logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|172|173|174|...|546

Net(anders)werken

Netwerken biedt kansen, meer omzet en feedback van collega’s. Dit artikel geeft aanknopingspunten om effectiever te netwerken. Waarbij we gebruikmaken van de resultaten van een netwerkonderzoek binnen de doelgroep van Tijdschrift voor Coaching.
1,95
lees meer

Lanterfanten

Lanterfanten; ik las het woord een tijd geleden in een damesblaadje en sinds die tijd laat het woord mij niet meer los. Lanterfanten. Een prachtig ouderwets woord, dat smaakt naar zomerse, lome dagen. Naar ijsjes in de zon. Maar ook naar winterse schemeringen, waarbij het enige licht in de kamer veroorzaakt wordt door de kachel. Een nostalgisch woord dat amper nog gebruikt wordt, waarschijnlijk bij de jongere generaties onbekend is en vrijwel niet meer in de praktijk gebracht wordt. Lanterfanten is totaal anders dan het verveeld rondhangen, of het half bewusteloos voor de buis hangen. Lanterfanten is een luxe vorm van nietsdoen en daar echt van genieten. Heerlijk op je rug in het hoge gras, turen naar de overwaaiende wolken. Losse bladeren opschoppen in een herfstbos. Op je buik op een zandstrand, met de zon op je rug en het geluid van de branding in je oren. Dat is lanterfanten. Maar ook gewoon even lekker op de bank, beetje mijmeren. Ondanks arbeidstijdverkorting, hulp in de huishouding en een enorm arsenaal aan huishoudelijke apparaten die ons leven moeten vergemakkelijken, hebben we steeds minder tijd voor ons zelf. Naast alle verplichtingen die werk, gezin en sociale relaties aan ons stellen moeten we in onze schaarse vrije tijd ook nog werken aan spirituele en persoonlijke ontwikkeling, waardoor we steeds minder toe komen aan ons echte zelf. Eigenlijk is er maar één optie: het lanterfanten moet in ere hersteld worden. Lanterfanten reduceert de dagelijkse stress, wat leidt tot minder ziekteverzuim. Lanterfanten zou daarmee een positief effect hebben op de volksgezondheid. Lanterfantende ouders zijn ontspannen ouders, wat leidt tot minder probleemgedrag bij kinderen. De Ministeries van WVS en Sociale zaken zouden eigenlijk subsidies beschikbaar moeten stellen om het lanterfanten te stimuleren. Wat dan meteen tot een complete lanterfantmarkt zal leiden. In navolging van de fitness en yoga rage, kan er een gehele op lanterfanten gerichte kledinglijn ontwikkeld worden. En wat dacht je van Lanterfanttrainingen, Lanterfantcoaching, om maar niet te spreken van lanterfanten als tool voor teambuilding. Ik ontdek al weer allerlei gaten in de toch behoorlijk gevulde markt. Zouden banken krediet verstrekken aan een Bureau ter bevordering van het Lanterfanten, of zou ik het beter in een stichtingsvorm kunnen gieten om op die manier voor subsidie in aanmerking te komen? Bedrijfsplan schrijven, PR-plannetje opzetten, huisstijl ontwikkelen? Ho ho, nu niet doordraven. Eerst maar eens zorgen dat ik ervaringsdeskundige wordt. Wat zal het worden, mensen kijken op een terrasje of bij een strandpaviljoen genieten van de zonsondergang? Rosétje erbij, hmm, lanterfanten, heerlijk… Jeanne van Asseldonk is coach, procesbegeleider en interim manager. Zij werkt graag met creatieve werkvormen en metaforen. www.jeannevanasseldonk.nl
Gratis
lees meer

Veel coaches zijn gefocust op status of geld

Een coach of trainer vindt hij zichzelf niet. Maar toch zet Martijn Aslander graag mensen in beweging. Hij beschikt over een enorm netwerk en wat hem bijzonder maakt: een rekening sturen doet hij alleen als de opdrachtgever er om vraagt. De klant bepaalt achteraf wat het hem waard is. ‘Zouden coaches ook moeten doen’, benadrukt Aslander.
1,95
lees meer

Zicht op aansturende energieën

Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk zicht te krijgen op de onbewuste aansturing en weerkerende, storende factoren bij mens en organisatie. Waar de moderne management skills ontoereikend zijn, biedt Rump Archetypal Personality Profile (R.A.P.P.®) een antwoord.
1,95
lees meer

Plagen, sarren en dramatiseren; en toch tevreden klanten!

Ik wil voorlopig niet nog meer modellen aanleren, in het belang van mijn cliënten. Steeds weer worden ze met milde hand door de Roos van Leary geleid, geconfronteerd met Ofmans valkuilen en allergieën en langs de Kolb-route tot leren aangezet. Maar ze verdienen meer dan mijn empathische en zachtmoedige confrontaties. Want waar blijft het andere deel van mij? Mijn cliënten willen ook door mij worden beledigd, uitgedaagd en ‘hard’ aangepakt. Maar dat doe ik niet zo makkelijk. Hieronder mijn verslag van de training Provocatief Coachen en Improviseren. Een dag vol plaaggeesten, absurde oefeningen en werken op basis van intuïtie: stop met denken!
1,95
lees meer

Uit balans

Een actief type van 39 jaar is getrouwd en heeft een jonge dochter. Zijn universitaire opleiding heeft hij vlot doorlopen. Hij weet zijn vrije tijd goed te vullen, met onder andere voetbal en vrienden. Zijn werk bestaat uit een staffunctie in het bedrijfsleven. Hij heeft een verantwoordelijke taak; op zijn adviezen moeten anderen kunnen bouwen. Hij neemt zijn werk heel precies, zal te allen tijde trachten te voorkomen om fouten te maken; echt iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Vaak moet hij voor zijn onderneming naar buiten treden; dat kan men hem met een gerust hart toevertrouwen, alles is dan tot in de puntjes verzorgd. Hoewel eigenlijk alles wel prima lijkt te verlopen, heeft hij diep in zijn hart twijfels over sommige aspecten van zijn functioneren. Hij bemerkt bij zichzelf soms reacties die hij niet zo goed kan plaatsen. Zo zijn er momenten dat kleine tegenslagen hem toch van zijn stuk kunnen brengen, of dat hij de neiging heeft sommige zaken of contacten uit te stellen. Als hij ’s avonds thuis komt is hij soms erg moe en lijkt hij minder plezier in zijn werk te beleven. Graag zou hij een deskundige gesprekspartner vinden om meer open te kunnen kijken naar zijn eigen reacties. Hij bemerkt steeds meer hoe sommige zaken hem uit zijn evenwicht kunnen brengen en zou graag meer zicht en controle krijgen over wat er met hem gebeurt op zo’n moment. Eigenlijk zoekt hij een kans om de kwaliteit van zijn werk en zijn leven te vergroten en om wat meer in balans te komen en te blijven.
1,95
lees meer

Eerst geloven dan zien

Verhalenverteller Willem de Ridder doet alleen wat hij leuk vindt. En dat zouden er meer moeten doen. Volgens hem zijn we het contact met ons gevoel kwijtgeraakt. Daardoor richten we onze energie vaak op de verkeerde dingen, terwijl je net als in een sprookje alles kunt krijgen wat je wil.
1,95
lees meer

Waardering brengt leven voort

Vanuit Amerika waaide enkele jaren geleden de benadering van Appreciative Inquiry (AI) over, in ons land meer bekend geraakt als Waarderend Organiseren, Waardendialoog of Waarderingsonderzoek. Anders dan de meer reguliere probleemgeoriënteerde benadering van veel veranderingsmodellen, gaat AI uit van de positieve kracht van mens en organisatie. Enige tijd terug was Prof. David Cooperrider in ons land voor een masterclass1. De grondlegger van AI werkt samen met mensen als Kofi Annan, de Dalai Lama en Jimmy Carter; hij draagt zijn missie over positieve kracht en duurzaamheid op wereldniveau uit.
1,95
lees meer

Managers wil is wet

Een manager geeft leiding. In deze functie zet hij verschillende soorten gedrag in om effectief te zijn. Coachen is een van die gedragssoorten. Maar in de praktijk blijkt dat managers na een coachopleiding nauwelijks in staat zijn coachgesprekken te voeren. Hoe kan dit? Tijd voor onderzoek en een kritische analyse.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »