logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|120|121|122|...|564

  Opdrachtgevers aan het woord: Ruud Koopman

  Ruud Koopman is coachcoördinator van Venture- Lab International. Deze organisatie startte in 2009 onder de naam VentureLab Twente, als business incubator vanuit Universiteit Twente in samenwerking met onder andere Saxion. Deelnemers krijgen diverse vormen van begeleiding bij het starten van een onderneming: trainingen in kennis en vaardigheden, toegang tot financiële en andere netwerken, praktische hulp, coaching en dergelijke. Vanaf 2013 is Ruud Koopman bezig met promotieonderzoek naar de effectiviteit van het coachen van startende ondernemingen. Daarvoor was hij betrokken bij het opzetten van een ondernemersopleiding en was hij lid van de Provinciale Staten van Overijssel. Ruud Koopman is opgeleid in de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek.
  Gratis
  lees meer

  Bezuinigingen

  De afgelopen twee jaar heb je voor een grote non-profitorganisatie diverse coachingstrajecten gedaan. Bij het eerste contact was je al snel duidelijk dat de inkoper behoorlijk op de penning is. Hij vond dat je gebruikelijke tarief van € 150 per uur exclusief reiskosten en btw, meer paste bij executive coaching dan bij het coachen van de mensen op de werkvloer. De inkoper wil het contract openbreken en je fee verlagen naar € 90 exclusief reiskosten en btw. Je bent zelf de afgelopen jaren ook getroffen door de crisis. Je bent een paar vaste klanten kwijtgeraakt en hebt geen nieuwe klanten ervoor in de plaats gekregen. Deze organisatie heb je hard nodig om te kunnen blijven bestaan, maar € 90 vind je je eer te na. Jouw werk heeft de organisatie flink wat geld bespaard. Wat doe je?
  1,95
  lees meer

  Beyond MBA

  Het MBA-denken lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. Succesvolle bedrijven van de toekomst doen het anders. Beyond MBA helpt de leiders van nu de bedrijven van de toekomst te creëren. Dit vraagt om een betere balans tussen purpose en profit, een hoger bewustzijn en het toepassen van praktische leiderschapsprincipes, die helpen om het beste in mensen naar boven te halen. Centrale thema’s daarbij zijn: omgaan met energie, het vermogen om los te laten en winst als uitkomst, in plaats van als doel.
  1,95
  lees meer

  Transitie ouderenzorg is elke cent waard

  De stelselherziening in de ouderen- en thuiszorg dwingt instellingen en organisaties om een transitie te maken. Dat gaat óók over slim omgaan met een krapper budget. Bestuurder Martin den Hartog van Avoord Wonen en Zorg heeft daar een uitgesproken mening over.
  1,95
  lees meer

  Delivering Happiness

  Iedereen streeft naar geluk. Maar wat is geluk eigenlijk? Hoe zetten we geluk in voor meer duurzame bedrijfsvoering en een veiligere, groenere wereld? Daarover spraken onder anderen de voormalig premier van Buthan, Jigmi Thinley en Jenn Lim, CEO van Delivering Happiness tijdens het event ‘Iedereen Happy: The Power of Delivering Happiness’. Geluk is dé factor voor succes in bedrijven en voor de kwaliteit van een samenleving, zo stellen zij.
  Gratis
  lees meer

  Mama Cash

  Ze hebben vaker wel dan niet een goed inzicht in hun situatie en wat ze eraan zouden kunnen doen. De vonk is er. Wij geven de benzine, die het vuur kan laten ontbranden.” Aan het woord is Emma Herman, senior officer for communications and outreach van Mama Cash. Een fonds met een bijzondere ontstaansgeschiedenis, dat anders met haar geld omgaat dan de traditionele fondsen en goededoelenorganisaties. We zochten naar een organisatie die anders omgaat met geld. Voor mij is Mama Cash een goed voorbeeld. Ik steun haar al lang, bijna vanaf het begin.
  1,95
  lees meer

  Een wereld zonder geld

  Mijn vader was psychotherapeut en als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb zijn boekenkast geërfd, met daarin werken van veel beroemde en beruchte psychologische en filosofische denkers. Als ik de omslagen bekijk, vraag ik me af wat wij coaches kunnen leren van deze grote denkers. Voor deze artikelenreeks pak ik elke keer een ander boek uit de kast, om antwoord te vinden op deze onderzoeksvraag. Ik nodig je graag uit om deel te nemen aan deze speurtocht, in dialoog met onze traditie.
  1,95
  lees meer

  Omgaan met complexiteit

  De samenleving wordt voortgedreven naar een steeds grotere complexiteit. Daar kunnen sommigen van ons best mee overweg, maar een grote groep, die we nu de sociaal kwetsbaren noemen, redt het niet en raakt in een isolement. Hoe creëren we met elkaar een sociaal model dat zinvol leven voor iedereen mogelijk maakt? Hans van Ewijk, bijzonder hoogleraar Grondslagen van het maatschappelijk werk aan de Universiteit voor Humanistiek, over interdisciplinair samenwerken en kennisdelen van de sociaal werker, de coach en de geestelijke gezondheidszorg.
  1,95
  lees meer

  Relatie coach-cliënt belangrijkste sleutel effectiviteit

  Wij aarzelden geen moment toen we in 2011 werden gevraagd voor het team van een groot onderzoek naar de effectiviteit van coaching. We hebben vele cliënten uit ons netwerk bereid gevonden om aan het onderzoek mee te werken, omdat we graag een bijdrage leveren aan verder professionaliseren en uitdragen van het coachvak. Wat waren de uitkomsten van het onderzoek? En welke handvatten voor de beroepspraktijk van coaches, cliënten en hr-professionals vloeien eruit voort? Een beschouwing.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »