logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|17

  Een blik op de toekomst

  TA-magazine sprak met Diane Salters, voormalig president van International Transactional Analysis Association (ITAA) en Krispijn Plettenberg, voormalig president van European Association for Transactional Analysis (EATA), over deze beide verenigingen. Hoe dragen de verenigingen bij aan de toekomst van TA? De redactie heeft ervaren dat associaties een sterk verenigende kracht kunnen hebben. Diane Salters en Krispijn Plettenberg hebben de samenwerking tussen de beide verenigingen op gang gebracht, met het oog op een onderzoekende dialoog. Dit artikel gaat over hun persoonlijke visie en lessen over leiderschap, niet alleen voor presidenten van associaties, maar voor ons allen.
  1,95
  lees meer

  Interview met Beatrijs Dijkman

  Voorjaar 2020. Een nieuwe lente, een nieuw begin en een nieuwe hoofdredacteur voor het TA magazine. Mooi moment om kennis te maken met Beatrijs Dijkman, de opvolger van Sari van Poelje.
  Gratis
  lees meer

  Het belang van TA onderzoek voor de toekomst

  Tijdens de TA-wereldconferentie in Berlijn in 2017 ontving Mark Widdowson de eerste ITAA Research Award. Widdowson die onder meer TSTA in het psychotherapieveld is, ontving deze prijs voor zijn onderzoekswerk rond depressie en zijn aanhoudende bewustmaking van het belang van onderzoek. Dit artikel is een bewerking van de speech die hij gaf bij de uitreiking van de award. Een speech waarin hij gedreven en met passie pleit voor meer TA-onderzoek.
  1,95
  lees meer

  Onderzoek in het onderwijsveld

  In dit artikel geeft Trudi Newton, TSTA uit het onderwijsveld, haar visie op de rol van onderzoek voor de toekomst van TA. Maak kennis met haar twee favoriete toponderzoeken en de drie grote onderzoeksgebieden die ze ziet binnen het onderwijsveld. En laat je inspireren door haar oproep om elkaar makkelijker te ondersteunen en vloeiender samen te werken in het onderzoek.
  1,95
  lees meer

  Onderzoek in het coach- en counseling veld

  In dit artikel zijn Patrizia Vinella en Beatrice Roncato uit Italië aan het woord vanuit het coach en counseling veld. Maak kennis met hun effectieve complementaire counseling cursus, hun analyse van de obstakels voor onder-zoek in TA en hun wens om TA te zien groeien naar een gezondheids- en alledaagse psychologie.
  1,95
  lees meer

  Hoe krijgen we meer en betere research in het TA-organisatieveld?

  TA magazine sprak met Günther Mohr, TSTA in het organisatieveld. Hij vertelt over research, zijn publicaties en de onderzoeksresultaten van TA-professionals. Een pleidooi voor meta-theorie en VUCA veerkracht.
  1,95
  lees meer

  Promotieonderzoek naar TA-interventies bij vroege burn-outklachten

  In het kader van promotieonderzoek ontwikkelt Wendelyn Leenheer een preventief (online) programma, gericht op medewerkers met burn-outklachten die nog niet ziek thuis zijn. Transactionele Analyse (TA) wordt gebruikt als methode om de dieperliggende oorzaken van burn-out aan te pakken. Concepten als miskenning, script en strooks vindt zij bruikbaar in het werk aan autonomie en zelfredzaamheid. Wendelyn beschrijft haar onderzoek, de onderbouwing daarvan en de start van haar eigen proces als onderzoeker.
  1,95
  lees meer

  Impactvolle TA-concepten brengen excellente dienstverlening

  Hoe kunnen onze medewerkers van de klantenservice een excellente telefonische dienstverlening leveren? Dat was de vraag waarmee een dienstverlenend bedrijf aanklopte bij Patrick Odendaal toen het een nieuwe product voor artsen en (para-)medische beroepen lanceerde. Odendaal werkte met het team procesflows uit en trainde hen in excellente dienstverlening, met onder meer de TA-concepten ego-toestanden, werkstijlen en contracteren. Hij schreef zijn aanpak neer in de casestudy van het schriftelijk CTA-examen en schreef hierover op vraag van de redactie een leerzaam artikel.
  1,95
  lees meer

  Deel jouw ‘Schot in de Roos’!

  Binnenkort starten we met een nieuwe rubriek in dit TA magazine. Deze keer nodigen we jou als lezer uit om jouw succesverhalen te delen! We zijn op zoek naar het relaas van jouw fantastische interventies of anders verwoord, naar jouw Schot in de Roos.
  1,95
  lees meer

  TA-Nieuws

  Tipje van de sluier is een rubriek uit TA magazine waarin opleiders en supervisoren uit Nederland en Vlaanderen vertellen over zichzelf, hun kennismaking met de TA-wereld en hun belangrijkste leermomenten als opleiders (in spe). Als eerbetoon aan hen bundelde de redactie de interviews met 32 TAopleiders in een speciale editie. Alle deelnemers aan het NVTAcongres ‘Oude maskers, nieuwe jassen’ ontvingen deze editie. Al zeggen we het zelf: het is een echt hebbedingetje!
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper