logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  «1|2|...|15

  Digitaal abonnement: TA Magazine (4 uitgaven)

  TA magazine is HET blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse. Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering. Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau. In TA magazine kan je lezen over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie. TA magazine zal je inspireren tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.  Verschijningsdata 27 maart 2017 - Wat ben ik Zelf? - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 22 juni 2017 - Geen Script zonder Taal - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 10 oktober 2017 - Siri als surrogaat - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 december 2017 - Ik ben vol - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 19 maart 2018 - TA kids - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 juni 2018 - Werken met permissies - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 8 oktober 2018 - TA en start ups - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 17 december 2018 - TA en seksualiteit - Deze uitgave is al verschenen, download hier! 18 maart 2019 - Daar zit muziek in 17 juni 2019 - Werkvormen 7 oktober 2019 - TA in de toekomst 16 december 2019 - Ethiek Neem een digitaal abonnement op TA Magazine en ontvang de komende 4 uitgaven in uw account. Uiteraard stellen wij u op de hoogte wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is! Na 4 uitgaven stopt het abonnement automatisch.
  22,00
  lees meer

  TA-nieuws

  Gecertificeerd! Dat verdient een applaus -TAJ aanvaard door citatiedatabank Scopus - De nieuwe Passe-partout is uit - Examinatoren gezocht voor TA examens in Cherkasy en Raleigh - Inschrijven voor TA-conferenties is nog altijd mogelijk
  Gratis
  lees meer

  Oefening Script-/ Autonomiesysteem

  Jacqueline van Gent zegt over haar werkvormkeuze het volgende: Ik heb deze werkvorm gekozen omdat ik vaak merk dat TA-studenten vinden dat het scriptsysteem er ingewikkeld uitziet, en het dan terzijde schuiven. Dat vind ik jammer, want het scriptsysteem vind ik een waardevol model om het proces van scriptvorming te begrijpen. Met deze oefening krijg je er meer grip op.
  1,95
  lees meer

  Fanita English

  Fanita English maakt halverwege de jaren zestig kennis met Transactionele Analyse. In 1969 publiceert ze een eerste artikel waarin ze Episcript en het Spel The Hot Potato uitwerkt. Ze benadrukt dat mensen een krachtige toewijding aan het leven laten zien in hun ontwikkeling.
  1,95
  lees meer

  Kennis- en contact maken met je ego-toestanden

  De werkvorm ‘kennis- en contact maken met je ego-toestanden’ is ontstaan toen Josephine van Rie en ik in 2007 ge.nspireerd werden door het congres van de International Transactional Analysis Association (ITAA) in San Francisco. Beiden werkten we destijds bij Boertien en Partners als trainer, Josephine gericht op Systemisch Werk, ik gericht op Transactionele Analyse (TA) en beiden waren we daardoor helemaal gegrepen. Het leek ons fantastisch een workshop te geven in San Francisco en dat is ook gelukt. Onze workshop heette: ‘De constellatie van ego-toestanden’.
  1,95
  lees meer

  Kom maar op!

  Ik ben Manon van Omme en heb een 3-jarige opleiding TA gedaan. Ik werk deeltijds als docent op een middelbare school (Mavo–Gym). Op mijn school worden er binnen het mentoraat TA -lessen gegeven die de schoolpsychologe en ikzelf ontwikkelden.
  1,95
  lees meer

  Racketgevoelens

  Racketgevoelens zijn aangeleerde gevoelens als substituut voor een ander onderliggend gevoel. Als kind ervaren we in iedere situatie bijpassende gevoelens zoals angst, verdriet, boosheid en blijdschap.
  1,95
  lees meer

  Leuke leer-toestanden

  Deze oefening legt op eenvoudige wijze de verbinding tussen het leercontract van een groep en de functionele theorie van de ego-toestanden.
  1,95
  lees meer

  Tips uit het Winners Workbook

  In 1978 schreef Joe Alexander A Winners Workbook. Alexander heeft gedurende vijfentwintig jaar vier verschillende carrières gehad. Elke keer dat hij werkelijk succesvol werd in zijn werk, maakte hij een carrière switch.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach

  Thema: Stress

  Datum: 6 juni 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »