logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|195|196|197|...|545

De hulpvraag van 'de' oudere docent

Vraag schoolleiders wat ze denken van het coachen van oudere docenten met functioneringsproblemen en ze zullen zeggen: “Onbegonnen werk. Je komt de les toch niet in, deze docenten zijn niet te redden want ze hebben geen hulpvraag.” Dit is een te negatieve kijk op de oudere docent. Ook deze docent kan zijn gedrag in effectieve zin veranderen en zijn motivatie om weer met plezier les te geven, hervinden.
1,95
lees meer

Nieuwe wegen inslaan na topsport

Een carrière in de topsport is eindig. Wie tennisbaan of voetbalveld vaarwel zegt, heeft nog een heel stuk loopbaan voor de boeg. Maar een passende nieuwe start maken op de arbeidsmarkt valt niet mee. Vaak hebben ex-topsporters geen beroepsopleiding gevolgd. En ze missen de werkervaring die leeftijdgenoten wel hebben opgedaan. De coaches van N-ex-t nieuwe carrière voor ex-topsporters komen zelf uit de sportwereld en helpen hun cliënten om nieuwe perspectieven te vinden. Initiatiefnemer Miel in ’t Zand, coach Manon Bollegraf en cliënt Richard Goulooze vertellen er meer over.
1,95
lees meer

Vlechtwerk leidt tot optimaal resultaat

Waar Lion de Wit zich tien jaar geleden nog een roepende in de woestijn voelde, blijkt hij een vooruitziende blik te hebben gehad. In het kielzog van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat voorop loopt in de modernisering van de overheid, stelde Rijkswaterstaat een ondernemingsplan op om in vier jaar tijd (2004-2008) te groeien naar een organisatie met meer kwaliteit en minder mensen. Dit omvangrijke veranderingsproces laat de managementstijl niet ongemoeid.
1,95
lees meer

Het démasqué van de generatiekloof

De kloof tussen de internetgeneratie en de babyboomers valt niet te onderschatten. Nederland Kennisland vergrijst snel en kan zich op de werkvloer verspilling van talent niet meer permitteren. De oplossing? Generatiemanagement. CBE Staffing begeleidt organisaties in optimale samenhang tussen mens, team en functie. “Het succes van coaches hangt af van het vermogen tot begrijpen dat generaties verschillen.”
1,95
lees meer

De Birkmanmethode

Een assessment is geen orakel, hoort niets magisch te hebben en verkondigt geen absolute waarheden. Dat geldt zeker voor de Birkmanmethode.
1,95
lees meer

Yes-setting

Instrumenten kunnen houvast bieden bij het handelen van een coach. Een 'tool' is als een hamer: je kunt er een spijker mee in een stuk hout slaan, maar je kunt er ook iemand zijn hersens mee inslaan. Risico is dat 'als je alleen maar een hamer hebt, je overal spijkers ziet’. Of dat je alles wat je tegenkomt behandelt als een spijker. Inzet van technieken vergt zorgvuldig gebruik in een specifieke situatie. Coaching als ambacht verder ontwikkelen betekent: tools situationeel verantwoord inzetten. Dat is een kunst apart.
1,95
lees meer

Oplossingsgericht veranderen

Toen ik in het NTvC las dat lezers zich konden inschrijven voor een proeverij van de training Oplossingsgericht veranderen, leek het mij dat deze training antwoord zou kunnen geven op mijn vraag: wat voor technieken(en) kan ik als coach inzetten om een verandering op een natuurlijke wijze te bewerkstelligen? Veranderen zonder dat de coachee of de groep weerstand opbouwt tegen de oplossing of het proces naar de verandering toe. Uit eigen ervaring weet ik al dat het de ene keer beter lukt dan de andere keer. Waardoor dit komt, heb ik echter niet duidelijk op mijn netvlies. De training van het NOAM blijkt in ruime mate antwoord te geven op mijn vraag en biedt daarnaast vele handvatten om in de toekomst als coach een hoger niveau te bereiken.
Gratis
lees meer

Stilstaan bij mobiliteit

Bij een middelgrote provinciale dienst in het oosten van het land werken momenteel 45 medewerkers, samen goed voor 37,5 fte. Door een combinatie van een sterke CAO voor ambtenaren enerzijds en een serie inkrimpingen in de jaren ’80 anderzijds, is er nu sprake van een scheve leeftijdsopbouw in het team medewerkers. Van de 45 personeelsleden zijn er 32 ouder dan veertig jaar, daarvan zijn er bovendien 27 boven de vijftig. Vorig jaar zijn enkele medewerkers met pensioen gegaan. Binnen de huidige groep zal het nog zeker vijf à tien jaar duren voordat nieuwe pensioneringen plaatsvinden. Wel komt er een nieuwe reorganisatie die zal moeten resulteren in een krimp tot 28 fte. Door herschikking van diverse functies en afdelingen ziet het ernaar uit dat vijftien mensen daardoor zullen moeten afvloeien.
1,95
lees meer

Een goede start

Het leven van starters gaat niet over rozen. Jonge mannen of vrouwen weten vaak niet waar ze aan beginnen. Ze solliciteren, worden aangenomen en in het diepe gegooid. Halsoverkop. Zonder dat ze hebben nagedacht over de juistheid van hun keuze, zonder dat ze hun eigen kwaliteiten en zwakke punten in kaart hebben gebracht. Hierdoor komt het nogal eens voor dat een starter bij het verkeerde bedrijf en/of de verkeerde functie terechtkomt en na verloop van tijd vastloopt. Coaching kan een dergelijke valse start helpen voorkomen.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »