logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|333|334|335|...|556

Toptalent zoekt toekomst

Promovendi die de eindstreep halen en hun proefschrift verdedigen, voelen zich vaak als bergbeklimmers die eindelijk de top hebben bereikt. Genieten ze dan van het uitzicht? Nou nee, vaak niet. Velen hebben onverwacht grote moeite om na hun promotie passend werk te vinden. Hoe is het mogelijk dat getalenteerde mensen met een indrukwekkend cv zichzelf kansarm voelen? Sterker nog: ondanks hun overwinning een persoonlijke mislukking? Hoe een loopbaancounselor kan bijdragen aan het deblokkeren van de ontwikkeling van intellectueel toptalent.
1,95
lees meer

Waarom komen werkloze 50-plussers moeilijk aan een baan?

Werkloze 50-plussers hebben het vaak moeilijker dan jongere leeftijdsgroepen om een job te vinden. Hoe komt dit? In onze studie testen we mogelijke determinanten van het verschil in jobkans in Vlaanderen tussen jongere en oudere leeftijdsgroepen. We bestuderen daarbij ook hoe groot de bijdrage is van elk van de vooropgestelde determinanten in het verklaren van dit verschil.
1,95
lees meer

Werkzoekende beste af met allround coach

“Loopbaanprofessionals richten zich vooral op het vergroten van zelfkennis bij hun cliënten, maar verwachten het meeste resultaat van actie, netwerken, de boer op.” Ja, je leest het goed. Blijkbaar doen we iets anders dan waar we op dit moment in geloven. Hoe kan dat? Welke loopbaancompetenties zijn van belang voor de werkzoekende én de loopbaanprofessional?
1,95
lees meer

Breder werken

Wat vraagt de huidige arbeidsmarkt van de loopbaanprofessional? Moet het iemand zijn die klanten begeleidt, opdrachten binnenhaalt, vacatures zoekt, bedrijven belt, trainingen en workshops geeft, verstand heeft van organisatieadvies en re-integratieklussen doet? Of mag het nog steeds een specialist zijn. Jacqueline Kruunenberg kiest in haar artikel voor de alleskunner, Els Ackerman houdt het bij de veelzijdige specialist.
1,95
lees meer

Laat de werknemer zelf kiezen

Ontslag kan kansen bieden. Maar dan alleen door te luisteren naar de wensen van de werknemer waar afscheid van wordt genomen. Dan kan ontslag opeens toch positief uitpakken. Vanuit goed werkgeverschap wordt vaak outplacement aangeboden. Dat is verstandig, het is een mooi gebaar naar de werknemer om hem of haar te helpen een nieuwe baan te vinden. Het succes van een outplacementtraject wordt echter voor een groot deel bepaald door de klik die de werknemer heeft met zijn coach. Helaas bepaalt nog veel te vaak de werkgever welk outplacementbureau de begeleiding gaat verzorgen. Stop daarmee en geef de werknemer een stem. Luister naar zijn wensen en geef hem de vrijheid om zelf een coach te selecteren.
1,95
lees meer

Werksite: meerwaarde betwist

Op de stelling dat een werknemer zelf zijn outplacementcoach moet kunnen kiezen valt niets af te dingen. Op de claim dat de vergelijkingssite Werksite daarin van meerwaarde is, valt veel af te dingen.
1,95
lees meer

Werksite: een voorlopig laatste woord

In het voorafgaande lichtte Tom Spitters de diensten toe van Werksite. Deze site heeft tot doel vraag en aanbod op het gebied van loopbaandienstverlening bij elkaar te brengen. Stijn Happel reageerde kritisch. Tom Luken biedt een korte nabeschouwing.
Gratis
lees meer

Werk vinden

“Het UWV heeft me een vacature gestuurd.” Mijn cliënt zegt het wat twijfelend. Philip zit in de WW en verstuurt elke week een of meer sollicitatiebrieven. Met weinig resultaat, hij is bijna zestig en werkgevers zitten niet op hem te wachten. Hij is actief op de social media en hij netwerkt, maar we weten allebei dat de kans op een baan niet groot is. In zijn sector wemelt het van de dertigen veertigjarigen die in dezelfde situatie verkeren. “Laat eens kijken”, vraag ik, want ik ben toch wel benieuwd. En dan valt het me op: een zinsnede waarin staat dat sollicitanten die geselecteerd worden binnen twee weken bericht krijgen. De overigen horen niets, zelfs geen bevestiging van ontvangst of een afwijzing. Uit die stilte kunnen ze zelf de conclusie trekken dat het weer niets geworden is. Alle moeite die ze in de sollicitatiebrief en het aan de functie aangepaste cv hebben gestoken, is blijkbaar opgegaan in het luchtledige. Of in het ronde archief dat prullenmand heet. Ineens voel ik een onverwachte woede in mijzelf omhoogschieten. Blijkbaar is het normaal dat tegenover het grote aantal sollicitanten van deze tijd zelfs de meest elementaire beleefdheid niet meer geldt. Bij bedrijven was het in het verleden niet vanzelfsprekend om te laten horen of de sollicitatiebrief was ontvangen. Ook de mededeling dat ‘helaas’ iemand anders de baan kreeg, werd niet altijd verstuurd. Maar dat nu een instantie als het UWV, dat zelf streng controleert of de uitkeringsgerechtigde wel elke week een brief schrijft of zijn internetdossier opent, hier aan meedoet en het heel gewoon vindt … “Schrijf toch maar”, zeg ik, want het gaat om een baan die goed bij Philip past. Hij doet het, een korte motivatiebrief en een cv waarin zijn ervaring duidelijk tot uiting komt. Twee weken later heeft hij nog niets gehoord. Voor de zoveelste keer. Via zijn netwerk krijgt hij een aanbod om twee dagen in de week vrijwilligerswerk te doen. Zinvol werk in een plezierige omgeving, waar ze blij zijn als hij kan komen. Hij moet wel toestemming vragen aan het UWV. Die krijgt hij niet, want dan is hij niet meer beschikbaar voor de arbeidsmarkt en bovendien zou dat vrijwilligerswerk eigenlijk een betaalde functie moeten zijn volgens het UWV. We weten niet of we erom moeten lachen of huilen. ■ Els Ackerman is redactielid van LoopbaanVisie en werkt zelfstandig in haar Praktijk voor Loopbaanadvies en Coaching in Rotterdam. www.elsackerman.nl
Gratis
lees meer

Facebookvrienden kunnen helpen

Een goed profiel op LinkedIn en vervolgens dat slim gebruiken samen met je cliënt is gelukkig gemeengoed bij loopbaanprofessionals. LinkedIn is het enige zakelijke social media-netwerk en onmisbaar om nieuw werk te veroveren. Maar hoe zit het met Facebook?
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Congres Positieve Psychologie

Thema: Dynamiek in Relaties

Datum: 29 november 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »