logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|152|153|154|...|544

… Geproefd: Mentaliseren bij moeilijke cliënten

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: moeilijke cliënten. Cliënten die alles buiten zichzelf leggen of die van het ene verhaal in het andere verhaal schieten. Maar wie doet er nu eigenlijk moeilijk? De cliënt of de coach? René Meijer en Peter Bleumer reiken tijdens de training Mentaliseren bij moeilijke cliënten een denkkader voor moeilijke coachsituaties aan vanuit de psychoanalyse. Dit kader biedt je als coach een alternatieve benadering in de omgang met cliënten met moeilijk hanteerbare of ogenschijnlijk geen emoties en in het begeleiden van mensen met weinig zelfreflectie
1,95
lees meer

Opdrachtgevers over de samenwerking met coaches

Als je coaches vraagt naar zakendoen, gaat het vaak over de uurtarieven. Vinden opdrachtgevers dat ook zo belangrijk? Wat moet een coach doen om bij hen aan te mogen schuiven? Impressies van een rondetafelgesprek met opdrachtgevers.
1,95
lees meer

Coaches over de spanning tussen inhoud en tarief

Coachen gaat over inhoud en relaties. Maar zet een groep coaches bij elkaar rondom het thema zakendoen en het gaat al snel – zij het met schroom – over het uurtarief. Gaat zakendoen vooral over geld? Welke worsteling ervaren coaches daarbij?
1,95
lees meer

En nu? Brood op de plank

Marijn is een warme persoonlijkheid en zeer goede coach. Hij houdt van mensen en weet ze diep te raken. Hij inspireert en motiveert zijn cliënten. confronteert waar nodig. Binnen de kortste tijd krijgt hij zijn cliënten daar waar ze wezen willen. Zijn agenda staat vol met afspraken met cliënten die hem achteraf nog vaak benaderen voor een nieuwe afspraak om hem te vertellen wat een geweldige coach hij voor hem/haar is geweest. Hij wordt zelfs nog wel eens uitgenodigd voor een etentje. Marijn wil eigenlijk niet, maar vindt het ook weer beledigend om niet te gaan. Tijdens het eten gaat het al snel over de verdere ontwikkeling van de cliënt, zodat het veel weg heeft van een gratis coachgesprek. Nou ja… in ruil voor een etentje dan. Af en toe bellen zijn cliënten ook ’s avonds of in het weekend voor een praatje en één vroeg hem als getuige bij haar huwelijk. Van de week was hij bij een bedrijf waar hij voor werkt. In de hal ontmoette hij een ex-cliënt die hem enthousiast op de wang zoende. Wat gegeneerd zoende hij terug. Aankomende coaches/trainers weten hem ook vaak te vinden en bellen hem op om eens samen te lunchen. Dit loopt steevast uit op een coachgesprek en Marijn betaalt de lunch. Hij geniet van zijn positie en aanzien, maar ja… er moet ook brood op de plank komen. Waar ligt jouw grens?
1,95
lees meer

Achtergrond: Diepgang door verstilling

In het leven van alledag nemen activiteit en communicatie een voorname plaats in. Maar is er ook ruimte voor diepgang? Door drukke werkzaamheden die zich voornamelijk naar buiten toe richten, zijn de meesten van ons zich maar vaag bewust van een innerlijk aspect dat achter alle uiterlijkheden verscholen ligt. Toch sluimeren er verborgen diepten in ons die, wanneer ze bewust ontwikkeld worden, een toegevoegde waarde kunnen hebben. Het loont de moeite dit innerlijke aspect te onderzoeken op zijn diepere gelaagdheid en praktische toepasbaarheid in onze werkzaamheden, want dan wordt duidelijk dat we relatief eenvoudig veel meer diepgang in het werk kunnen creëren.
1,95
lees meer

Conflictcoaching: Zakelijk succes door congruentie

Steve Whittaker richtte in 1993 het Nederlands Mediation Instituut (NMI) op en startte zijn mediation opleidingsinstituut The Lime Tree. Niet gehinderd door enige kennis over de bestuurlijke waarden en normen, begaf hij zich als een Engelse Olifant door de porseleinkast van polderend Nederland. Met succes, want het NMI heeft een structurele plaats en functie verworven binnen het maatschappelijk bestel en zijn bedrijf is inmiddels marktleider op het gebied van mediation.
1,95
lees meer

Coaching in… Studieloopbaanbegeleiding in het hbo

De paradox van studieloopbaanbegeleiding: coaching werkt alleen als de student gecoacht wíl worden, maar velen ‘ondergaan’ dit onderdeel alleen omdat het verplicht is. Door te coachen op talent kan de begeleider de studievoortgangsgesprekken interessant maken voor de student en hem verleiden om vanuit zijn intrinsieke motivatie zijn studieloopbaan ter hand te nemen. Met enkele simpele veranderingen kan de begeleider een talentgerichte coach worden met wie de student graag spart over de inrichting van zijn studie.
1,95
lees meer

Achtergrond: Broeden op briljante blunders

Al voor de Dag van de Coach zindert #dvdc2011 op twitter. Docenten die hun workshop voorbereiden en standhouders met een aanbieding. Een deelnemer hoopt tweeps te ontmoeten… Wat blijkt? Het wordt een dag die leert dat mislukken mag.
1,95
lees meer

Anders bekeken: Creatief coachen met Covey

Regie over het eigen leven. Zelfredzaamheid. Keuzevrijheid. Heel gewone begrippen in de coachingspraktijk. Ze zijn echter een stuk minder gewoon als het mensen met een verstandelijke beperking betreft. Maar waarom eigenlijk? Een pleidooi voor empowerment in de zorg.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »