logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|15

  Digitaal abonnement: TA Magazine (4 uitgaven)

  TA magazine is HET blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse. Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering. Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau. In TA magazine kan je lezen over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie. TA magazine zal je inspireren tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.  Verschijningsdata 27 maart 2017 - Wat ben ik Zelf? - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 22 juni 2017 - Geen Script zonder Taal - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 10 oktober 2017 - Siri als surrogaat - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 december 2017 - Ik ben vol - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 19 maart 2018 - TA kids - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 juni 2018 - Werken met permissies - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 8 oktober 2018 - TA en start ups - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 17 december 2018 - TA en seksualiteit - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 maart 2019 - Daar zit muziek in 17 juni 2019 - Werkvormen 7 oktober 2019 - TA in de toekomst 16 december 2019 - Ethiek Neem een digitaal abonnement op TA Magazine en ontvang de komende 4 uitgaven in uw account. Uiteraard stellen wij u op de hoogte wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is! Na 4 uitgaven stopt het abonnement automatisch.
  22,00
  lees meer

  Daar zit muziek in (volledige uitgave, 9 artikelen)

  INHOUD THEMA 'DAAR ZIT MUZIEK IN' (maart 2019) TA-nieuws Interview: met Matthias Sell: TA en kunst, Marielle Frumau & Tin Vanderhoeven Thema: Maskers en TA, Angelien de Bruijn Thema: Taal zonder woorden, Elayne Lussenburg Interview: met Katina Kalpakidou: Al schilderend traumatische ervaringen helent, Antoinette van Reekum & Annick Vanhove Thema: Je bent wat je zingt, Martin Spee CTA-casestudy: Je identiteit creëren in een multiculturele samenleving, Marleen Dehondt Estafette interview: Maak kennis met: Sonja Rosseau-De Raeymaekers, Tin Vanderhoeven   TA, DAAR ZIT MUZIEK IN Spreid je vleugels en vlieg ver weg (Queen, 1977). Ik had maar een lied nodig om het avontuur tegemoet te gaan. Daarna volgden nog veel meer avonturen. Hoe is dat met u? Welk lied, toneelstuk, boek of schilderij heeft u geïnspireerd op uw levenspad?   De titel van dit nummer heeft ons op twee manieren geïnspireerd. In figuurlijke zin door er de betekenis aan te geven dat ‘TA veelbelovend is’. We werken ermee en zien hoe TA werkt, raakt en verandert. En in letterlijke zin omarmt TA de kunsten. Ons heeft de titel geïnspireerd om auteurs te vinden die de kunsten inzetten in hun professionele werk. Zij schrijven hierover in dit nummer.   Matthias Sell is gelouterd, gepokt en gemazeld in de kunsten. Op allerlei mogelijke manieren integreert hij de kunsten in zijn werk. TA magazine interviewde hem.   Angelien de Bruijn werkt met maskers als spiegel van het onbewuste. Het masker biedt protectie, permissie en ruimte voor potentie.   Elayne Lussenburg schrijft over het inzetten van muziek in de TA-therapeutische setting. Over wat muziek kan betekenen, waarom juist muziek zo geschikt is om in te zetten, en hoe muziek kan worden ingezet.   Katina Kalpakidou werkt met trauma’s en legt uit hoe zij met de oplossingsgerichte schildertherapie LOM® trauma behandelt.   Martin Spee speelt met ons: de muziek die wij ‘mooi’ vinden, bevestigt ons script. Het is maar dat u het weet.   Marleen Dehondt sluit af met culturele identiteiten en bewustwording van het leven in twee werelden. Hoe het creëren van identiteit vorm krijgt in een multiculturele samenleving.   Tot slot spreken we Sonja Rousseau over werk en leven in het estafette-interview over wat TA voor haar betekent.   En dan Berne zelf: hij speelde het beroemdhedenspel en liep tegen de lamp. In een artikel uit 1966 uit de New York Times werd zijn ontmoeting met Frank Sinatra beschreven. In datzelfde interview over het succes van zijn boek Games People Play stuitte ik op de volgende zin: “Life is really very simple. But if people have to face that fact they get very upset.” Dat is vrij vertaald de kunst van het leven, leven met kunst en de levenskunstenaar. U vindt het allemaal in dit magazine. “I did it my way.“    
  5,95
  lees meer

  TA-nieuws, maart 2019

  UKATA National UK Conference 2019 - EATA Conference: Modern Methods and Practical Applications of Transactional Analysis - 50th Anniversary Conference 2019 by USATAA Communications- TA-conferentie in Nederland op 16 november 2019 - Actieve Werkplaats Organisational en Counseling NVTA- Vrije Activiteit van VITA: TA-Bits & Bites
  Gratis
  lees meer

  TA en kunst

  Matthias Sell is een Duitse psychotherapeut en gebruikt vaak kunst – in brede zin – tijdens de sessies met zijn cliënten. In dit interview licht hij toe hoe hij kunst gebruikt in psychotherapie en tijdens opleidingen van zijn opleidingsinstituut INITA. Hij stelt dat “kunst de binnenwereld naar buiten brengt en prijsgeeft wat wij bij ons dragen”. Hij onderstreept tevens het belang van de concepten van Berne over intuïtie en imago in therapie.
  1,95
  lees meer

  Daar zit muziek in

  In mijn praktijk gebruik ik maskerwerk in groepen. De kracht van maskers is dat het echtheid uitnodigt. Het geeft hints naar thema’s, gevoelens en gevoeligheden die onder de oppervlakte spelen. Door met een masker in een groep te werken, worden deelnemers geholpen om in aanwezigheid van anderen, een verhaal, emoties en een personage aan het licht te laten komen. In dit artikel wil ik u meenemen naar de kleurrijke wereld van de maskers en hoe maskerwerk de deelnemers in contact brengt met authentieke gevoelens en actuele scriptthema’s.
  1,95
  lees meer

  Taal zonder woorden

  In dit artikel schrijft Elayne Lussenburg over het inzetten van muziek in de TA-therapeutische setting. Over wat muziek kan betekenen, waarom juist muziek zo geschikt is en hoe muziek kan worden ingezet. De individuele betekenis van muziek staat hierin centraal. Ze vertelt in dit artikel hoe Sandra (fictieve naam) haar emoties en onvervulde verlangen verkent, en hoe de gelaagdheid van de muziek haar helpt om een besluit te nemen over het erkennen van al haar emoties.
  1,95
  lees meer

  Al schilderend traumatische ervaringen helen

  “Ik kan de beelden niet uit mijn hoofd krijgen”, zeggen veel mensen na schokkende traumatische ervaringen. Soms zijn het niet de traumatische beelden die hen het leven moeilijk maken, maar juist de daaraan gekoppelde ‘lichaamsherinneringen’, geuren, geluiden, gevoelens. Die laten vaak een diepe sporen na. We kijken over het muurtje van de TA naar hoe andere psychotherapiestromingen hiermee omgaan. Katina Kalpakidou legt uit hoe zij met de oplossingsgerichte schildertherapie LOM® trauma behandelt.
  1,95
  lees meer

  Je bent wat je zingt

  De liedjes waarmee wij zijn grootgebracht en die deel uitmaken van onze cultuur, zitten vol boodschappen die onze identiteit bevestigen of een vraag stellen of gebieden bepaald gedrag te tonen of achterwege te laten. In dit artikel leg ik uit hoe ik de link tussen script en muziek zie en geef de professionele lezer tips om daarmee te werken. Als podiumartiest en vanuit mijn TA expertise onderbouw ik de stelling dat wij in staat zijn met muziek ons levenspad te verleggen. Dit artikel lezen zonder spontaan te gaan zingen bij de aangedragen voorbeelden is vrijwel onmogelijk. ‘T is maar dat je het weet.
  1,95
  lees meer

  Je identiteit creëren in een multiculturele samenleving

  Hoe groeit een kind op als het land waarin het geboren is, totaal andere waarden en normen heeft dan het land waarvan zijn ouders afkomstig zijn? Hoe ontwikkelt een kind zijn identiteit en wordt het een geïntegreerde burger van een land en een gemeenschap als er botsende injuncties in de opvoeding zijn? Deze vragen stelde ik me toen ik als docent aan het Lyceum Martha Somers onze Brusselse schoolpopulatie zag veranderen. Aan de hand van enkele TA-concepten zoals de hechtingscirkel, het afwijkend oudersysteem en impasses verduidelijk ik hoe sommige kinderen met een migratieachtergrond moeilijk opgroeien in België doordat zij vanuit verschillende culturen tegenstrijdige injuncties krijgen.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Thema: Stress

  Datum: 6 juni 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »