logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|17|18|19|...|513

  Voor wie rol jij de rode loper uit?

  Sinds een paar weken ben ik in het trotse bezit van een Fitbit. Het horloge registreert hoeveel ik op een dag beweeg, telt mijn stappen en vertelt me zelfs wat de kwaliteit en duur van mijn slaap is. Je kunt met de Fitbit ook afvallen of uitdagingen aangaan met vrienden die ook een Fitbit hebben: wie zet dit weekend de meeste stappen? En als ik vandaag mijn doelstelling van tienduizend stappen haal, krijg ik ballonnen en slingers op mijn horloge te zien!
  1,95
  lees meer

  Wat is invloed?

  Invloed is overal en iedereen heeft het. Soms lijkt het een wedloop: hoe invloedrijker, hoe beter. Er zijn zelfs ranglijsten over invloedrijke personen. Maar wat is invloed eigenlijk? Of specifieker, het hebben van invloed?
  1,95
  lees meer

  Fout denken staat leren en ontwikkelen in de weg

  Hr-beleid stimuleert werkenden zich te blijven ontwikkelen. Als leren en ontwikkelen ondanks gericht beleid moeilijk van de grond komen, is de conclusie al snel dat dit ligt aan de motivatie van de werknemers. Onderzoek laat echter zien dat typisch menselijke gewoonten en denkfouten goede voornemens in de weg kunnen staan. Een gedragsgerichte benadering, waar ook het nudgen onder valt, leert ons kijken naar de context die bepalend kan zijn om tot actie over te gaan. Hoe kunnen we nudge-technieken toepassen op het thema ‘Leven Lang Leren’? En hoe gaan we typisch menselijke denkfouten uit de weg?
  1,95
  lees meer

  Wat niemand vertelt over ondernemen

  Bedrijven zijn er niet alleen om winst te maken. Ze zijn ook onlosmakelijk verbonden met hun omgeving. De druk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen wordt steeds groter. Bedrijven hebben daar zelf ook steeds meer behoefte aan. We kunnen begrippen als ‘duurzaamheid’, ‘mvo’ en ‘purpose’ daarom niet langer beleggen bij die ene functionaris, je hele organisatie moet het maatschappelijk verantwoord ondernemen omarmen om succesvol te kunnen zijn. Voor ondernemen vanuit de menselijke maat kan hrd de vanzelfsprekende aanjager zijn.
  1,95
  lees meer

  Empoweren heeft effect!

  Ontwikkelingen in leren, social media en maatschappij beïnvloeden de rol en verantwoordelijkheid van lerenden. We kunnen het leren niet langer centraal organiseren, maar we moeten lerenden meer regie geven over het eigen leerproces. Het empoweren van lerenden zorgt voor een duurzame aanpak met rendement. Wat zijn de didactische, organisatorische en andere uitgangspunten, die ervoor zorgen dat we professionals in onze organisatie meer regie kunnen geven? Twee praktijkvoorbeelden laten dit zien.
  1,95
  lees meer

  Communicatie als collectief touwtrekken

  Teamleiders staan voor ingewikkelde opgaven. Projecten, trajecten, reorganisaties en andere belangrijke issues schreeuwen om aandacht en tijd en komen bovenop het reguliere werk. Voor de teamleider is het telkens de uitdaging om samen met het team betekenis te geven aan al die veranderingen. Communicatie speelt in dat proces van betekenisgeving een cruciale rol. We geven een kijk op de invloedrijke positie van de teamleider in dit proces. Wat zijn beproefde handvatten, om hem te ondersteunen bij het leren hanteren van spannende communicatiemomenten en bij zijn communicatief leiderschap?
  1,95
  lees meer

  Meer impact met lijfintelligentie

  Wist je dat we meerdere breinen hebben? Als je het brein beschouwt als een neuraal netwerk – wat het feitelijk ook is – dan hebben en zijn onze darmen en ons hart er ook een. In totaal hebben we dus niet een maar drie breinen. Wat een rijkdom: drie ‘lijfintelligenties’ om mee te trainen. Door die bewust te benutten, geef je je trainingen meer impact en ervaren jij en je deelnemers meer flow en energie.
  1,95
  lees meer

  Verbeter de wereld met thought leadership

  Is thought leadership de opvolger van het ter ziele gegane hiërarchische leiderschap? Hierover spraken we twee praktijkgerichte theoretici: Ard-Pieter de Man en Aukje Nauta.
  1,95
  lees meer

  Waarom je moet focussen op impact

  Elke leerinterventie zou raak moeten zijn, in een tijd van krimpende opleidingsbudgetten en in de snelheid waarmee de wereld steeds complexer wordt. Veel is geschreven over elementen die helpen meer impact te krijgen. Ze hebben lang niet altijd het effect dat ze zouden moeten hebben of zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. De bouwstenen van Filip Dochy zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar leren met impact. Ze verbinden onderzoek met duurzaam leren in bedrijven. Tijd voor een kennismaking met de bedenker van de zeven bouwstenen.
  1,95
  lees meer

  Meer impact met behavioral change

  Bij de psychologische stroming behaviorisme leg je al snel de link met de experimenten met honden door Pavlov. Kunstjes blijken makkelijk aan te leren met een systeem van straf en beloning. Maar hoe zit dat met werkprestaties? Kun je beter invloed uitoefenen wanneer je principes uit het behaviorisme weet te hanteren?
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »