logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

  Alle artikelen

  «1|2|...|84

  Zichtbaarheid en transparantie

  Social media, hackers, big brother, overheidsgebruik van beveiligingscamera’s en een wet rondom privacy domineren steeds vaker het nieuws. Is de vraag wat zichtbaarheid en transparantie betekent dan nog wel een optie? Een beschouwing van verschuivende panelen en een nieuwe werkelijkheid.
  1,95
  lees meer

  Verander je denken, verander je doen

  Zichtbaar zijn is belangrijk als (zelfstandig) professional. Vaak gaat dit gepaard met spanning. Hoe komt dat en hoe ga je om met de hierbij horende belemmerende gedachtes? Drie concrete handvaten waardoor je met meer zelfvertrouwen zakelijk zichtbaar gaat worden.
  Nu: Gratis Actie geldig t/m 16-12-2018
  lees meer

  Hoe word je zichtbaar?

  Sommige mensen vallen altijd op, terwijl het lijkt alsof ze daar niets voor hoeven doen. Er zijn ook mensen die nooit echt opvallen. Je ziet ze niet goed en je kunt ze niet bereiken, alsof ze ergens in de mist verdwijnen. Hoe kun je onzichtbare mensen helpen zichtbaarder te worden zodat ze meer tot hun recht komen?
  1,95
  lees meer

  Zichtbaar onderscheidend

  Wat maakt precies dat iemands persoonlijke kwaliteiten evident zichtbaar zijn en erkend worden door anderen? In de opvallende loopbaan van Martien van Winden, lijkt het zichtbaar worden en blijven bij uitstek een bepalende rol te hebben gespeeld bij de start van en de stappen in zijn carrière. Een verhaal over een opmerkelijke loopbaan.
  1,95
  lees meer

  Promoot jezelf

  We leven in een werelddeel met buitensporige concurrentie. Produkten en diensten worden vrij gemakkelijk en snel ´gefabriceerd’ en gekopieerd. Dat geldt ook voor de ‘waren’ van loopbaanadviseurs. Er zijn een heleboel technieken om jouw bedrijf of jezelf op de kaart te zetten en te houden. Geen enkele zal op zich wonderen verrichten, maar in samenhang zullen zij na enige tijd het gewenste resultaat opleveren. Hoe pak je dat listig aan als je geen miljoenenbudget voor dagelijkse televisiereclame ter beschikking hebt, terwijl je wel zichtbaar wilt zijn en blijven voor jouw doelgroep?
  1,95
  lees meer

  Het individu voorop

  De nieuwe ontwikkelingen in onze samenleving vragen om mensen die flexibel zijn, keuzes kunnen en durven maken en zichzelf willen laten zien. De arbeidsmarkt biedt op dit moment voldoende mogelijkheden om daarin adaptief te zijn, aansluiting te vinden. Organisaties zijn naarstig op zoek naar deze nieuwe medewerkers. Of stellen alles in het werk om het huidige potentieel te behouden en hen te ondersteunen zich op deze wijze te ontwikkelen.
  1,95
  lees meer

  Loopbaanzelfsturing bevorderen op een onzekere arbeidsmarkt

  Door de flexibilisering van onze arbeidsmarkt komen jonge professionals (twintigers en dertigers) al vroeg in hun loopbaan veel uitdagingen tegen. Mooie kansen en mogelijkheden maar ook onzekerheid. Dit maakt het navigeren in de loopbaan er niet makkelijker op. De jonge professional heeft een duidelijk beeld van zijn persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten. Toch blijkt het moeilijk om hier de juiste loopbaanrichting aan te verbinden en zelfsturend te zijn. Renske Werkman geeft een praktische uitwerking van het abstracte concept ‘zelfsturing’.
  1,95
  lees meer

  De bewegingsleer van Laban

  Rudolf Laban (1879-1958) was als jongetje al gefascineerd door de prachtige bewegingen in de natuur van bijvoorbeeld paarden en katten. De soepelheid en het optimale gebruik van de spieren vond hij indrukwekkend. Hij werd erdoor gegrepen en begon naar de bewegingen van mensen te kijken. Hij zag vrouwen die met gemak een zware last op hun hoofd konden dragen en toch gracieus bleven. Maar hij ontdekte ook dat we als moderne mensen eigenlijk maar weinig doen met ons bewegingsarsenaal.
  Nu: Gratis Actie geldig t/m 16-12-2018
  lees meer

  Beelddenkende coachees

  Beelddenken en begripsdenken zijn twee verschillende manieren om met informatie om te gaan. In de meeste organisaties is begripsdenken de norm. Mensen die vooral beelddenken, ondervinden daar nadelen van. Hoe herken je een beelddenker? Welke kwaliteiten heeft een beelddenker en welke specifieke eisen gelden voor een loopbaantraject?
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Datum: 6 juni 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »