logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|82

  Jubileren: wie wil dat nog?

  Koningin Wilhelmina vierde in 1948 haar 50-jarig regeringsjubileum, Juliana en Beatrix vierden in respectievelijk 1973 en 2005 dat zij 25 jaar koningin waren. Alle drie deden zij zelf afstand van de troon, een uitzondering in de wereld van royalty, waar de koning(in) doorgaat tot het eind van zijn of haar leven. Onze koning Willem Alexander is nog maar net begonnen, ik wens hem een lang leven toe maar ook een tijdige opvolging door zijn oudste dochter Amalia.
  1,95
  lees meer

  Dertig jaar Noloc

  Noloc viert in 2020 haar dertigste verjaardag. Ter ere van dit jubileum hebben we de voorzitter van Noloc, Ester Leibbrand, uitgebreid gehoord over haar plannen voor dit jubileum en over de toekomst.
  1,95
  lees meer

  Re-integratie Spoor-2

  Toen ik tien jaar geleden een artikel schreef over de Wet verbetering Poortwachter(WvP) hadden we nog niet te maken met een aangescherpt beoordelingsprotocol vanuit het UWV en de insteek van het UWV dat elk dossier in potentie sanctiewaardig zou kunnen zijn. Dat maakte ook dat veel professionals binnen de loopbaancoachingsbranche hierin een verdienmogelijkheid zagen en vervolgens ook re-integratiecoaching (spoor 2) aan hun dienstenpakket hebben toegevoegd. Er is veel veranderd de afgelopen tien jaar. Dit heeft te maken met de Werkwijzer Poortwachter.
  1,95
  lees meer

  In gesprek met hoofdredacteuren van LoopbaanVisie

  LoopbaanVisie bestaat tien jaar. Dat verdient een terug- en vooruitblik van de mensen die er verantwoordelijk voor waren dat er ieder kwartaal weer een mooi nummer uitkwam: de hoofdredacteuren. Vóór Marlies van Venrooij vervulden Frank van der Mijn, Gert van Brussel en Tom Luken die rol. Natuurlijk is er zonder auteurs, de uitgever en zijn medewerkers geen blad, maar de hoofdredacteur borgt dat de content er komt en voldoende kwaliteit heeft. Martin Reekers ging in gesprek met Marlies, Tom, Gert en Jouke Post. Jouke was hoofdredacteur van Loopbaan een voorloper van Loopbaanvisie en kenner van de voorgeschiedenis die resulteerde in ons huidige blad.
  1,95
  lees meer

  Provocatieve coachen

  Soms weet je het als loopbaancoach ook niet meer. Je zit met je handen in het haar en je voelt op je klompen aan: als ik doorga zoals nu, dan gebeurt er niets. Tijd voor een provocatieve interventie. Lucht voor jou en je cliënt.
  Nu: Gratis Actie geldig t/m 31-01-2020
  lees meer

  Loopbaanbegeleiding in Zwitserland

  Door het werk van mijn partner verblijf ik met enige regelmaat in Zwitserland. Tijdens een van mijn tripjes in de trolleybus naar het centrum van Zürich zag ik een poster hangen met de tekst Haben Sie schon einen Fahrplan für Ihre Karriere? Hierdoor werd mijn interesse gewekt om te onderzoeken hoe loopbaanbegeleiding in Zwitserland georganiseerd is. Mijn conclusie is dat de manier waarop loopbaanbegeleiding wordt uitgevoerd erg overeenkomt met Nederland. Ook hier ligt de focus op zelfonderzoek, arbeidsmarktonderzoek en talenten. De verschillen zie je vooral in de organisatie van loopbaanadvies. Mogelijk dat wij daar nog wat van kunnen leren.
  1,95
  lees meer

  Mindfulness en sterke kanten

  Mindfulness en positieve psychologie zijn allebei populair. Ze worden ook geregeld in een adem genoemd. Eigenlijk vreemd, want er zijn ook duidelijke verschillen. Ze kunnen elkaar echter wel versterken. De integratie van de twee heeft geleid tot de ontwikkeling van Mindfulness Based Strengths Practice, ofwel mindfulness & sterke kanten. Voor loopbaanontwikkeling is het waardevol om iemands kenmerkende sterke kanten te ontdekken, te leren begrijpen en meer toe te passen. Enkele handvatten.
  1,95
  lees meer

  Vier dat je een beginner blijft

  Door de vergrijzing is aanpassing van het pensioenstelsel noodzakelijk. Langer doorwerken is daarmee werkelijkheid geworden. Maar hoe blijf je, ook als oudere medewerker, je leven werken en vieren? Inspiratie hiervoor biedt het Benedictijns denken. Dat houdt in, kernachtig samengevat: vier dat je een beginner blijft!
  1,95
  lees meer

  Wendbaar werken

  Wendbaar kunnen zijn in de wispelturige, sterk veranderende wereld van banen lijkt een onmisbare vaardigheid voor de moderne werkende mens. De drieling Viktor, Erik en Stephen Steijger publiceerde onlangs een boek daarover: Wendbaar werken, coachen bij vitaliteit en werkgeluk. Het boek is rijk gevuld met theorieën en werkvormen die coaches in hun praktijk met cliënten kunnen gebruiken. Werkvormen die de broers in hun eigen coachingspraktijk hebben vormgegeven. Door de gegeven praktijkvoorbeelden krijgt de lezer het gevoel over de schouders van de broers mee te kijken. Dat gevoel wordt versterkt doordat zij aan het eind van elk hoofdstuk een voorbeeldcliënt opvoeren op wie de stof uit het boek is toegepast.
  1,95
  lees meer

  Career Guidance for an Inclusive Society

  Van 9 tot 13 september vond het IAEVG-congres (International Association for Educational and Vocational Guidance) in Brno, Tsjechië en Bratislava, Slowakije plaats. Jan Schuitemaker bezocht het congres in het kader van zijn permanente persoonlijke (vak)ontwikkeling.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »