logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|212|213|214|...|567

  Maatschappij (volledige uitgave, 19 artikelen)

  INHOUD THEMA 'MAATSCHAPPIJ' (december 2015) Coaching en de ontwikkelingen in de samenleving, Alex Engel Teamcoaching als inspiratiebron voor managers? Anita Wesselius Uitgelicht: Rob Merkx Coachen als ontdekking, Adriaan Hoogendijk 'Insgelijks, we doen het samen', Rob Visser Overdenking: Echt Onbestuurbaar met bevelen, Ilse Engwirda De MatrixMethode, Vincent Peeters Coachen met karakter, Bea Jonker Lerend coachen, Tamara van Duin Het portret: Een beeld maken van iemand, Josien de Vries Teamcoaching, The Intensive, Corry van der Molen Dr. Phil: Rolmodel voor coaches, Axelle de Roy Teamcoaching: Daadwerkelijk aansluiten bij het team, Marianne Kok en Margreet Steenbrink De ultieme complete coach, Peter Mackaay De metafoor van het theater, Bert van Dijk Tien jaar loopbaan: Zoekend vakblad vindt zijn weg, Sasia den Broeder Hoog sensitieve personen in de werkomgeving, Thea van der Minne-Frank Invloed naar boven De marketing van de coach, Jan-Willem Seip Maatschappij You may have all the knowledge there is, but it is really nothing until you have felt it, lived it, experienced it. (Ramtha). Terugrijdend van de laatste redactievergadering, speelde deze uitspraak door mijn hoofd. Na het eerste nummer gezamenlijk gemaakt te hebben, bleek het effectiever om voor de komende nummers een hoofdredacteur aan te stellen. Gezien mijn ervaring met schrijven, het maken van een tijdschrift en coachen heb ik de klus op mij genomen. De uitgever drong in de eerste vergadering al aan op een hoofdredacteur, maar dat hebben wij van tafel geveegd. Vanuit onze gedeelde passie gingen wij dat samen doen! Dat dat in de praktijk tegenviel bleek uit alle nachtelijke uren die wij besteedden om de puntjes op de i te zetten. En nog liepen we aan tegen de overlap tussen de verantwoordelijkheden. Wie had contact met welke auteur? Welke versie was de laatste versie, had iemand nog gedacht aan… De redactie zou een zelfsturend team zijn. Zelfsturende teams werden in de jaren ’70 opgericht omdat het mensbeeld toen veranderde. De mens was zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leven en kon zijn eigen keuzes maken. En dat mensbeeld klopt ook, maar bij gedeelde verantwoordelijkheid loopt het dus mis. Verantwoordelijkheid dragen voor je eigen werk en leven is één ding. Maar als de verantwoordelijkheid wordt gedragen door alle teamleden weet niemand wie wat doet. Vandaar dat zelfsturende teams nauwelijks meer bestaan. De leden van de redactieraad hebben allen genoeg kennis van organisaties en leidinggeven om valkuilen te voorkomen. Maar kennis is niets als je het niet zelf ervaren hebt. Prediken wij dit ook niet in onze coachingstrajecten? De coach die advies geeft en alleen modellen uitlegt, vult wel de kennis aan van de klant, maar zolang de klant niet geprikkeld wordt om deze toe te passen, verandert er niets. In dit nummer ontvangt u van ons weer veel kennis over coachen. Om toe te passen, te voelen en te ervaren.

  5,95
  lees meer

  Wat is coaching

  Het stellen van faciliterende vragen is de kernactiviteit van coaching. Het is altijd goed om te kijken in hoeverre de gecoachte zelf al de perfecte oplossingen kan voortbrengen. En zoals de coach in zijn gesprekken zich vooral opstelt als een ontdekker, zo staat coachend Nederland ook nog voor vele ontdekkingen.
  1,95
  lees meer

  Uitgelicht … Rob Merkx

  In deze rubriek maken de lezers kennis met een coach die zichzelf aan de hand van een aantal vaste vragen beschrijft. Deze keer... Rob Merkx
  1,95
  lees meer

  Tien jaar loopbaan

  Het Nederlands Tijdschrift voor Coaching is gloednieuw. Dit jaar viert zuster-vakblad Loopbaan zijn tienjarig bestaan. Een terugblik langs roerige ontwikkelingen.
  Gratis
  lees meer

  Teamcoaching: daadwerkelijk aansluiten bij het team

  Als ervaren coach krijgt u een vraag van een HR-manager van een snel groeiend ICT-bedrijf met 400 werknemers: “Sinds 5 maanden ben ik in dienst. Ik vind dat de samenwerking in ons managementteam stroef verloopt, maar heb het idee dat het niet verstandig is dat ik hier zelf mee aan de slag ga. Ik zoek een adviseur die ons kan coachen.” U denkt na over uw aanpak en wat een goede eerste stap kan zijn. Aan de hand van bovengenoemde klantvraag nemen de auteurs u mee in hun definitie en uitgangspunten over teamcoaching.
  1,95
  lees meer

  Teamcoaching als inspiratiebron voor managers

  De manager als baas, de manager als teamplayer, de manager als coach of… de manager als teamcoach? Anita Wesselius kiest voor het laatste. Graag horen wij úw visie.
  Gratis
  lees meer

  De Matrixmethode

  Dyslectisch, moeite met concentreren of andere leerproblemen? De Matrixmethode is een natuurlijke, snelle en effectieve methode om de strategie van het individuele leren aan te pakken.
  1,95
  lees meer

  Overdenking: Echt

  “Wat is ECHT?" vroeg het konijntje op een dag, toen ze naast elkaar lagen, vlakbij de haard in de kinderkamer, voordat Nana zou komen opruimen. "Betekent het dat je van binnen iets hebt dat zoemt en van buiten een palletje?"
  Gratis
  lees meer

  De marketing van de coach

  U bent goed in uw vak. U hebt leuke opdrachtgevers, maakt deel uit van een mooi netwerk. Toch hebt u het soms te druk om nieuwe klanten te benaderen. Dit is een veelgehoorde reactie als ik andere coaches spreek over hun acquisitie.
  1,95
  lees meer

  Lerend coachen

  Coaching is het begeleiden van een ontwikkelproces in de werkcontext teneinde prestaties te verbeteren en autonomie en zelfsturend vermogen te vergroten. Zo is dat min of meer gedefinieerd in de beroepsgroep. Maar wat doe je als coach dan eigenlijk? En hoe leren coaches over wat effectief is, en wat niet? Over wie je bent als coach en voor welke coachingsklant je toegevoegde waarde hebt? Wat bepaalt of je als coach een betekenisvolle bijdrage hebt? En of een tevreden klant ook een geholpen klant is? Allemaal wezenlijke vragen waar een coach geregeld mee geconfronteerd wordt of dient te worden.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper