logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|161|162|163|...|537

  Met het Process Communication Model®

  “If you want them to listen to what you say, talk their language”, zegt klinisch psycholoog Taibi Kahler. Hij is grondlegger van het Process Communication Model® (PCM). Deze methodiek zegt: om begrepen te worden moet je iemands taal spreken. Dat geldt niet alleen als we met anderstaligen te maken hebben, maar ook in onze eigen taal. Om anderen beter te begrijpen en te motiveren, is PCM een innovatief stuk gereedschap.
  1,95
  lees meer

  NLP Master Practitioner

  Bijscholen en leren is een van mijn prioriteiten, ik wil zoveel mogelijk kennis vergaren en beter worden in mijn vak als trainer/coach. Tijdens deze ontdekkingsreis ontmoette ik diverse keren coaches die met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) werkten en daar zeer enthousiast over waren.
  1,95
  lees meer

  Fuzzy goals

  Coachen is vooral effectief met een vastgesteld einddoel. Maar wat als de doelen van klant of opdrachtgever nog niet zijn uitgekristalliseerd? Er is dan sprake van zogenoemde fuzzy goals. Coaching kan in dat geval het beste aangepakt worden als ware het een trektocht.
  1,95
  lees meer

  Onsportief

  Stijn (29) is ten einde raad. De jonge gymnastiekleraar is door het Lyceum op non-actief gesteld, nadat hij door twee leerlingen is beschuldigd van het maken van seksueel getinte opmerkingen. Hij sprak de jonge meiden, die bij hem in de buurt wonen en soms met hem mee reden naar huis, aan op het pesten van een medeleerling. De dames waren hier niet van gediend en zonnen op wraak. De directeur van het Lyceum nam de klacht echter serieus en maakte er een zaak van. Sindsdien loopt het op alle fronten spaak: familie, vrienden, collega’s en buren kijken hem met de nek aan en zelfs zijn vriendin lijkt niet in zijn onschuld te geloven. Waar rook is, is vuur! Die leerlingen zullen immers niet zomaar een aanklacht indienen? Stijn voelt zich in de steek gelaten. Hij heeft een onberispelijke staat van dienst en staat altijd voor iedereen klaar. Waarom gelooft niemand in zijn onschuld? Thuis is de spanning te snijden en hij durft bijna niet meer de deur uit. Op de rand van een depressie belt hij je op voor een afspraak. En nu…?
  1,95
  lees meer

  Een kwestie van bewustzijn

  Vrijwel dagelijks verschijnen er in de kranten berichten over sporters die doping gebruiken, militairen die hun macht misbruiken, en bankiers en topmanagers die zichzelf ten koste van anderen verrijken. Bij al deze kwesties is de integriteit van personen die maatschappelijk aanzien genieten en/of grote verantwoordelijkheden dragen in het geding.
  1,95
  lees meer

  De snelheid van vertrouwen

  Een uniek moment: vader en zoon Covey doen samen Nederland aan. Waar Covey senior alle geheimen van inspirerend leiderschap uit de doeken doet, (TvC 2009-4 Praatstok en de veer) toont Junior zich een expert als het om vertrouwen gaat. Allerminst een soft begrip, maar een eigenschap met meetbare resultaten.
  1,95
  lees meer

  Eerst de kinderen

  Als scheidingsbemiddelaar en rechtbankmediator heb ik vaak te maken met lastige (echt-)scheidingen, waarbij kinderen betrokken zijn. Het is de kunst om met de ruziënde ex-partners om de tafel te gaan zitten en het te hebben over werkbare afspraken voor henzelf en voor hun kinderen. Vaak lopen emoties als stoorzenders dwars door alle scheidingsprocessen heen. Hierbij is integriteit een term die zelden van toepassing is.
  1,95
  lees meer

  Boegbeelden en weerbare werknemers

  Een integere overheid is een basisvoorwaarde voor een gezonde maatschappij. Machthebbers moeten zorgvuldig met hun positie en het vertrouwen van de burger omgaan. Maar het is niet alleen een kwestie van ‘good guys’ en ‘bad guys’, het is een zaak van de totale overheidsorganisatie. Het Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS), onderdeel van het CAOP, faciliteert en stimuleert overheden om integriteitsbeleid vorm en inhoud te geven. Alain Hoekstra is hoofd van het BIOS: “Elk incident is er een te veel.”
  1,95
  lees meer

  Brullen als een leeuw

  Een parabel van Toon Tellegen vertelt over een leeuw die bang werd van zijn eigen gebrul en zich daarom beperkte tot een zacht piepen. Hij beledigde daarmee de muis, die vond dat zíjn gepiep echter en mooier was. De andere dieren in het bos misten het gebrul van de koning van het woud, ze misten het ontzag dat ze dan voelden, maar ook het gevoel van veiligheid als ze wisten dat de leeuw sliep.
  1,95
  lees meer

  Én gewoon getrouwd én homoseksueel?

  In mijn coachingspraktijk help ik voornamelijk mannen die een relatie hebben met een vrouw en ontdekken dat zij ook op mannen vallen. Ik heb me in deze problematiek gespecialiseerd omdat ik mij met deze categorie mannen verwant voel. Ooit was ik zelf getrouwd met een vrouw en ontdekte ik mijn grote liefde voor mannen. Ik legde een lange weg af om hier een oplossing voor te vinden.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: Maandag 7 september
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »