logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|17|18|19|...|522

  Waarom is ‘foutenmaakmoed’ zo moeilijk?

  Dit artikel beschrijft twee verklaringen op bovenstaande vraag: 1. We denken vaak dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn. Fouten wakkeren deze overtuiging direct aan. 2. Het ego: het zelfbeeld dat we in het leven geroepen hebben om ons te beschermen tegen de pijn van het idee niet goed genoeg te zijn.
  1,95
  lees meer

  Leren is verlangen

  Het is nog zomer als ik me bij Nyenrode meld voor een gesprek met prof. dr. Lidewey van der Sluis. Haar laatste boek over werving en selectie gaat over het selectieproces, een gedegen werk dat onderstreept en in beeld brengt dat er veel komt kijken bij het aannemen van mensen, dat talent ontplooien soms een werkwoord en soms een toevaltreffer is, en dat we moeten oppassen om mensen te ongenuanceerd beoordelen. Ons themanummer is blijven leren. Hoe valt dat te rijmen met selecteren? Past dat wel bij elkaar?
  1,95
  lees meer

  Worden trainers en docenten overbodig?

  Virtual reality (vr) neemt als technologie een steeds prominentere plaats in onze maatschappij in. Waar Tom bij het schrijven van een eerder artikel voor TvOO (juni 2016) nog concludeert dat er vooral veel demo’s en leuke gimmicks ontwikkeld worden, zijn we ruim een jaar later veel verder. In diverse sectoren vindt de technologie voorzichtig een wat permanentere plek. Daarnaast zijn er ook echte ‘consumentenversies’ van de verschillende vr-brillen uitgekomen, wat voorheen nog experimentele ‘developer kits’ waren. Inmiddels wordt vr ook steeds meer voor onderwijsdoeleinden ingezet. Maar heeft deze innovatieve technologie ook impact op leren? We bespreken de onderzoeksresultaten van ons vr-experiment.
  1,95
  lees meer

  Hoe verdraag je ongemak?

  Leren gaat over openstaan, kunnen waarnemen op verschillende niveaus. Maar de huidige veelheid aan informatie kan makkelijk leiden tot overprikkeling. Hoe ontwikkel je op een professionele manier je onderscheidend vermogen? Welke ‘nieuwe’ interventies zijn de moeite waard om aan je repertoire toe te voegen?
  1,95
  lees meer

  Sociale druk

  Zijn wij kuddedieren? Of wint ons verlangen om uniek te zijn het van ons groepsgevoel? Belangwekkende vragen waar sociaal-psychologen zich al eeuwen over buigen. En ook televisiemakers trouwens, want zelf heb ik met mijn vriend en collega Joep van Deudekom ook geprobeerd hier wat meer zicht op te krijgen in ons programma Het Instituut.
  Gratis
  lees meer

  Connecting, interacting, and supporting: Social capital, peer network, and cognitive perspectives on

  Geen massacolleges meer, maar kleinschalig groepsonderwijs. Hiermee wil het hedendaagse hoger onderwijs de opleidingen aantrekkelijk maken en daarmee eveneens het studiesucces verhogen. Studenten leren elkaar sneller kennen wanneer ze samenwerken binnen kleine groepen. De vraag is of kleinschalig groepsonderwijs voldoende is om alle studenten te helpen met de relatievorming die naar verwachting bijdraagt aan hun studieprestaties?
  Gratis
  lees meer

  The transtheoretical model of behaviour change and exercise behaviour in fitness clubs

  Er is de laatste decennia een grote hoeveelheid onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat training (exercise) een positief effect heeft op legio gezondheidsfactoren. Er wordt geconcludeerd dat ‘’exercise is medicine’’ oftewel ‘’training is een medicijn voor de gezondheid’’. Dit promotieonderzoek richt zich op training gedefinieerd als geplande en gestructureerde lichamelijke oefeningen met de intentie tot het verbeteren of onderhouden van de fitheid en gezondheid. Het transtheoretischel model voor gedragsverandering (afgekort in het Engels: TTM) wordt veelvuldig gebruikt om veranderingen in gezondheidsgerelateerd gedrag te begrijpen, zoals (fitness) training.
  Gratis
  lees meer

  Het oorsmeer van de walvis

  Heb jij nog tijd om al die interessante boeken te lezen die je hebt aangeschaft? Veel boeken liggen ongelezen op jou te wachten. Om maar niet te praten over de boeken, tijdschriften of artikelen die je, als je tijd had, zou willen lezen, maar die je nog niet hebt aangeschaft. Je hebt het natuurlijk heel erg druk. Maar als je echt gaat meten hoeveel uren in de week je spendeert aan sociale media of Netflix of tv, dan schrik je.
  Gratis
  lees meer

  Innoveren is als tuinieren

  Uit het rijke aanbod van nieuw verschenen managementboeken nomineerde een vakjury vijf boeken voor de titel Managementboek van het Jaar 2017. De titel is gegaan naar: ‘Het innovatiedoolhof’ van Gijs van Wulfen. Tijd om hem op te zoeken. We spreken af in Hilversum bij Doppio, waar Gijs vaste klant is en na het bestellen van mijn eerste cappuccino weet ik waarom.
  1,95
  lees meer

  Van controleren naar leren

  We willen allemaal dat medewerkers die deel uitmaken van teams het leuk vinden om te leren, dat ze tot hogere prestaties komen en dat het als vanzelf gaat. Een relatie tussen leren in organisaties en sport is snel gemaakt: hoe doen succesvolle sportcoaches dat? Hoe zorgen zij ervoor dat hun team steeds een beetje beter wordt en er gewonnen wordt? Wij zoeken daarvoor (ex) hockeybondscoach Marc Lammers op en vragen hem wat het verschil is tussen een winnend team en een team op achterstand en welk verband dit heeft met leren.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: 4 juni 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »