logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|165|166|167|...|551

Waar ging het mis?

Een coach stuurde de rapportage over zijn cliënt door naar de opdrachtgever, ondanks een schriftelijk verzoek van zijn cliënt om dat niet te doen. Een andere coach verzocht zijn cliënt tijdens de intake om te vertrekken, en zette alvast de ramen en deuren open. Zomaar wat voorbeelden uit de praktijk: het kan mis gaan in de beroepsuitoefening van de coach. Kunnen we hier uit afleiden dat het handelen van coaches in Nederland onder de maat is? Verre van dat.
1,95
lees meer

Met het Process Communication Model®

“If you want them to listen to what you say, talk their language”, zegt klinisch psycholoog Taibi Kahler. Hij is grondlegger van het Process Communication Model® (PCM). Deze methodiek zegt: om begrepen te worden moet je iemands taal spreken. Dat geldt niet alleen als we met anderstaligen te maken hebben, maar ook in onze eigen taal. Om anderen beter te begrijpen en te motiveren, is PCM een innovatief stuk gereedschap.
1,95
lees meer

NLP Master Practitioner

Bijscholen en leren is een van mijn prioriteiten, ik wil zoveel mogelijk kennis vergaren en beter worden in mijn vak als trainer/coach. Tijdens deze ontdekkingsreis ontmoette ik diverse keren coaches die met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) werkten en daar zeer enthousiast over waren.
1,95
lees meer

Fuzzy goals

Coachen is vooral effectief met een vastgesteld einddoel. Maar wat als de doelen van klant of opdrachtgever nog niet zijn uitgekristalliseerd? Er is dan sprake van zogenoemde fuzzy goals. Coaching kan in dat geval het beste aangepakt worden als ware het een trektocht.
1,95
lees meer

Onsportief

Stijn (29) is ten einde raad. De jonge gymnastiekleraar is door het Lyceum op non-actief gesteld, nadat hij door twee leerlingen is beschuldigd van het maken van seksueel getinte opmerkingen. Hij sprak de jonge meiden, die bij hem in de buurt wonen en soms met hem mee reden naar huis, aan op het pesten van een medeleerling. De dames waren hier niet van gediend en zonnen op wraak. De directeur van het Lyceum nam de klacht echter serieus en maakte er een zaak van. Sindsdien loopt het op alle fronten spaak: familie, vrienden, collega’s en buren kijken hem met de nek aan en zelfs zijn vriendin lijkt niet in zijn onschuld te geloven. Waar rook is, is vuur! Die leerlingen zullen immers niet zomaar een aanklacht indienen? Stijn voelt zich in de steek gelaten. Hij heeft een onberispelijke staat van dienst en staat altijd voor iedereen klaar. Waarom gelooft niemand in zijn onschuld? Thuis is de spanning te snijden en hij durft bijna niet meer de deur uit. Op de rand van een depressie belt hij je op voor een afspraak. En nu…?
1,95
lees meer

Een kwestie van bewustzijn

Vrijwel dagelijks verschijnen er in de kranten berichten over sporters die doping gebruiken, militairen die hun macht misbruiken, en bankiers en topmanagers die zichzelf ten koste van anderen verrijken. Bij al deze kwesties is de integriteit van personen die maatschappelijk aanzien genieten en/of grote verantwoordelijkheden dragen in het geding.
1,95
lees meer

De snelheid van vertrouwen

Een uniek moment: vader en zoon Covey doen samen Nederland aan. Waar Covey senior alle geheimen van inspirerend leiderschap uit de doeken doet, (TvC 2009-4 Praatstok en de veer) toont Junior zich een expert als het om vertrouwen gaat. Allerminst een soft begrip, maar een eigenschap met meetbare resultaten.
1,95
lees meer

Eerst de kinderen

Als scheidingsbemiddelaar en rechtbankmediator heb ik vaak te maken met lastige (echt-)scheidingen, waarbij kinderen betrokken zijn. Het is de kunst om met de ruziënde ex-partners om de tafel te gaan zitten en het te hebben over werkbare afspraken voor henzelf en voor hun kinderen. Vaak lopen emoties als stoorzenders dwars door alle scheidingsprocessen heen. Hierbij is integriteit een term die zelden van toepassing is.
1,95
lees meer

Boegbeelden en weerbare werknemers

Een integere overheid is een basisvoorwaarde voor een gezonde maatschappij. Machthebbers moeten zorgvuldig met hun positie en het vertrouwen van de burger omgaan. Maar het is niet alleen een kwestie van ‘good guys’ en ‘bad guys’, het is een zaak van de totale overheidsorganisatie. Het Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS), onderdeel van het CAOP, faciliteert en stimuleert overheden om integriteitsbeleid vorm en inhoud te geven. Alain Hoekstra is hoofd van het BIOS: “Elk incident is er een te veel.”
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »