logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|192|193|194|...|575

  On-zekerheid vormt de basis voor de onvoorwaardelijke mensgerichtheid

  Engbert Breuker, webmaker bij implementatiebureau Pentascope. Het leiden van mensen in hun ontwikkeling en het sturen op relaties staan voor hem centraal. Daarom noemt hij zich ook: Chief Emotions Offi cer (CEO). “Zingeving leg ik uit als een diepere invulling van het leven dan alleen het leven: door vanuit een visie te leven.” Engbert geeft hier invulling aan door onvoorwaardelijk mensgericht te zijn. “Daarin wil ik geen concessies doen.”
  1,95
  lees meer

  Is het rationeel om te geloven zingeving

  Financiën, filosofie en coaching, duivelsdriehoek of spirituele drie-eenheid? In dit interview met Piet Eenkhoorn, ondernemer, filosoof en adviseur wordt als variatie op een klassieke thema uit de metafysica een beweging voltrokken die via de weg van kennis en geloof leidt naar de vraag: “Wat moet ik doen?”
  1,95
  lees meer

  Coaching als betaalde liefde

  Uitwisselend over coaching en spiritualiteit, voelt het al snel beter om onze mond te houden en over te gaan op een zwijgzaam interview. Is het oude adagium ‘Spreken is zilver, zwijgen is goud’ anno 2007 toch nog geldig? In contact met Ton van der Kroon treedt in elk geval één aspect van coaching al snel op de voorgrond: een echte ontmoeting tussen twee mensen vindt plaats in het hart en niet op de tong – tenzij dat hart dáár natuurlijk op ligt.
  1,95
  lees meer

  Branche op weg naar nieuwe ordening

  Oude gevestigde categorieën verdwijnen, er ontstaat eennieuwe chaos en na verloop van tijd een nieuwe ordening. Zoook met de branche van coaching. Deze branche blijft maar. Niet alleen omdat veel mensen graag coach blijken tewillen worden, maar ook omdat steeds meer mensbegeleiders(met hun disciplines) zichzelf bij nader inzien thuis blijken te en te willen voelen onder de paraplu van coaching.Coaches zijn vogels van allerlei pluimage en coaching is ookeen prachtige verzamelterm, waaronder eclectisch gewerktkan worden, waardoor precies op het juiste moment de juistevraagstelling, confrontatie, advisering, stilte en wisselwerkingin het ontdekkingsproces met de cliënt kan worden ingezet. De wereld van coaching is een ‘wild west’, de kwaliteitsverschillenzijn buitengewoon groot. De mate van diepgang en effectiviteit, van beschikbare levenswijsheid en levenskunst van coaches lopen sterk uiteen.
  1,95
  lees meer

  Bouwen op vertrouwen

  Vier op de tien vrouwen en tenminste een op de twintig mannen heeft ooit in hun leven seksueel misbruik meegemaakt. Een behoorlijke kans dat u wel eens iemand met een dergelijke ervaring treft in uw coachpraktijk. Wat te doen als deze misbruikervaring ter sprake komt tijdens het coachtraject? Seksuologe Els Nieskens stelt dat vertrouwen en zelf te vertrouwen zijn dé kritische factoren zijn om de begeleiding van uw cliënt tot een goed einde te brengen.
  1,95
  lees meer

  Ontwikkeling (volledige uitgave, 20 artikelen)

  INHOUD THEMA 'ONTWIKKELING' (september 2007) Achtergrond: Het gaat om eigenheid, Saskia den Broeder Issue: Coaching is een wonder middel, Rob Visser Overdenking: Vakantie, Han Warnaar Human Resource Development: coaching voor ontplooiing, Prof.dr. Rob F. Poell Sneller to the point dan een externe coach, Ton Verheijen Conflictcoaching: Dialogue for Peaceful Change, Jaap van der Sar, Ingeberte Uitslag Lezerscolumn: Levenslang ontwikkelen, Rudy Vandamme PRAKTIJK Teamcoaching: Tussen kakofonie en symfonie, Margret van Paassen De manager als coach: Wanneer je een hond aanlijnt wordt ie vals, John Huijs, Annette Man-Mul Werk in uitvoering: Brug van Talent, Pieter Somberg Anders bekeken: Herstel van de mens bij ziekte, Cosima Scheuten En nu? Op zoek naar klanten, Marius Frank, Silvia Blankestijn, Hans Albers, Audrey de Jong Persoonlijke Ontwikkeling in Team Intervisie, Annette Man-Mul METHODIEKEN De proeverij… Relatiedag …geproefd: Brandon Bays opnieuw in Nederland, Allard de Hoop Van hamer tot houvast: Reflectie op papier, Fer van den Boomen, Marcel Hoonhout, Rinus Merkies Ik zet in…Integrale coaching, Chris Juta

  5,95
  lees meer

  Brug van talent

  In de hal van mijn kleuterschool hing aan de muur een groot bord met daarop de tekst: ‘Help mij het zelf te doen’. Deze uitspraak van Maria Montessori inspireert mij als coach nog steeds, help iemand zodat hij zichzelf kan ontwikkelen. Biedt iemand gereedschap aan, maar laat hem zelf kiezen of en wanneer hij welk instrument gebruikt. Zo vormt zich de Brugvan Talent.
  1,95
  lees meer

  Reflectie op papier

  Een beginnend leidinggevende heeft een technische achtergrond. De uitkomst van een ontwikkelassessment meldt datzijn zelfbeeld niet zo positief is, en dat hij wat al te controlerend leiding geeft. Daar wil hij in coaching aan werken. Hij heeft nooit coaching gehad. Op initiatief van de coach spreekt hij af dat hij schriftelijk zal refl ecteren op de bijeenkomsten. Zo staat het ook in het contract dat met de opdrachtgever erbij is vastgesteld.
  1,95
  lees meer

  Tussen kakofonie en symfonie

  In een teamontwikkeltraject zijn er vaak een of meerdere momenten aan te wijzen die een bijzondere rol spelen in de voortgang van een team. Het gaat dan om gebeurtenissen waardoor het team als geheel geraakt wordt en iets in de onderlinge chemie verandert. Wat gebeurt er op zo’n moment?
  1,95
  lees meer

  Sneller to the point dan de externe coach

  Zelf coaches opleiden? Drie keer zo goedkoop als een duur extern bureau inschakelen, weet senior adviseur Richard Basters van DTO (Defensie Telematica Organisatie). Ook de coaches zelf worden er “rijper en rijker” van. En dus liet DTO Schouten & Nelissen een interne pool van coaches opleiden, die Defensie-professionals meer communicatieve, assertieve en empathische bagage moet meegeven.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper