logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|163

  Digitaal abonnement: LoopbaanVisie (4 uitgaven)

  LoopbaanVisie wil professionals in loopbaanbegeleiding en mobiliteit inspireren en uitdagen tot hoogwaardige beroepsuitoefening. Met verrassende interviews, luchtige artikelen, informatieve recensies en kritische beschouwingen informeert het tijdschrift over wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke trends die het vak vorm en inhoud geven. Heldere beschrijvingen van methoden en casuïstiek geven concrete handvatten voor de dagelijkse praktijk. Een forum, lezersacties en een webcommunity betrekken de lezer nauw bij de totstandkoming van zijn eigen vakblad. Zo wordt LoopbaanVisie hét platform voor ontmoeting, uitwisseling en verdieping. Verschijningsdata (klik hier voor alle thema's) 30 januari 2017 - Digitalisering - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 24 april 2017 - Politiek - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 21 augustus 2017 - Macht & Invloed - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 23 oktober 2017 - Identiteit - Deze uitgave is al verschenen, download hier!  29 januari 2018 - Plezier - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 23 april 2018 - Kwetsbaarheid - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 20 augustus 2018 - Toekomst van arbeid - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 22 oktober 2018 - Zichtbaarheid - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 29 januari 2019 - Studiekeuze - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 23 april 2019 - Levenslang 20 augustus 2019 - Ontwikkeling 22 oktober 2019 - Jubileum Neem een digitaal abonnement op LoopbaanVisie en ontvang de komende 4 uitgaven in uw account. U ontvangt dezelfde versie als de papieren uitgave, alleen dan digitaal in PDF vorm. Uiteraard stellen wij u op de hoogte wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is! Na 4 uitgaven stopt het abonnement automatisch.
  22,00
  lees meer

  Levenslang (volledige uitgave, 17 artikelen)

  5,95
  lees meer

  Studiekeuze als momentopname

  Het verband en verschil tussen een studiekeuze maken en loopbaanleren blijkt altijd duidelijk in de uitvoering van loopbaanbegeleiding binnen het onderwijs. Loopbaanleren wordt middels het implementeren van loopbaancompetenties wijdverbreid ingezet in het onderwijs. De uitgangspunten en doelen van loopbaancompetenties worden echter niet altijd juist weergegeven en geïnterpreteerd. Aanleiding voor toelichting.
  1,95
  lees meer

  Re-integratie van ex-gedetineerden

  Zo ongeveer in 1980 kwam ik voor het eerst in de gevangenis. Als arbeidsbemiddelaar met de opdracht gedetineerden direct na hun detentie aan het werk te helpen. Het viel mij op dat ik nauwelijks verschillen tussen hen en mijzelf ontdekte, behalve dat zij door een speling van het lot een verkeerde afslag hadden genomen. Ik zette mij graag in om hun kansen te vergroten en onterechte levenslange ellende te voorkomen. Benieuwd hoe re-integratieaanpak er vandaag de dag uitziet, besloot ik twee initiatieven te bezoeken: een opgezet door Justitie en een door ex-gedetineerden zelf.
  1,95
  lees meer

  De levenslange invloed van het gezin

  Ieder mens heeft zijn unieke levensverhaal, maar sommige invloeden die ons in de kindertijd hebben gevormd zijn universeel. De persoonlijkheid van je ouders, hun geschiedenis, hun waarden en normen en hun manier van opvoeden beïnvloeden je ontwikkeling en hebben effect op het volwassen leven. De belemmerende patronen die zijn ontstaan kunnen door het werken met de biografie worden opgelost.
  1,95
  lees meer

  Gezondheid en leefstijl als basis voor succesvol langer doorwerken

  De verwachting is dat wij allemaal tot na ons zeventigste zullen doorwerken. Een forse uitdaging? Hoe zit het bijvoorbeeld met onze gezondheid op het werk, gezien alle stress en burn-outklachten. Met de nieuwe leerstoel ‘succesvol ouder worden op het werk’ aan de Open Universiteit wil hoogleraar Annet de Lange hierop antwoorden vinden.
  1,95
  lees meer

  De kracht van dienend leiderschap

  De veranderende arbeidsmarkt vraagt van medewerkers dat zij flexibel zijn en zich blijven ontwikkelen. Een ontwikkeling die de overheid ondersteunt met beleid onder de noemer ´Leven Lang Leren´. Mijn advies hierbij: houd oog voor de mens zelf, voor zijn karakter, missie en drijfveren. Dat geeft een Leven Lang Leren meerwaarde. Dienend leiderschap is hiervoor een mooie bril.
  1,95
  lees meer

  Het gouden kalf van de hr-professie

  De HR Proffie is een prijs die jaarlijks, nu al voor de veertiende keer in successie, wordt uitgereikt aan een organisatie die het beste hr-beleid heeft. Het gouden kalf van de hr-wereld, zeg maar. De HR Proffie is een gezamenlijk initiatief van het NVP Netwerk voor HR-Professionals, Compagnon, Berenschot en SkillsTown. HR2day, Robidus en Noloc zijn ambassadeurs van de HR Proffie 2018. De hr-professie toont op deze manier dat er innovatieve en inspirerende ontwikkelingen plaatsvinden in Nederland. Ontwikkeling en innovatie die ook nodig zijn in de dynamiek die de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw kenmerkt. Niet voor niets stond de prijs dit jaar in het teken van de workforce of the future.
  1,95
  lees meer

  Studie kiezen versus studiekeuze

  Een studie kiezen betekent in feite dat de keuze ad-random tot stand komt. Ouders, docenten, vrienden en de nodige maatschappelijke invloeden bepalen hoe een jongere een studie kiest. Bij studiekeuze komt een andere waarde om de hoek kijken. Het is een specifiek proces, waarin de jongere zich richt op zijn eigen onderzoek naar een passende studiekeuze. Een praktijkcasus.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Thema: Stress

  Datum: 6 juni 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »