logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|13|14|15|...|550

  Hoe ontwikkel je een leerplatform?

  De noodzaak om op een meer continue manier medewerkers op te leiden en verder te ontwikkelen neemt toe. Meer flexibiliteit in leren vraagt ook om een andere ontwikkelaanpak: een waarin meer bottom-up en minder top-down kan worden gewerkt aan het ontwikkelen van leertrajecten. We gaan in op de ingewikkelde do’s en don’ts van het bouwen van een learning hub, een leerplatform, voor (internationale) grote organisaties die op meerdere locaties zijn gevestigd. Puttend uit recente ervaringen nemen we je bij de hand in het beschrijven van manieren om grote, digitaal gefaciliteerde leertransformatieprojecten te begeleiden.
  1,95
  lees meer

  Leren terwijl je werkt

  Kan moderne technologie ondersteuning bieden bij professionele leertrajecten? Twee specialisten gaan hierover met elkaar in gesprek. Koko Nakahara is een l&d-specialist uit Japan, terwijl Thilo Eckhardt in Zwitserland zijn thuisbasis heeft. In deze dialoog stellen ze elkaar vragen over hun vakgebied vanuit hun Aziatische en Europese perspectief. Het wereldperspectief kan natuurlijk niet ontbreken in dit nummer.
  1,95
  lees meer

  Leren van wat we al weten

  Voor elk vraagstuk in onze directiekamers en op de werkvloer is ergens op de wereld al eens een oplossing bedacht. Tribes (stammen) overal op aarde hebben handige rituelen, gewoontes, gebruiken om zichzelf te organiseren en te veranderen. Werken in een kantoortuin lastig? Nomadische volken weten al lang hoe je ‘verbinding met je stam houdt op afstand’. Concurreren ingewikkeld? Leer het van de koppensnellers op Sumatra. We hebben geen nieuwe managementmodellen nodig. Als we goed om ons heen kijken is alles al een keer bedacht. Graag deel ik graag een aantal wereldse lessen met je.
  1,95
  lees meer

  Werkgeluk

  Werk en geluk zijn lang vijanden geweest. Denk aan de fabrieksarbeid in de negentiende eeuw, het werk op het land in het middeleeuws leenheerlijk stelsel of aan de slavernij. Al in het oude testament was werk een straf die god afriep over Adam en Eva toen hij hen uit het aards paradijs verjoeg, nadat zij van de verboden vrucht gegeten hadden: “Vervloekt is de akker om wat jij hebt gedaan, zwoegen zul je om ervan te eten, je hele leven lang. Doren en distels zullen er groeien, toch moet je van zijn gewassen leven. Zweten zul je voor je brood, totdat je terugkeert tot de aarde.”
  1,95
  lees meer

  Voortbouwen op de wereld

  Er wordt van alles georganiseerd op het gebied van leren en opleiden. Voor wetenschappers is er een enorme keuze uit gerenommeerde congressen waar onderzoekers uit de hele wereld elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. Over wat je daarvan leert en hoe nuttig het is om wereldwijd kennis en inzichten te delen, sprak ik met Frank de Jong, lector aan de Aeres Hogeschool Wageningen.
  1,95
  lees meer

  Promoties december 2018

  In deze rubriek: Kortere WW-uitkering verhoogt de kans op werk Unconscious Bonding – Forming Bonds Quickly in Today’s Fast-Paced Society
  Gratis
  lees meer

  Mobieltjes in de klas

  De mens is een lerend wezen. Wat er ook gebeurt, we doen er iets mee. Voor leren is aandacht nodig. Trainers hebben die aandacht nodig om impact te hebben. Sinds ruim een decennium is er een zeer krachtige aandachtvanger waar we uren per dag aan besteden en waarvan we steeds afhankelijker worden: de smartphone. Hoe moeten we hiermee omgaan? En hoe kunnen we de smartphone ten gunste van het leerproces inzetten?
  1,95
  lees meer

  Zijn digitale nomads overal thuis?

  We leven in een tijd waarin goedkope vliegtickets en communicatietechnologie de wereld kleiner maken dan ooit. Waarom zou je nog in een dure, drukke stad wonen terwijl je ook vanaf een tropisch eiland kunt werken? Esther Jacobs kiest er al enkele decennia voor om locatieonafhankelijk te werken en leeft het leven van een digitale nomade. We spreken haar op in Amsterdam, in een maand met een druk reisschema: na Amsterdam staan in de weken erna Miami, New York, Canada, Israël, Thailand en Buenos Aires op het programma. Een kennismaking met een vrije geest, die meanderend door het leven gaat.
  1,95
  lees meer

  Start met wie?

  Ben jij ook zo’n fan van Simon Sinek en ‘Start with Why’? En zijn "Golden Circle’? Ja? Ik ook! Maar niet altijd. Wel als het gaat om thema’s die met marketing of leiderschap te maken hebben, niet als het gaat om het ontwerpen van leren. Dan kun je beter met ‘wie’ beginnen, is mijn idee. Zet de professional voor wie je een learning journey ontwerpt in de schijnwerper. Learner experience design (LXD) noemen we dat tegenwoordig. Een aanpak gebaseerd op methodes van design thinking. Een logische trend. Als professional, maar ook als ‘consument’ gebruiken we steeds meer digitale systemen, tools en apps om onze dagelijkse dingen voor elkaar te krijgen. En sinds Apple de norm heeft gezet voor gebruikersgemak, ligt de lat hoog als het gaat om user experience design. We verwachten dat systemen, tools en apps gemakkelijk en intuïtief zijn in het gebruik en ons een positieve gebruikerservaring bieden. En dus verwachten steeds meer mensen ook een optimale leerervaring.
  Gratis
  lees meer

  Leven als digital nomad?

  Wil je net als Esther Jacobs gaan leven als een digitale nomade, dan kunnen deze tips en websites je op weg helpen.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper