logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|114|115|116|...|558

  Buiten de gebaande paden

  Je bent al jaren intervisiecoach en faciliteert groepen young professionals in hun ontwikkeling. De intervisiesessies zijn altijd heel stimulerend, zowel voor de deelnemers als voor jezelf. Bij een groep merk je de laatste tijd dat het wat minder gaat. Dat is vooralt e wijten aan het gedrag van Tom. Hij kwam bij de vorige bijeenkomst halverwege binnenstormen, met onduidelijk gemompelde excuses. Hij was fysiek wel aanwezig, maar je zag dat hij met zijn hoofd heel ergens anders was. Nu belt hij af voor de bijeenkomst die overe en uur begint. De andere leden van de intervisiegroep zijn verbaasd dat hij er niet is.
  1,95
  lees meer

  Waaraan herken je een goede coach of supervisor?

  Geregeld zeggen klanten dat ze via via gehoord hebben dat ik een goede coach ben. Waar is die reputatie op gebaseerd? Klikte het? Kennen ze tevreden klanten, weten ze van resultaten? Of zijn het toevalligheden, het tarief, aantal LinkedIn-contacten of hoe ik eruit zie. Een Europese poging tot beschrijving: wat maakt ons tot een goede coach of supervisor?
  1,95
  lees meer

  Dromen van fotomodellen waarmaken

  Het is 2 september 1981. Samen met mijn broer en mijn kleine zusje (1 minuut jonger) zijn wij de eerste drieling van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Ik groei op in een unieke situatie waarvan ik mij geenszins bewust ben. Wij doen alles met zijn drieën: eten, drinken, spelen, brabbelen, schreeuwen en huilen.
  1,95
  lees meer

  Begin met het WAAROM- De gouden cirkel van ondernemen

  Waarom komt het ene bedrijf wel van de grond en het andere niet? Dat komt door het ‘Waarom’. De oprichter weet waarom hij begint. Bij Steve Jobs van Apple was dat het geloof in anders denken. Bij de gebroeders Wright was dat kunnen vliegen. En Martin Luther King wilde burgerrechten voor iedereen. Daardoor wisten ze mensen te inspireren en een gevoel van saamhorigheid te geven.
  Gratis
  lees meer

  Opdrachtgevers aan het woord: Gerard Kroon

  Gerard Kroon is als interim-manager extramurale zorg verbonden aan de stichting Zuidwester. Deze stichting werkt voor kwetsbare mensen in Zuid-Holland, Zeeland en Brabant. Gerard Kroon bekleedt al 35 jaar leidinggevende functies in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Via projecten in Zuid-Afrika kwam hij in contact met Ubuntu, een Afrikaanse levensfilosofie die uitgaat van verbondenheid tussen mensen. Hij is bestuurslid van de Stichting Ubuntu Nederland. Daarnaast is hij eigenaar van Kroon Management Partners en verzorgt hij individuele en teamcoachingstrajecten.
  Gratis
  lees meer

  Een coach mag soms een bedrijfskundige pet dragen

  Ursela van Stekelenburg is hbo-docent en coach. Ze promoveerde in 2012 als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit op het onderwerp: personeelszorg in familiebedrijven. Een gesprek over familiebedrijven en de rol die coaches daarin kunnen spelen. “Familiebedrijven zijn zeer kritisch op wie ze binnenhalen.”
  1,95
  lees meer

  Het verschil tussen prestatie en zelfbeeld

  Leerlingen die op school en daarbuiten minder presteren dan wat ze kunnen. Het komt vooral in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs voor, met gevoelens van leegte en nutteloosheid tot gevolg. Hebben deze leerlingen een motivatieprobleem? Belonen en straffen helpen niet. Over wat wél werkt in het coachen van deze jongeren.
  1,95
  lees meer

  Waarom iedereen luistert als je over seks praat

  De Amsterdamse filosofe en neerlandica Kiki Verbeek heeft, met haar meer dan twintigjarige ervaring als denker en schrijver, een handboek voor zelfstandige trainers, coaches en adviseurs gelanceerd. Van een zzp’er voor zzp’ers. De titel is prikkelend en wellicht verwarrend, want het gaat niet over het belangrijkste woord daarin: seks. Het boek gaat wel over liefde. Namelijk hoe je de liefde voor je vak in de markt zet. Dat is eigenlijk de ongeschreven ondertitel, omdat Verbeek los van alle tips en voorbeelden uitgaat van de liefde voor het vak. Het vak van het begeleiden van mensen.
  Gratis
  lees meer

  In 365 dagen op weg naar geluk

  Twee jonge ondernemers uit de marketing hebben een paar jaar geleden het roer omgegooid en richtten het bedrijf ‘365 dagen’ op. Een bedrijf met maar één dienst: een jaarprogramma waarin de deelnemers ‘hun leven maken zoals ze dat willen’. Arjan Vergeer en David de Kock hebben er succes mee. Hoe werkt het programma?
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Congres Positieve Psychologie

  Thema: Dynamiek in Relaties

  Datum: 29 november 2019
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »