logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|291|292|293|...|533

Gezond en duurzaam werken door karaktervorming

De veelgebruikte term ‘duurzame inzetbaarheid’ is een contradictio in terminis: inzetbaarheid is relationeel en een term waarbij de ene partij ‘gebruikmaakt’ van de andere partij. Dat staat haaks op waar duurzaamheid en gezondheid over gaat. Beide worden namelijk vormgegeven vanuit gelijkwaardigheid en gezamenlijkheid.
1,95
lees meer

Professionele identiteit

Afgelopen jaar ontwikkelde Martin Reekers het ‘professionele identiteitsspel’: een spel dat jongeren helpt zelfkennis op te doen. Doordat de wereld om ons heen – en meer in het bijzonder de arbeidsmarkt – voortdurend verandert en het tempo van verandering toeneemt, is het voor jongeren van vandaag extra van belang dat zij zichzelf, hun affiniteiten en kwaliteiten leren kennen.
1,95
lees meer

Visie op de toekomst van ons vak

In LoopbaanVisie besteden we regelmatig aandacht aan de toekomst van ons vak. Het erover praten is één ding, maar hoe gaan collega-loopbaanprofessionals daadwerkelijk om met veranderingen die op hen afkomen. Welke veranderingen zien zij? Welke keuzes maken ze en waarom? Hoe geven ze er vorm aan? En worden die keuzes beïnvloed door hun leeftijd, levensfase, persoonlijke interesses, in loondienst of zelfstandig ondernemer en ervaring/senioriteit in het vak?
1,95
lees meer

Door tot je 70ste?!

Langer doorwerken, technologische veranderingen, toenemende concurrentie, veranderende wet- en regelgeving, mondige consumenten: zomaar een greep uit trends die op bedrijven afkomen en maken dat ze flexibel en wendbaar kunnen reageren. Dit maakt het voor bedrijven steeds belangrijker én lucratiever om medewerkers te ondersteunen duurzaam inzetbaar, vitaal en bevlogen te zijn en blijven. Nieuwsgierig naar de manier waarop dit in onze regio speelt, gingen we in gesprek met werkgevers uit de ouderenzorg, het onderwijs en de industrie. In drie opeenvolgende nummers van LoopbaanVisie beschrijven we de belangrijkste issues per sector en hoe de verschillende organisaties daarop inspelen. Belangrijke informatie voor de loopbaanadviseur die liever preventief dan curatief werkt.
1,95
lees meer

Verschuil je nooit

Al vele jaren is Frank de Ruiter een van de onafhankelijke leden van de Raad voor Klachtenbehandeling van de Noloc. Veel behandelde klachten bevatten leerstof voor andere loopbaanprofessionals. In deze terugkerende rubriek beschrijft hij een casus die aan de Raad is voorgelegd.
1,95
lees meer

Potentieelonderzoek

Er klinkt iets magisch door in ‘potentieel’. Het is als een verborgen diamant, en daarom de grote uitdaging voor de loopbaanadviseur of andere specialist om deze edelsteen te helpen delven. De kernopgave: hoe dat te doen. Er staan veel hulpmiddelen ter beschikking: subjectieve zoals het interview, en objectieve zoals tests. Adviezen staan of vallen met hun robuustheid of kwaliteit (lees: vooral de validiteit). Geven deze tests inderdaad indicaties over iemands potentieel via zo’n leap of faith (extrapolatie) van heden naar toekomst? Daar valt nogal wat op af te dingen, uiterste voorzichtigheid is in elk geval geboden. Het is een intrigerend verzoek aan de specialist: ‘toon aan of bevestig dat ik inderdaad méér kan dan mijn huidige werk’.Wat zou een ‘ideale aanpak’ kunnen zijn?
1,95
lees meer

Wat betekent je loopbaan voor je?

Draait je loopbaan om het genereren van een inkomen, of draait het om meer dan dat? Is je loopbaan echt belangrijk voor jou en je organisatie? Evgenia Lysova onderzocht deze vragen, door in te zoomen op de loopbaanontwikkeling van mensen in verschillende sectoren en organisaties.
1,95
lees meer

Zelf en loopbaan

Van oudsher spelen de begrippen zelf, zelfconcept en identiteit een sleutelrol bij loopbaanontwikkeling. Waar staan deze begrippen precies voor? Wat is hun rol in de loopbaan? Wat zegt ‘de wetenschap’ daarover? Wat zijn kansen en valkuilen bij zelfconceptverheldering en identiteitsontwikkeling? En wat betekent dat voor de loopbaanpraktijk?
1,95
lees meer

Identiteit

‘Je bent wie je kent’ is een aloud gezegde. Anno nu met het on- en offline netwerken kun je dit gezegde met gerust hart ook aanpassen in ‘Je bent wie jou kent’. Wie jij kent én wie jou kent bepalen dus mede jouw identiteit. En ook dat van onze cliënten.
Gratis
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »