logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|189|190|191|...|514

  Werkelijkheid en spel in coaching

  Het inzetten van dramatechnieken in de coachingspraktijk wint aan belangstelling. Je biedt je cliënten een bijzondere mogelijkheid tot expressie, die in korte tijd helder kan maken waar dilemma’s en oplossingen zitten. Dat is althans de mening van vijf geïnterviewde professionals in drama en coaching. Maar er kan een écht drama ontstaan als je niet weet wat je doet. Werken met drama en spel vraagt om ruime ervaring met speltechnieken en vooral ook geen enkele schroom om zelf te ‘spelen’. Impressies van een inspirerend rondetafelgesprek.
  1,95
  lees meer

  Meervoudig adviseren

  Een medewerkster van een grote financiële dienstverlener gebruikt een coachingstraject om een volgende carrièrestap te zetten. In het bijzonder wil ze haar functioneren als leidinggevende in haar team verbeteren.
  1,95
  lees meer

  Geproefd: provocatief coachen

  De titel alleen al maakt me nieuwsgierig. Wat zou dat inhouden? Enthousiast word ik ontvangen met broodjes en soep. Dat is een goed begin van een leerzame avond onder leiding van Karin de Galan. Na een korte uitleg zit ik midden tussen de stellingen en kies er een waar ik het niet mee eens ben. Het is fijn om te ontdekken dat het een echte doe-avond wordt met hier en daar aanvulling van de theorie. De eerste ronde is gelijk raak en ik merk dat mijn interesse is gewekt, vooral door het uitacteren van Karin en de controversiële benadering. Ook merk ik bij de demo die gegeven wordt dat er weerstand ontstaat bij de coachee. Een aparte benadering
  Gratis
  lees meer

  Flow coaching

  De term flow werd zo’n 30 jaar geleden geïntroduceerd door de Hongaars-Amerikaanse psycholoog Mihaly Csikzentmihalyi in zijn klassieker Beyond Boredom and Anxiety (1975). In de jaren die volgden, is over de gehele wereld onderzoek gedaan naar dit fenomeen. De meest uiteenlopende mensen rapporteerden over hun ervaringen, van Finse huisvrouwen en Japanse teenagers tot Amerikaanse CEO’s en Italiaanse boeren. Pas in de laatste jaren begint de term flow ook buiten de wetenschap door te dringen en wordt het belang van de psychologie van flow in de context van werk steeds duidelijker.
  1,95
  lees meer

  Staande tussen collega's

  Sinds drie jaar ben ik teamleider van een team van tien mensen. Vroeger was ik één van de medewerkers. Ik vind het leuk werk en het leidinggeven gaat me goed af. Wat ik lastiger vind, is mij staande te houden tussen mijn collega’s. Elke week hebben we vergadering. Ik heb het idee dat zij meer weten dan ik en ik houd daarom mijn mond tijdens vergaderingen. Een aantal collega’s is erg op de voorgrond en ik denk dat ik toch niet gehoord word als ik wel wat zeg. Mijn baas heeft gezegd dat ik onzeker overkom en dat ik mijn plaats moet veroveren tussen mijn collega’s. Hoe doe ik dat?
  1,95
  lees meer

  Gelijk hebben maakt minder gelukkig dan gelijk krijgen

  Vindt u dit een vreemde titel voor een artikel dat met conflictcoaching te maken heeft? Geldt deze titel voor de coach, voor de cliënt of misschien voor beiden? Ik nodig u uit mijn beschouwing te lezen over personen die zich als mens miskend voelen.
  1,95
  lees meer

  Niet van steen

  Bij een afscheidsdiner van ‘de baas’ ligt op ons bord een cadeautje klaar. Een klein groen zakje. Uit de keuken bereiken ons al de geuren van het aanstaande maal, de maag knort en de papillen worden getart. Eerst moet worden uitgepakt. Uit het zakje rolt een glanzend zwarte, geaderde granaat mijn hand in. Een steen vol zelfvertrouwen, vitaliteit, wilskracht en levenszin. Met de belofte dat ze me energie zal geven, dynamisch gaat maken en mij helpt bij het overzien van problemen. De gever heeft me al dertien jaar terzijde gestaan met deze waardevolle zaken en nu hij uit mijn dagelijks leven gaat verdwijnen, wordt het bovennatuurlijke ingeroepen om mij blijvend te helpen. Hij weet dat ik geen ADHD heb want bepaalde eigenschappen van de steen zouden dan dodelijk zijn voor mijn omgeving. Een niet alledaags cadeau, tastbaar en tegelijkertijd op en top verbeelding. Inmiddels ben ik een jaar verder, glanst mijn granaat nog altijd en het wonderlijke is, hij werkt. Ik weet me gesteund door de steen en de gever.
  Gratis
  lees meer

  Coachen binnen gezinsbegeleiding

  Femke is snel van slag en vaak boos. Haar ouders willen inzicht: wat hoort bij haar autisme, wat bij haar leeftijd en wat bij haar karakter? Ze willen goed met haar en hun andere kinderen kunnen omgaan. In dit artikel worden de coachende aspecten belicht van de begeleiding van gezinnen met een kind met een communicatieve en/of auditieve handicap. De gevolgde methodiek is die van de Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding.
  1,95
  lees meer

  Powerful questions

  Bijna drie jaar geleden verhuisde ik, samen met mijn man, naar Amerika. Ik verliet een veilig bestaan als communicatietrainer, dook in het diepe en startte mijn eigen coachpraktijk vlakbij de stad New York. Inmiddels ben ik gesetteld en coach ik executives in organisaties, maar dat hele proces ging niet van een leien dakje. Hoe ik voorzichtig de eerste stappen zette …
  1,95
  lees meer

  Coaching van medewerkers met RSI

  Zo veel verschijningsvormen als er zijn van RSI, zo veel manieren zijn er om RSI-klachten tegen te gaan. De auteur heeft coaching ingezet als één van de belangrijkste middelen. Na een korte inleiding over RSI wordt aan de hand van een praktijksituatie bij bloemenveiling FloraHolland beschreven hoe zij en een collega de coaching van een aantal medewerkers met RSI-klachten aanpakken.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »