logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|18

  Digitaal abonnement: Tijdschrift Positieve Psychologie (4 uitgaven)

  Met het Tijdschrift Positieve Psychologie (TPP) maken we de toepassing van de wetenschappelijke principes van de positieve psychologie toegankelijk voor mensen uit de praktijk. Het TPP publiceert artikelen over de wetenschappelijke onderbouwing van positieve psychologie, de ontwikkeling van praktijktoepassingen en de evaluatie ervan. Het tijdschrift bevordert de dialoog tussen praktijk en wetenschap. Kennis als kern van verbinding. Verschijningsdata (klik hier voor alle thema's) 30 januari 2017 - Onderwijs - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 16 mei - Homo Prospectus - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 28 augustus 2017 - Online - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 13 november 2017 - Gezondheid - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 26 februari 2018 - Coaching - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 28 mei 2018 - Passie 27 augustus 2018 - Floreren 19 november 2018 - Leiderschap Neem een digitaal abonnement op het Tijdschrift Positieve Psychologie en ontvang de komende 4 uitgaven in uw account. U ontvangt dezelfde versie als de papieren uitgave, alleen dan digitaal in PDF vorm. Uiteraard stellen wij u op de hoogte wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is! Na 4 uitgaven stopt het abonnement automatisch.
  22,00
  lees meer

  Coaching (volledige uitgave, 16 artikelen)

  INHOUD THEMA ‘COACHING’ (februari 2018) Werken en leven in de VUCA-wereld, Paulien de Jong & Anje-Marijcke van Boxtel Ockhamvraag: Waar ben ik goed in? Hein Zegers Coachen van denkpatronen, Esther de Haan Waarderend teamcoachen, Yvonne Burger WETENSCHAP Is herstel van depressie te herkennen aan een glimlach? Marieke Helmich Oplossingsgerichte en probleemgerichte vragen in coaching, Fredrike Bannink Dankbaarheid als bron van veerkracht en welzijn, Ernst Bohlmeijer & Marijke Schotanus-Dijkstra De MHC-SF in de klinische praktijk, Katinka Franken & Sander de Vos De verschillende effecten van probleem- en oplossingsgericht coachen, Jet Zantvoord Vergeving en de kunst van het loslaten, Tom Hendriks PRAKTIJK Mindfulness en sterke kanten, Matthijs Steeneveld Zingeving, Ilse Vooren & Merlijn Koch Positieve coaching, Bas Snippert Design: Tinytask, Pieter Desmet Wijkverpleegkundige verstaat haar vak in duurzame samenleving, Merita van Mook Positieve psychologie en coaching Dit themanummer met een accent op coaching is samengesteld in een samenwerking tussen de redactie van het Tijdschrift Positieve Psychologie en de Universiteit Twente, met name met Ernst Bohlmeijer, mede in verband met het congres over coaching op 9 maart. De hoofdredactionele voorwoord is dan ook geschreven vanuit beide invalshoeken: een inhoudelijke inleiding van Ernst en een inleiding voor het themanummer namens de redactie van de hoofdredacteur Jan Walburg. Lees de volledige inleiding op dit themanummer
  5,95
  lees meer

  Positief uit de put komen

  Waarschijnlijk weet u wel dat een dagelijkse portie positiviteit – een mindful moment of even lekker lachen – gezond is. Toch maakt een op de vijf mensen een periode mee waarin hij niet of nauwelijks plezier ervaart en juist somber zijn. Gelukkig gaan deze depressieve klachten na een tijd vaak weer over. Wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen duiken dieper in de dagelijkse dynamiek van depressie, en stellen de vraag: hoe werkt dat, herstellen van depressie? En wat is de rol van positieve emoties in het opknap-proces?
  1,95
  lees meer

  Positieve psychologie en coaching

  Dit themanummer met een accent op coaching is samengesteld in een samenwerking tussen de redactie van het Tijdschrift Positieve Psychologie en de Universiteit Twente, met name met Ernst Bohlmeijer, mede in verband met het congres over coaching op 9 maart. De hoofdredactionele voorwoord is dan ook geschreven vanuit beide invalshoeken: een inhoudelijke inleiding van Ernst en een inleiding voor het themanummer namens de redactie van de hoofdredacteur Jan Walburg.
  Gratis
  lees meer

  Werken en leven in de VUCA-wereld

  In een VUCA-wereld waarin verandering een constante is, zijn we op zoek naar manieren om ons aanpassingsvermogen en onze slagvaardigheid te vergroten. Coaching vanuit de positieve psychologie helpt bij het versnellen en verdiepen van veranderingsprocessen.
  1,95
  lees meer

  Waar ben ik goed in?

  “Wel, mijn probleem is...” Als coach, psychotherapeut of psycholoog krijg je dit introductiezinnetje vaak te horen. Weinig cliënten komen binnen met: “Wel, mijn sterkte is...” Niettemin is die tweede uitspraak soms een antwoord op de eerste. Vandaar onze OckHamvraag, de vraag die we zo eenvoudig mogelijk proberen te beantwoorden, maar niet eenvoudiger dan dat: “Waar ben ik goed in?”
  Gratis
  lees meer

  Coachen van denkpatronen

  Transities zijn een totale omwenteling en dat zien we dit moment op meerdere plekken gebeuren in de ontwikkeling naar duurzaamheid, bijvoorbeeld in de energiewereld. Transities worden in gang gezet om sectoren te creëren die waarde hebben voor mens, milieu en economie. Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Hij is een debat over transities gestart: “Nederland bevindt zich in een kantelperiode van transities. Alle maatschappelijke sectoren waarin de aarde niet centraal staat, naderen hun houdbaarheidsdatum” (Rotmans, 2012).
  1,95
  lees meer

  Waarderend teamcoachen

  In mijn praktijk als executive coach begeleid ik ook leiderschapsteams in organisaties. En deze teams roepen vaak heel verschillende gevoelens bij me op. Bij sommige teams voel ik me gespannen, bij anderen verveeld en bij weer anderen juist provocerend of confronterend. Inmiddels heb ik geleerd deze gevoelens serieus te nemen, want ze zeggen natuurlijk iets over mij, maar vooral ook iets over wat er speelt of ontbreekt in de desbetreffende groep
  Gratis
  lees meer

  Oplossingsgerichte en probleemgerichte vragen in coaching

  Heeft u er weleens bij stilgestaan welke van uw vragen in coaching het meest effectief zijn? Uit onderzoek blijkt dat oplossingsgerichte vragen effectiever zijn dan probleemgerichte vragen. Ze zorgen voor zowel afname van negatief affect als toename van positief affect, toename van self-efficacy en inzicht in het probleem, terwijl probleemgerichte vragen weliswaar zorgen voor afname van negatief affect en toename van self-efficacy, maar niet voor toename van positief affect en inzicht in het probleem.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Thema: Moed

  Datum: 31 mei 2018
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »