk gemaakt te hebben, bleek het effectiever om voor de komende nummers een hoofdredacteur aan te stellen. Gezien mijn ervaring met schrijven, het maken van een tijdschrift en coachen heb ik de klus op mij genomen. De uitgever drong in de eerste vergadering al aan op een hoofdredacteur, maar dat hebben wij van tafel geveegd. Vanuit onze gedeelde passie gingen wij dat samen doen! Dat dat in de praktijk tegenviel bleek uit alle nachtelijke uren die wij besteedden om de puntjes op de i te zetten. En nog liepen we aan tegen de overlap tussen de verantwoordelijkheden. Wie had contact met welke auteur? Welke versie was de laatste versie, had iemand nog gedacht aan… De redactie zou een zelfsturend team zijn. Zelfsturende teams werden in de jaren ’70 opgericht omdat het mensbeeld toen veranderde. De mens was zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leven en kon zijn eigen keuzes maken. En dat mensbeeld klopt ook, maar bij gedeelde verantwoordelijkheid loopt het dus mis. Verantwoordelijkheid dragen voor je eigen werk en leven is één ding. Maar als de verantwoordelijkheid wordt gedragen door alle teamleden weet niemand wie wat doet. Vandaar dat zelfsturende teams nauwelijks meer bestaan. De leden van de redactieraad hebben allen genoeg kennis van organisaties en leidinggeven om valkuilen te voorkomen. Maar kennis is niets als je het niet zelf ervaren hebt. Prediken wij dit ook niet in onze coachingstrajecten? De coach die advies geeft en alleen modellen uitlegt, vult wel de kennis aan van de klant, maar zolang de klant niet geprikkeld wordt om deze toe te passen, verandert er niets. In dit nummer ontvangt u van ons weer veel kennis over coachen. Om toe te passen, te voelen en te ervaren.
5,95
lees meer

Wat is coaching

Het stellen van faciliterende vragen is de kernactiviteit van coaching. Het is altijd goed om te kijken in hoeverre de gecoachte zelf al de perfecte oplossingen kan voortbrengen. En zoals de coach in zijn gesprekken zich vooral opstelt als een ontdekker, zo staat coachend Nederland ook nog voor vele ontdekkingen.
1,95
lees meer

Uitgelicht … Rob Merkx

In deze rubriek maken de lezers kennis met een coach die zichzelf aan de hand van een aantal vaste vragen beschrijft. Deze keer... Rob Merkx
1,95
lees meer

Tien jaar loopbaan

Het Nederlands Tijdschrift voor Coaching is gloednieuw. Dit jaar viert zuster-vakblad Loopbaan zijn tienjarig bestaan. Een terugblik langs roerige ontwikkelingen.
Gratis
lees meer

Teamcoaching: daadwerkelijk aansluiten bij het team

Als ervaren coach krijgt u een vraag van een HR-manager van een snel groeiend ICT-bedrijf met 400 werknemers: “Sinds 5 maanden ben ik in dienst. Ik vind dat de samenwerking in ons managementteam stroef verloopt, maar heb het idee dat het niet verstandig is dat ik hier zelf mee aan de slag ga. Ik zoek een adviseur die ons kan coachen.” U denkt na over uw aanpak en wat een goede eerste stap kan zijn. Aan de hand van bovengenoemde klantvraag nemen de auteurs u mee in hun definitie en uitgangspunten over teamcoaching.
1,95
lees meer

Teamcoaching als inspiratiebron voor managers

De manager als baas, de manager als teamplayer, de manager als coach of… de manager als teamcoach? Anita Wesselius kiest voor het laatste. Graag horen wij úw visie.
Gratis
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Congres Positieve Psychologie

Thema: Dynamiek in Relaties

Datum: 29 november 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »