logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|116|117|118|...|565

  Drie geboden voor ons brein

  Het belangrijkste instrument om creatief en productief te zijn is ons denkend brein. Continu elektronisch verbonden zijn ondermijnt echter onze intellectuele productiviteit. Tot deze conclusie kwam professor Theo Compernolle na vijf jaar onderzoek.
  1,95
  lees meer

  Omgaan met verlies en de grenzen van het leven

  Het is niet eenvoudig om een eerlijk boek te schrijven over verlies en rouw. Zonder in platitudes te vervallen of pathetisch te worden, maar wel met respect voor de rauwe ervaring die een mens heeft te doorstaan als iets of iemand hem ontvalt. Een gesprek met Jakob van Wielink over het boek Met zoveel liefde heb ik van je gehouden.
  1,95
  lees meer

  Geheimen en veiligheid

  Ieder mens houdt informatie achter. De functie van een geheim is de wens zichzelf te beschermen. Hoe kan de coach kennis over de psychologie van geheimen inzetten om bij te dragen aan veiligheid voor de coachee? Een gesprek met Andreas Wismeijer, geheimonderzoeker.
  1,95
  lees meer

  Buiten spel

  Verloren, 4-1! Terwijl je spieren zich ontspannen, blijf jij alert. Je kijkt niet in de camera. Niet echt. Je kijkt naar een film waarin je zelf de hoofdrol hebt. Je zoomt in op dat ene moment: toen je er bijna was, je het doelpunt al voor je kon zien. Maar je schoot naast. Nét naast. Straks in de kleedkamer zal de wedstrijd besproken worden. Maar daar ben je nog niet. Je bevindt je in het tussengebied. Letterlijk buiten spel.
  Gratis
  lees meer

  Moeten we nog volwassen worden?

  Kleine gebeurtenissen kunnen stress, angst en pijn veroorzaken door de schijnwerkelijkheid die onze geest eromheen creëert. Marinet Ritz ontwikkelde een model om inadequate reacties te herkennen en het contact met de werkelijkheid te herstellen.
  1,95
  lees meer

  Vergeving

  Zuid-Afrika is een land in wording. Buitengewone, gewone mensen hebben de last van jaren vol vooroordeel, onderdrukking, wreedheid en marteling afgelegd. Ze hadden de moed om te vergeven. Wat kunnen wij hiervan leren?
  1,95
  lees meer

  Buren

  Een ouder Nederlands echtpaar woont onder een Irakees gezin met twee jonge kinderen, de vader is een Irakese vluchteling. Het oudere echtpaar ervaart geluidsoverlast. Je bent gevraagd door de woningcorporatie om beide partijen, apart van elkaar, te coachen. De partijen willen beslist niet met elkaar praten, dus mediation is uitgesloten. Beiden willen wel dat er iets gedaan wordt. Je hebt met beiden een oriënterend gesprek.
  1,95
  lees meer

  Intercultureel coachen

  In een themanummer waarin ‘ over de grens gaan’ centraal staat, moet vanzelfsprekend ook letterlijk over de grens gekeken worden. Wat betekent het als je dezelfde ethische code en eenzelfde set competenties internationaal uitvoert? En gesprek met twee internationaal werkende coaches.
  1,95
  lees meer

  Muzische professionalisering

  Op 6 januari 2016 is Bart van Rosmalen bij de Universiteit voor Humanistiek gepromoveerd op het onderwerp Muzische Professionalisering: Publieke waarden in professioneel handelen. Wat kunnen de centrale begrippen uit dit proefschrift – vertellen, spelen, maken en delen – betekenen in de praktijk van het coachen van individuen en groepen?
  1,95
  lees meer

  Zonder moed geen integriteit

  Waar ligt de grens tussen adviseren en coachen? Tegen welke grenzen loopt de adviseur aan en gelden deze ook voor coaches? Bestuursadviseur Philip Wagner over de noodzaak van helder afgebakende rollen. “Een coach levert pas echt waarde als hij voor de duvel niet bang is.”
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper