logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|119|120|121|...|537

  Werk maken van je leven

  Volgens schrijfster, antropoloog en generatie Y’er Geertje Couwenbergh vraagt het huidige tijdgewricht om een nieuwe manier van denken over jezelf, de wereld, werk en leven. ‘Innernemerschap’ is de term die ze daarvoor suggereert. Ze licht een tipje van de sluier op van deze levenshouding, die gekenmerkt wordt door moed, flexibiliteit en een hoge tolerantie voor onzekerheid.
  1,95
  lees meer

  School of Life

  The School of Life, in 2008 opgericht in Londen door Alain de Botton, heeft nu een dependance in Nederland: de School of Life Amsterdam. Dit instituut is in april geopend tijdens een bijeenkomst in de Nieuwe Kerk, in aanwezigheid van De Botton zelf en de oprichters Laurens Knoop en Peter van Duinen. In een interview vertelt Laurens Knoop waar de School of Life antwoord op geeft.
  1,95
  lees meer

  Levenslessen in de praktijk

  Een coach kan nooit genoeg oefeningen paraat hebben. Deze oefening is bijzonder geschikt in de begeleiding van teams die een moeilijke periode tegemoet gaan. In mijn geval betrof het een afdeling die aan de vooravond stond van een grote reorganisatie, waarvan vooraf duidelijk was dat er de nodige fte’s moesten afvloeien. Hun manager wilde hier geen verantwoordelijkheid voor dragen en had er de brui aan gegeven.
  1,95
  lees meer

  Hoe coach ik een stagnerend team?

  Stagnerende teams zijn niet functionerende en/of beschadigde teams, waarbij de effectiviteit van de teamprestaties minimaal is. Doorgaans sluiten zij zich af van de rest van de organisatie en kennen zij een interne ‘pikorde’ die is gebaseerd op informeel leiderschap. Hoe zorg je er als teamcoach voor dat deze teams weer levenskunst in werken ervaren?
  1,95
  lees meer

  Ik heb mezelf fouten gegund

  Sinds 2013 is Nicolas Mansfield algemeen en artistiek directeur van de Nederlandse Reisopera. Na een ingrijpende reorganisatie met veel gedwongen ontslagen als gevolg van de grote bezuinigingen op kunst en cultuur kwam het gezelschap gedurfd terug. Een gesprek over leiderschap, het belang van kunst en een nieuw begin.
  1,95
  lees meer

  Geluiden van buiten: Hélène Stapert

  Hélène Stapert is hoofd p&o bij Bureau Jeugdzorg Drenthe. Ruim twintig jaar zit zij in het p&o-vak. Ze werkte bij een universiteit, een middelbare school en in de sector zorg & welzijn. De laatste twaalf jaar oefent zij haar beroep uit in de jeugdzorg. Opgeleid als loopbaanadviseur en coach, voert ze naast haar werk voor Bureau Jeugdzorg een kleine eigen praktijk, maar de recente verandergolf in de jeugdzorg vergt in haar baan zoveel tijd en energie, dat daar maar weinig ruimte voor overblijft. “Coaching van de organisatie als geheel is erbij gebaat dat het management haar visie inspirerend uitdraagt en daar ook zelf elke dag naar handelt”.
  1,95
  lees meer

  Maak kennis met jezelf als levenskunstenaar

  Een coach kan nooit genoeg oefeningen paraat hebben. Deze visualisatie kun je gebruiken om je cliënt meer in contact te laten komen met de levenskunstenaar in zichzelf.
  1,95
  lees meer

  Coaches zijn ook mensen

  Peter heeft al meer dan twintig jaar een bloeiende coachingspraktijk. Sinds kort is hij ook mantelzorger voor zijn vader die dementeert. Dan vraagt zijn kapster hem of hij haar wil coachen op de balans werk-privé. Maar tijdens het eerste gesprek blijkt dat het vooral gaat om haar relatie met haar moeder, die net als de vader van Peter, aan het dementeren is. Ze wil weten hoe ze daarmee om moet gaan. Wat zou jij doen als je een klant krijgt, die komt met vragen over een situatie, waar jij zelf in zit of die je net hebt meegemaakt?
  1,95
  lees meer

  Leven met verlies en hoop

  De Alba academie organiseert ‘ schitterbijeenkomsten’. Het doel van deze avonden is om mensen die schitteren een inspiratiebron te laten zijn voor anderen en zo organisaties creëren die schitteren. De avonden dagen je uit, zetten je aan het denken, stellen vragen, inspireren je, laten je proeven en reiken je nieuwe mogelijkheden aan.
  1,95
  lees meer

  Just take the first step

  De aandacht van psychologen voor de gezonde mens en het goede leven is in de loop van de twintigste eeuw buiten beeld geraakt. De positieve psychologie heeft daar verandering in gebracht en sinds een jaar of vijftien neemt levenskunst weer een serieuze plek in. In de praktijk kun je werken met relevante noties uit de positieve psychologie: realiseren van je waarden vanuit je sterkten, in een positieve sfeer, met optimisme, geloof in eigen kunnen en hoop op geluk en vervulling.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: Maandag 7 september
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »