logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|11

  TA-nieuws, oktober 2018

  In deze rubriek: - The health of groups and within the groups - TA and social responsibility - First Tri-National French Language TA Converent (IFAT/ASSOBAT/ASAT-SR) - Australian Transactional Analysis Association and Transactional Analysis Association of Singapore Conference - USATAA Winter Gathering - 50th Anniversary Conference 2019 by USATAA Communications - In memoriam Willy Verschure
  Gratis
  lees meer

  De rol van de manager

  In dit artikel beschouwen we de professionele rol als de basis waarop managementacties worden gebouwd. Door de verschillende rollen en de wijze waarop managers deze invullen te identificeren, kunnen managers de ‘juiste’ positie innemen vanwaar ze verschillende situaties in het professionele leven kunnen aanpakken.
  1,95
  lees meer

  Aan de lijn. Klaar? Startups!

  “Maar wat doe je dan?”, is de vraag die mij geregeld gesteld wordt. Of mensen een bedrijf willen opstarten of een startup willen begeleiden, de vraag komt in vele varianten. Mijn eerlijk antwoord is dat ik het niet (van tevoren) weet. Alle interventies zijn steeds anders. Slechts één ding is relevant: luister aandachtig naar de vraag van de klant. Gebruik de taal van de klant, spreek zijn jargon.
  1,95
  lees meer

  Succesvolle startups

  In dit artikel gebruik ik TA systemische concepten om mijn visie op startups te geven. Wat bedoelen we met startups? Zijn er statistieken ten aanzien van startupsucces, en zo ja: wat zeggen ze? Hoe ontwikkelen startups zich? Wat verhoogt de succeskans van een startup?
  1,95
  lees meer

  Startup als groeimodel

  Net zoals een kind zich vanaf de geboorte ontwikkelt van baby, naar peuter, naar puber tot jongvolwassene, zo ontwikkelt zich een startende ondernemer van de geboorte van dat ene briljante idee naar een volwassen ondernemer die het idee omzet in concrete resultaten. Niet voor niets wordt de startupfase de peuterfase genoemd in de levenscyclus van een onderneming (Adizes, 2004).
  1,95
  lees meer

  Werken met ego-toestanden

  Carla (28 jaar) is een hooggevoelige en van zichzelf veeleisende in het onderwijs werkende getrouwde vrouw, die zich van jongs af aan sterk verantwoordelijk voelt voor iedereen en alles en zichzelf daarbij vergeet. Ze meldt zich in november 2006 met een verwijzing van de huisarts voor depressieve angst en vermoeidheidsklachten. Een aantal veranderingen (bevalling van tweede kind, verhuizing en nieuwe werkfunctie) die in een korte tijd hebben plaatsgevonden, heeft haar geconfronteerd met de grenzen van haar veeleisendheid en verantwoordelijkheidsgevoel.
  Nu: Gratis Actie geldig t/m 15-01-2019
  lees meer

  Maak kennis met: Marij Peeters

  In deze vaste interviewrubriek praten we met een gecertificeerde TA Trainer en/of Supervisor over wat TA voor hen betekent.
  1,95
  lees meer

  Het permissiewiel in de praktijk

  Net zoals injuncties kunnen permissies krachtige beïnvloeders zijn van het levensscript. De therapeute Gysa Jaoui ontwikkelde einde vorig eeuw in Frankrijk het permissiewiel. Daarmee wilde ze een visuele voorstelling kunnen geven van de hoeveelheid vrijheid die een individu ervaart in zijn script. Lauri Hawkes publiceerde hierover in TAJ (2007). We konden Laurie strikken voor een artikel in TA magazine. Na een korte opfrissing van injuncties en permissies, legt zij uit hoe je met het permissiewiel kunt werken in psychotherapie, counselling en coaching. Ze illustreert het gebruik hiervan met een semifictieve casestudy.
  1,95
  lees meer

  Zichtlijnen

  Daphne Kaffka is zelfstandig counsellor en (paarden)coach. In 2014 maakte zij kennis met de Miskenningsmatrix van Ken Mellor, een model dat vaak cognitief wordt gebruikt. Op basis van deze matrix ontwikkelde Daphne het veld van de Zichtlijnen. Zij voegt zo een lichamelijke ervaring toe. “Ik experimenteer door de matrix in zijn geheel op de grond te leggen. Het is nu een liggend veld om doorheen te wandelen. En dat werkt: bij het lopen komt er meer informatie vrij. Zo krijg je op diverse niveaus inzichten over je vraag. “
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Datum: 6 juni 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »