logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|103|104|105|...|546

Moet de waakhond zich koest houden of minder hard blaffen?

Dat er een vierde macht bestaat die de trias politica in de gaten houdt, is een geruststellende gedachte. Journalisten worden wel eens vergeleken met de waakhonden van de democratie. Ze brengen feiten in de openbaarheid van de media-arena waarna het meningencircus kan beginnen. Journalisten geven ons de nieuwtjes, maar wie is eigenlijk hun baas?
1,95
lees meer

Interview met Bart Brouwers

De nieuwe media krijgen steeds meer invloed op wie we zijn en wat we doen. Kunnen coaches hierbij van betekenis zijn? Een gesprek met Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek en mediaondernemer.
1,95
lees meer

De media en ik

“Kijk eens, je hoofd ontploft.” Mijn zoon toont mij een foto van mezelf als plots een bommetje op mijn lachende hoofd valt. Een appbewerking. Ik schiet in de lach bij het zien van zoveel nepgeweld. Tegelijkertijd is onmiddellijk de moraliserende ouder in mijn hoofd gealarmeerd. Kan ik wel meelachen? Dit is wel erg agressief. Allerlei associaties spoken door mijn hoofd en bovendien: ik heb liever niet dat mijn ontplofte hoofd zo meteen hits scoort op Instagram. Mijn kinderen stellen me gerust. Dat zouden zij nóóit doen. Meer dan zij, lijk ik degene te zijn die moet leren omgaan met de media. Ik heb de voorzichtigheid, zij hebben het onbekommerde spel. Voorzichtigheid is geboden, maar het onbekommerde spel lonkt.
Gratis
lees meer

Klikken naar kennis, community’s en collega’s

Klik jezelf naar een kennisvoorsprong, voeg testen toe aan je repertoire, link met verwante professionals, werk aan meesterschap door MOOCs te volgen, inspireer jezelf en je clientèle met filmfragmenten, citaten en verhalen die je raken.
1,95
lees meer

Periodieke digitale onthouding als levenskunst

‘Dat je in interessante tijden mag leven!’ Wat de gemiddelde nieuws- of opiniemaker als zegen voorkomt, is voor de gemiddelde Chinees een vloek. Iemand in China ‘interessante tijden’ toewensen, betekent een regelrechte verwensing, een teken dat men de betreffende persoon hartgrondig haat. ‘Interessante tijden’ staan in China symbool voor allerhande onheil, onzekerheid en ontwrichting, tijden waarin de mens op drift raakt en ten prooi kan vallen aan verwarring en desoriëntatie.
1,95
lees meer

Online coaching: een vak apart

Online coaching. Dat betekent voor je cliënt snel, makkelijk en laagdrempelig toegang tot een eigen professionele coach. Anytime, anyplace, anywhere. Voor jou als coach betekent het een mogelijke interessante uitbreiding van je aanbod en een aantrekkelijke extra bron van inkomsten. Als je echter ondoordacht het online avontuur aangaat, is de kans groot dat je teleurgesteld afhaakt.
1,95
lees meer

Presenteren is afstemmen

Daar zaten ze. Allemaal mannen, gezellig samen aan de maaltijd, wetende dat een mevrouw iets over haar boek zou komen vertellen. Weliswaar goedgekeurd door de programmacommissie, maar om te zeggen dat ze daar nu op zaten te wachten? Vooraf had ik gebeld met een van de Rotaryleden om te horen hoe de vlag er op ‘mijn’ tijdstip bij zou hangen. “Ze willen heus wel, maar je moet er wel wat voor doen,” was het antwoord.
1,95
lees meer

Wie te vertrouwen en wat te geloven?

Dankzij het internet is het heel makkelijk geworden om informatie over allerlei onderwerpen te vinden. Niet alleen informatie over dagelijkse onderwerpen, zoals vakantiebestemmingen en het laatste nieuws, maar ook informatie over wetenschappelijke kwesties. Dus wie een antwoord zoekt op vragen als: ‘is er een verband tussen het spelen van gewelddadige videogames en agressie?’, ‘is de mens verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde?’ en ‘zijn biologische levensmiddelen echt beter en gezonder dan reguliere levensmiddelen?’ is op het internet aan het juiste adres. Of toch niet?
1,95
lees meer

Coaching van bevlogen medewerkers de klok rond

Een goede vriend, divisiedirecteur bij een grote multinational, met vestigingen in meer dan zestig landen, vertelt ons enthousiast over een nieuw project. Het nieuwe project, met Engels als voertaal, is een initiatief van de raad van bestuur en er zijn coaches bij nodig.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »