logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|20

  Digitaal abonnement: Tijdschrift Positieve Psychologie (4 uitgaven)

  Met het Tijdschrift Positieve Psychologie (TPP) maken we de toepassing van de wetenschappelijke principes van de positieve psychologie toegankelijk voor mensen uit de praktijk. Het TPP publiceert artikelen over de wetenschappelijke onderbouwing van positieve psychologie, de ontwikkeling van praktijktoepassingen en de evaluatie ervan. Het tijdschrift bevordert de dialoog tussen praktijk en wetenschap. Kennis als kern van verbinding. Verschijningsdata (klik hier voor alle thema's) 30 januari 2017 - Onderwijs - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 16 mei - Homo Prospectus - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 28 augustus 2017 - Online - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 13 november 2017 - Gezondheid - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 26 februari 2018 - Coaching - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 28 mei 2018 - Passie - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 27 augustus 2018 - Floreren 19 november 2018 - Leiderschap Neem een digitaal abonnement op het Tijdschrift Positieve Psychologie en ontvang de komende 4 uitgaven in uw account. U ontvangt dezelfde versie als de papieren uitgave, alleen dan digitaal in PDF vorm. Uiteraard stellen wij u op de hoogte wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is! Na 4 uitgaven stopt het abonnement automatisch.
  22,00
  lees meer

  Passie (volledige uitgave, 15 artikelen)

  INHOUD THEMA ‘PASSIE’ (mei 2018) Duurzaam vitaal en bevlogen werken in organisaties, Sabine Mur Ockhamvraag: Moet ik mijn passie volgen? Hein Zegers Persoonlijk gedreven door verdriet, Leo Bormans “In het Agora-onderwijs zijn alle kinderen hoogbegaafd”, Marlies Jellema WETENSCHAP Enkele bespiegelingen over De GRIT factor van Angela Duckworth, Vertaling: Jacqueline Boerefijn Over harmonieuze versus obsessieve passie voor activiteiten, Marjan Gorgievski & Arnold B. Bakker De meerwaarde van muziektherapie, Susan van Hooren, Martina de Witte & Anna-Eva Prick Sterke leiders stimuleren passie, Arnold B. Bakker Strengths-Based Development in het onderwijs, Djoerd Hiemstra PRAKTIJK Inclusief kijken naar talent, Eveline Kersten Passie, Liselotte Visser Sportpsychologie, Pepijn Lochtenberg Van bedelaar naar straatartiest, Pieter Desmet Enthousiasme en passie, Rijn Vogelaar Passie Wat was dat een teleurstelling toen bleek dat Sinterklaas een verklede oom was. De man waar ik met angst en ontzag, maar ook hebberig naar keek was gewoon oom Theo. Het is altijd een beetje een hachelijke onderneming om de waarheid te onderzoeken rond een sterk beladen emotioneel begrip. Het wetenschappelijk ontleden op basis van feiten lijkt soms iets kapot te kunnen maken. En het weer terugplaatsen van de losse onderdelen om er weer een geheel van te maken kan een monster van Frankenstein opleveren met zichtbare littekens en schroeven. Lees de volledige inleiding op dit themanummer
  5,95
  lees meer

  Passie

  Wat was dat een teleurstelling toen bleek dat Sinterklaas een verklede oom was. De man waar ik met angst en ontzag, maar ook hebberig naar keek was gewoon oom Theo. Het is altijd een beetje een hachelijke onderneming om de waarheid te onderzoeken rond een sterk beladen emotioneel begrip. Het wetenschappelijk ontleden op basis van feiten lijkt soms iets kapot te kunnen maken. En het weer terugplaatsen van de losse onderdelen om er weer een geheel van te maken kan een monster van Frankenstein opleveren met zichtbare littekens en schroeven.
  Gratis
  lees meer

  Duurzaam vitaal en bevlogen werken in organisaties

  Werkgeluk is in. Tegelijkertijd kampen professionals en organisaties met verzuim door stress en burn-out. Door de risicovolle kanten van het streven naar bevlogenheid in een organisatie te herkennen en kleine aanpassingen te doen op de werkvloer laat je vitaliteit en bevlogenheid (duurzaam) floreren.
  1,95
  lees meer

  Moet ik mijn passie volgen?

  “Je moet jouw passie volgen!” Wellicht het populairste antwoord op de vraag: “Wat moet ik met mijn leven aanvangen?” Maar is dit antwoord ook correct? Moet ik mijn passie volgen? Dat is de Ockhamvraag die we hier wetenschappelijk proberen te beantwoorden, zo eenvoudig mogelijk maar niet eenvoudiger dan dat. En eenvoudig is het niet, want ons brein is onderhevig aan een aantal typische denkfouten. Gelukkig is er de psychologische wetenschap. Die helpt ons om onze eigen denkfouten te doorprikken en blinde vlekken te belichten.
  Gratis
  lees meer

  De passie van Circus Weemoed

  Wat mijn passie is? Sinds ik zeven jaar geleden in The World Book of Happiness honderd internationale onderzoekers in de positieve psychologie een stem gaf, mag ik de wereld over reizen om over dit thema te spreken. Vorig jaar gaf ik zo’n honderd voorstellingen in Nederland alleen. Goed voor meer dan 30.000 enthousiaste deelnemers in verscheidene domeinen van de samenleving: beleid, zorg, onderwijs, management enzovoort. Koning Willem-Alexander zat zelfs twee keer op de eerste rij. Is dit mijn passie?
  1,95
  lees meer

  Passie in het onderwijs

  Het Agora voortgezet onderwijs in Roermond biedt een uniek concept van gepersonaliseerd ‘leren in vrijheid’. De school levert dit jaar de eerste lichting examenkandidaten en het concept trekt veel belangstelling. Medeoprichter, onderwijskunstenaar en directielid Sjef Drummen gebruikt bij zijn lezingen over dit onderwijsconcept een tekst van Bob Dylan (1966): “But to live outside the law, you must be honest” – wees zuiver op de graat als je stappen zet buiten de gebaande paden. Voor Agora vult Drummen dat in door buiten de lijntjes durven denken om doordacht onderwijs te bieden. TPP vraagt hem naar het Agora-concept, leren en passie.
  1,95
  lees meer

  Is Grit het Magische Elixer van een goed karakter?

  De MacArthur-prijs winnende psychologe Angela Duckworth heeft in 2016 haar langverwachte eerste boek gepubliceerd: De GRIT factor: De Kracht van Passie en Doorzettingsvermogen (GRIT: The Power of Passion and Perseverance ). Haar wetenschappelijke studie over het onderwerp in 2007 werd volgens Google Scholar al 1.157 keer geciteerd, en haar zes minuten durende Ted Talk uit 2013 over grit is inmiddels meer dan 13 miljoen keer bekeken.
  1,95
  lees meer

  Gezonde passie?

  Is het leven leuker en zinvoller wanneer je een passie hebt? Mensen die bezig zijn met hun passie zijn vaak zeer gefocust en voelen zich goed. Zij ervaren regelmatig een toestand van flow, waarbij ze alles om zich heen vergeten. Mensen die van hun passie hun werk weten te maken, zijn vindingrijk en productief – het werk lijkt weinig energie te kosten. Zo luidt doorgaans de boodschap over passie. Echter, niet iedere passie is een gezonde drijfveer. Niet alles waar mensen zichzelf in verliezen en dat zij met hart en ziel doen, maakt uiteindelijk gelukkig. Sterker nog, soms voert een sterke passie richting een burn-out. Hoe zit dat precies?
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Congres Positieve Psychologie

  Thema: Positief Leiderschap

  Datum: 30 november 2018
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »