logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|12|13|14|...|574

  Zelfkennis op een presenteerblaadje

  Wie vertelt je wie je bent? Op basis van persoonlijke ervaringen met het maken van persoonlijkheidstests bevragen we de belofte van zelfkennis. Modellen doen onvoldoende recht aan wie jij bent. Ontmoet liever een ander en vertel je verhaal.
  1,95
  lees meer

  Modellen, misconcepties en mythes

  Hoe heeft jouw aandachtsspanne zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Bij de meeste mensen is deze afgenomen door de snelle multimediawereld waarin we leven. Gemiddeld is deze nog slechts acht seconden, terwijl die van een goudvis negen seconden is …
  1,95
  lees meer

  Wat is jouw favoriete model?

  Heb jij een favoriet model? Eentje die fijn is om in je rugzak te hebben en die je waarschijnlijk regelmatig inzet? Een model dat je van binnen en buiten kent en waar je makkelijk mee overweg kunt en waarvan je misschien zelfs wel je eigen versie gemaakt hebt? We hebben jullie als hrd’ers gevraagd naar je favoriete model. Ruim 130 collega’s hebben hun favoriete model met ons gedeeld. Veelzeggend hierbij is dat dit 85 verschillende modellen betrof. De top 5 vind je hier.
  1,95
  lees meer

  Napraten over modellen

  Een verscheidenheid aan artikelen over het gebruik van modellen. Van inspiratie en nieuwe modellen tot een kritische blik op waarheid en pragmatiek. Hebben de artikelen jou aan het denken gezet? Heb je meer zicht gekregen op de wijze waarop je modellen in je werk gebruikt?
  Gratis
  lees meer

  ‘Dit is geen test’

  Hoewel het gebruik van persoonlijkheidstests als hulpmiddel in de praktijk op veel hrd-professionals een grote aantrekkingskracht heeft, worden deze tests door sommigen flink bekritiseerd. Ze zijn aantrekkelijk door hun optimistische beschrijvingen en gebruiksgemak voor individuele ontwikkeling en teamontwikkeling. De markt van persoonlijkheidstests is een dynamische industrie, veel professionals gebruiken dit soort tests bij assessments en in ontwikkeltrajecten, zoals managementtraining en executive coaching. Vaak ontbreekt het echter aan psychometrische robuustheid.
  1,95
  lees meer

  Het achtveldenmodel

  Sibrenne Wagenaar, Niek de Groot en Wouter Willemse hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit nummer komen drie professionals aan het woord. Het achtveldenmodel is de favoriet van Madeleine Koudstaal. In dit artikel beantwoordt zij een aantal vragen over dit model.
  Gratis
  lees meer

  Je eigen model!

  We hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit nummer komen drie professionals aan het woord. Marc Coenders vertelt over de wijze waarop hij met modellen werkt. De interviews zijn afgenomen door onze redactieleden en trekkers van dit nummer: Niek de Groot, Sibrenne Wagenaar en Wouter Willemse.
  Gratis
  lees meer

  PPL-model

  Sibrenne Wagenaar, Niek de Groot en Wouter Willemse hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit artikel het verhaal van TriamFloat, een onderwijskundig bureau. Brenda Zandsteeg en collega’s bespreken in dit artikel een model voor het positioneren en professionaliseren van leren: het PPL-model.
  Gratis
  lees meer

  Managementmodellen: wel of niet doen?

  Veel werkenden krijgen er op een of andere manier mee te maken: managementmodellen. Deze managementmodellen vormen een onlosmakelijk onderdeel van een ogenschijnlijk onuitputtelijke stroom van ‘nieuwe’ managementideeën, die telkens worden gepresenteerd als beste en meest vooruitstrevende oplossing voor veel hardnekkige management en organisatieproblemen. Wat maakt ze zo interessant, wat leveren ze op en hoe pas je ze toe?
  1,95
  lees meer

  Welcome onboard!

  Sta jij voor de uitdaging om nieuwe medewerkers te onboarden? Of ben je op zoek naar manieren om de onboarding journey te verbeteren? Ontdek een aantal belangrijke ontwerpprincipes bij het vormgeven van een excellente onboarding journey en ga aan de slag!
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper