logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|125|126|127|...|581

  Een goed gesprek

  “ Kom jij maar uit”, zei mijn vader. We zaten tegenover elkaar aan een tafeltje in zijn kamer van het verzorgingstehuis. “Je kunt met die man geen fatsoenlijk gesprek meer voeren”, had een zus me nog vooraf gewaarschuwd. Zijn dementie was kennelijk toegenomen sedert de paar weken na mijn vorige bezoek. Maar wat bedoelde hij met “Kom jij maar uit”?
  1,95
  lees meer

  Werk, relaties en seksualiteit

  Religie en seksualiteit hebben altijd al een gespannen verhouding gehad. Religie kan een factor zijn waarom er coaching bij intimiteit en seksualiteit nodig is. Door mijn persoonlijke ervaringen en werk als relatie-, seks- en intimiteitscoach ben ik het taboe op seksualiteit gelukkig voorbij. Voor veel mensen blijft dit onderwerp echter nog wel in de taboesfeer liggen.
  1,95
  lees meer

  Grenzeloos geloven

  Een van je vaste opdrachtgevers vraagt je om een medewerker te coachen. De potentiële coachee is een intelligente vrouw, Iteke, die worstelt met haar workload en met de balans tussen werk en privé. Tijdens het intakegesprek vertelt ze dat ze christen is en hoe het geloof haar leven bepaalt. Ze geeft aan dat ze jou als mens graag mag en je wat dat betreft graag als coach zou willen hebben. Maar eerst wil ze met haar predikant bespreken of ze met jou in zee kan gaan. Hoe ga jij hiermee om?
  1,95
  lees meer

  Hoe kan ik de beste strontstok zijn?

  Mijn praktijk als coach is voortgekomen uit mijn praktijk als zenboeddhistisch monnik.
  1,95
  lees meer

  Religie als wegwijzer naar je essentie

  Religie kan als wegwijzer dienen om de waarheid in jezelf te ontdekken. Met andere woorden: je zou door middel van religie je eigen innerlijke essentie – datgene waarvan je voelt dat jij dit in de kern bent – kunnen leren kennen. Maar religie kan ook een blokkade vormen om bij die kern uit te komen. Dat kan gebeuren wanneer mensen niet verder kijken dan de woorden die binnen religies een belangrijke plaats innemen. Wanneer dat het geval is, geloven mensen dat de woorden zélf de waarheid bevatten, in plaats van te zien dat de woorden slechts verwijzen naar de waarheid.
  Gratis
  lees meer

  U bent uw broeders hoeder

  Dominee Emmanuel Koney werkt in gebouw De Kandelaar in de Bijlmer. In de documentaire Calling for Koney zegt hij: “Mensen zouden niet moeten lijden, maar vreugde uit hun leven moeten halen.” Een gesprek met een man die midden in de Bijlmergemeenschap staat en een brug slaat naar de Nederlandse samenleving.
  1,95
  lees meer

  De rol van religie in (inter)nationaal management

  Frans Dokman is internationaal manager en directeur van het Centre for World Christianity and Interreligious Studies. Dit centrum richt zich in haar onderzoek op de rol van religie in (inter)nationale betrekkingen waaronder die tussen mensen binnen organisaties. Wat zijn zijn bevindingen over religie en internationaal management? Wat zouden zijn inzichten kunnen betekenen voor coaching in onze samenleving en voor organisaties?
  1,95
  lees meer

  Coachen van teams van de toekomst

  Het werken in teams is de afgelopen decennia veranderd. Gezien deze verandering is er behoefte aan nieuwe vormen van teamcoaching. Deze nieuwe vormen van teambegeleiding zijn zelfs bittere noodzaak, wil de facilitator nog aansluiten op de realiteit van veel hedendaagse teams. Deze ontwikkelingen en een aantal moderne vormen van teamcoaching passeren de revue.
  1,95
  lees meer

  Macht en Inkt, Gezag en Gemeenschap

  Deze herfst verschenen kort na elkaar twee spraakmakende boeken, te weten Autoriteit, van de Vlaamse hoogleraar psychologie en psychoanalyticus Paul Verhaeghe, en Bureaucratie is een inktvis van René ten Bos, hoogleraar filosofie en bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ieder op eigen wijze stellen deze auteurs verwante en voor ons als begeleiders herkenbare problemen aan de orde. Alleen al daarom verdienen hun geschriften onze aandacht, reden waarom ik ze hier kort in hun onderlinge relatie kenschets. Ik maak daarbij gebruik van een al wat oudere tekst, namelijk Bullshit Management van ondernemer en gemeenteraadslid Jos Verveen.
  Gratis
  lees meer

  Het algemene belang van religie

  In alle religies zien we een strijd tussen vasthouden aan het verleden en aanpassing aan het heden. Volgens de theoloog Erik Borgman is dat een te simpele voorstelling van zaken, een doodlopend spoor. Maar wat dan wel? Het antwoord van Erik Borgman kan ons inspiratie bieden bij het zoeken naar een visie op coaching.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper