logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|147|148|149|...|525

  Lezerscolumn: Mag ik echt een factuur sturen?

  'Mag ik hier echt een factuur voor sturen?’ Dat is het gevoel wat je hoort te hebben als je doet waar je echt heel goed in bent. moeiteloos goed in bent zelfs. En dan heb ik het dus niet over iets wat je kunt, maar wat je wilt. We kunnen veel meer dan wat we willen. Focus op kunnen We zijn zo gewend dat de focus ligt op wat we kunnen dat we als iemand vraagt: ‘Wat doe jij?’, bijna automatisch functienamen, vakgebieden, doelgroepen en meer van dat soort schitterende, doordachte termen oplepelen. Precies: doordacht! Niet doorvoeld! Focus op voelen Voelen wat moeiteloos gaat is iets wat je alleen maar kunt ontdekken door veel uit te proberen, breed te ‘proeven’ en te durven voelen: te experimenteren. Het mooie aan een experiment is namelijk dat het mag ‘mislukken’. Zo ziet de buitenwereld het. Zelf zie ik het meer als een oefening. In mijn beleving kan het niet eens verkeerd gaan, je kunt er alleen maar van leren.Ik hou zelf erg van avontuur, dus stap ik geregeld een experiment in. Schitterend om te ontdekken wat werkt (die houden we erin) en wat minder goed werkt (passen we aan of gooien we eruit). Focus op het juiste thema Door goed na te gaan welk thema jou moeiteloos past, kom je vanzelf bij de juiste focus terecht. Dan hoef je je niet meer als algemene coach te profileren, maar gaat het om jouw specifieke ervaring die je inzet in je werk. Mensen onderschatten de interessantheid van hun leven. Ieder mens maakt van alles mee. Hoe je omgaat met deze ervaringen is enorm waardevol. voor jezelf (om van te leren), maar ook voor anderen. Maar dat moet je dan eerst wel zelf zien... of te horen krijgen... Feedback nodig voor groei Voor echte groei zijn twee vormen van feedback nodig: respons van buitenaf en zelfreflectie. Doordat ik in mijn vorige bedrijf met waardebepaling achteraf werkte, had ik een uitgebreid evaluatiesysteem opgezet. Hierdoor heb ik vanaf mijn allereerste opdracht feedback ontvangen. Dat hielp, want door die feedback ontdekte ik hoe ik gezien werd, wat me raakte en wat niet. Ik kwam erachter welke weg ik in wilde slaan, zowel in mijn ontwikkeling als ook in mijn ‘branding’. Ik probeerde van alles uit en vroeg me telkens af of hetgeen ik deed nu was wat ik echt wilde. Gaf het mij energie en voelde het natuurlijk aan? Als jij je deze vragen stelt en ze allemaal met een volmondig (en innerlijk) JA beantwoordt, dan ben je aan het doen waar je moeiteloos goed in bent. Zo nee, dan heb je nog wat fine te tunen...Wat doe jij moeiteloos? Judith Webbers missie is om meer puurheid over de wereld te verspreiden. Haar visie is dat als je durft te kiezenvanuit jezelf, je je ongekende mogelijkheden ontdekt. In november 2010 verscheen haar eerste boek Laat jezelf zien. een tweede boek zit in de pen. Judith inspireert coachend, trainend, sprekend en schrijvend. www.judithwebber.nl
  Gratis
  lees meer

  Issue: Waardebepaling achteraf

  De coach in zaken is tevens ondernemer. Onze businessplannen, facturen, offertes en uurtarieven zijn gebaseerd op het leveren van diensten en producten in ruil voor geld. Als ondernemer ken je de onzekerheid van het geld en het gevoel daar de regie over te moeten houden. Het went eigenlijk nooit. Geen klanten en klussen betekent geen geld. Nils Roemen, zelf ondernemer, kijkt daar heel anders tegenaan. Een inspirerend gesprek over sociale overwaarde en een andere kijk op betaling ‘in natura’.
  1,95
  lees meer

  Ik zet in… Talentopstellingen

  Ken je het verlangen om je te ontwikkelen en verbeteren? Welk verschil wil je maken? Wie ben je en wie zou je willen zijn? Waar bevind je je en waar wil je naartoe? Laten we ons eens oriënteren op de topografie van ons talent.
  1,95
  lees meer

  … Geproefd: Mentaliseren bij moeilijke cliënten

  We hebben er allemaal wel eens mee te maken: moeilijke cliënten. Cliënten die alles buiten zichzelf leggen of die van het ene verhaal in het andere verhaal schieten. Maar wie doet er nu eigenlijk moeilijk? De cliënt of de coach? René Meijer en Peter Bleumer reiken tijdens de training Mentaliseren bij moeilijke cliënten een denkkader voor moeilijke coachsituaties aan vanuit de psychoanalyse. Dit kader biedt je als coach een alternatieve benadering in de omgang met cliënten met moeilijk hanteerbare of ogenschijnlijk geen emoties en in het begeleiden van mensen met weinig zelfreflectie
  1,95
  lees meer

  Opdrachtgevers over de samenwerking met coaches

  Als je coaches vraagt naar zakendoen, gaat het vaak over de uurtarieven. Vinden opdrachtgevers dat ook zo belangrijk? Wat moet een coach doen om bij hen aan te mogen schuiven? Impressies van een rondetafelgesprek met opdrachtgevers.
  1,95
  lees meer

  Coaches over de spanning tussen inhoud en tarief

  Coachen gaat over inhoud en relaties. Maar zet een groep coaches bij elkaar rondom het thema zakendoen en het gaat al snel – zij het met schroom – over het uurtarief. Gaat zakendoen vooral over geld? Welke worsteling ervaren coaches daarbij?
  1,95
  lees meer

  En nu? Brood op de plank

  Marijn is een warme persoonlijkheid en zeer goede coach. Hij houdt van mensen en weet ze diep te raken. Hij inspireert en motiveert zijn cliënten. confronteert waar nodig. Binnen de kortste tijd krijgt hij zijn cliënten daar waar ze wezen willen. Zijn agenda staat vol met afspraken met cliënten die hem achteraf nog vaak benaderen voor een nieuwe afspraak om hem te vertellen wat een geweldige coach hij voor hem/haar is geweest. Hij wordt zelfs nog wel eens uitgenodigd voor een etentje. Marijn wil eigenlijk niet, maar vindt het ook weer beledigend om niet te gaan. Tijdens het eten gaat het al snel over de verdere ontwikkeling van de cliënt, zodat het veel weg heeft van een gratis coachgesprek. Nou ja… in ruil voor een etentje dan. Af en toe bellen zijn cliënten ook ’s avonds of in het weekend voor een praatje en één vroeg hem als getuige bij haar huwelijk. Van de week was hij bij een bedrijf waar hij voor werkt. In de hal ontmoette hij een ex-cliënt die hem enthousiast op de wang zoende. Wat gegeneerd zoende hij terug. Aankomende coaches/trainers weten hem ook vaak te vinden en bellen hem op om eens samen te lunchen. Dit loopt steevast uit op een coachgesprek en Marijn betaalt de lunch. Hij geniet van zijn positie en aanzien, maar ja… er moet ook brood op de plank komen. Waar ligt jouw grens?
  1,95
  lees meer

  Achtergrond: Diepgang door verstilling

  In het leven van alledag nemen activiteit en communicatie een voorname plaats in. Maar is er ook ruimte voor diepgang? Door drukke werkzaamheden die zich voornamelijk naar buiten toe richten, zijn de meesten van ons zich maar vaag bewust van een innerlijk aspect dat achter alle uiterlijkheden verscholen ligt. Toch sluimeren er verborgen diepten in ons die, wanneer ze bewust ontwikkeld worden, een toegevoegde waarde kunnen hebben. Het loont de moeite dit innerlijke aspect te onderzoeken op zijn diepere gelaagdheid en praktische toepasbaarheid in onze werkzaamheden, want dan wordt duidelijk dat we relatief eenvoudig veel meer diepgang in het werk kunnen creëren.
  1,95
  lees meer

  Conflictcoaching: Zakelijk succes door congruentie

  Steve Whittaker richtte in 1993 het Nederlands Mediation Instituut (NMI) op en startte zijn mediation opleidingsinstituut The Lime Tree. Niet gehinderd door enige kennis over de bestuurlijke waarden en normen, begaf hij zich als een Engelse Olifant door de porseleinkast van polderend Nederland. Met succes, want het NMI heeft een structurele plaats en functie verworven binnen het maatschappelijk bestel en zijn bedrijf is inmiddels marktleider op het gebied van mediation.
  1,95
  lees meer

  Coaching in… Studieloopbaanbegeleiding in het hbo

  De paradox van studieloopbaanbegeleiding: coaching werkt alleen als de student gecoacht wíl worden, maar velen ‘ondergaan’ dit onderdeel alleen omdat het verplicht is. Door te coachen op talent kan de begeleider de studievoortgangsgesprekken interessant maken voor de student en hem verleiden om vanuit zijn intrinsieke motivatie zijn studieloopbaan ter hand te nemen. Met enkele simpele veranderingen kan de begeleider een talentgerichte coach worden met wie de student graag spart over de inrichting van zijn studie.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: 4 juni 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »