logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|19|20|21|...|574

  Robotisering in de praktijk van… human resources

  Wil je bij McDonald’s solliciteren? Dan vul je geen sollicitatieformulier meer in maar een chatbot stelt je dan de noodzakelijke vragen. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de behoefte van millennials om vooral snel, makkelijk, mobiel de eerste stap te zetten in het sollicitatieproces, zonder al te veel persoonlijke gegevens te delen. Bij Secretary Plus helpt chatbot Stephanie je vlot en helder op weg. Zo vroegen we naar sollicitatietips.
  Gratis
  lees meer

  Maak kennis met Beau de Biechtbot

  Een chatbot is een geautomatiseerde gesprekspartner. Bij veel bedrijven kun je bij een chatbot terecht wanneer je als klant vragen hebt. Toepassingen van chatbots in de wereld van leren en ontwikkelen zijn er veel minder. We waren nieuwsgierig of een chatbot ook kan helpen bij reflectie en ontwikkelden zo Beau de Biechtbot. In dit artikel lees je wat chatbots zijn, de ervaringen met Beau en hoe je zelf je eerste stappen kunt zetten in de wereld van chatbots.
  1,95
  lees meer

  De donkere kanten van robotisering

  Google’s DeepMind verslaat de wereldkampioen herhaaldelijk in het spelletje ‘Go’. IBM Watson geeft bij de vervulling van interne vacatures de doorslag omdat ‘zijn’ inschatting accurater blijkt dan onze menselijke oordeelsvorming. En een universiteit in Amerika lijkt een algoritme voor empathie te hebben ontwikkeld die studenten van beter studie- en loopbaanadvies kan voorzien dan warmbloedige collega’s. Welkom in de vierde industriële revolutie! Robots zijn dus hot. Vervangt technologie onze rol als vakmens? Zijn we niet meer nodig en rijp voor een loopbaan achter de geraniums? Ontdek de donkere kant in de satijnen oorlog tussen menselijke zingeving en technologische vooruitgang. We reiken je daarnaast drie handvatten aan voor hoe wij als mens kunnen navigeren in de snel veranderende wereld van werk.
  1,95
  lees meer

  Hoe effectief kan video zijn?

  Het aanbieden van video is hot. Overal, ook in het domein van leren en opleiden. Via de smartphone laten vriend en vijand elkaar filmpjes zien en wisselen ze linkjes uit met de aanbeveling: dit moet je écht even zien. Hoe vanzelfsprekend is het dat docenten en trainers deze nieuwe manier van ‘kennis delen’ ook inzetten in hun eigen programma’s? Of liever: Hoe kun je het (laten) bekijken van video’s effectief laten bijdragen aan het leerproces en het rendement ervan?
  1,95
  lees meer

  Robotisering in de praktijk van… onderwijs

  Het lijkt misschien nog toekomstmuziek voor de beroepstrainer, maar in het onderwijs wordt volop geëxperimenteerd met de inzet van robots in het onderwijsproces. Robots zijn afwisselend onderwijsmateriaal – bijvoorbeeld om te leren programmeren – en onderwijsassistent. Van basisschool tot universiteit worden toepassingen gezocht en gevonden voor de inzet van robots.
  Gratis
  lees meer

  Robotisering in het digitale tijdperk

  We leven in de tijd van het digitaal darwinisme: alles wat digitaal kan, zal digitaal worden. Door de combinatie van robotisering en kunstmatige intelligentie krijgen we slimme machines die steeds meer activiteiten van mensen overnemen. Vooral banen waarin veel routinematige activiteiten voorkomen, zijn kwetsbaar. Dit leidt tot ontwrichting van de arbeidsmarkt zoals we die vandaag de dag kennen.
  1,95
  lees meer

  Is de robot de baas?

  We spreken Robert Went op een zonnig Amsterdams terras, ruim twee jaar na verschijning van de bundel ‘De robot de baas’. In de afgelopen tijd reisde hij heel Nederland af en gaf hij meer dan honderd presentaties bij bedrijven, brancheverenigingen, gemeentes, ministeries en andere organisaties. De focus is de vraag hoe ons werk zal veranderen ten gevolge van robotisering en verregaande vormen van digitalisering. De belangstelling voor zijn presentaties is nog altijd groot en het rapport is onverminderd actueel: “We krijgen steeds meer gelijk met onze bevindingen.”
  1,95
  lees meer

  Robotisering in de praktijk van… leren en ontwikkelen

  De chatbot doet steeds meer zijn intreden in hrd. In dit themanummer heb je al enkele voorbeelden gezien. Hieronder een aantal specifieke voorbeelden van het gebruik van chatbots en kunstmatige intelligentie binnen het domein van leren en ontwikkelen.
  Gratis
  lees meer

  Benchmark: leren en retail

  In Eindhoven is een uitzendbureau voor robots, in Japan een hotel met een robotreceptie. De invloed van de techniek is overal merkbaar. Wat kunnen wij leren van branches die ons voorgingen en kozen voor technologische oplossingen? We vragen het aan Steven van Belleghem. Een onbekende naam als het gaat over leren. Maar deze Belgische professor weet wel alles van het omgaan met klanten en hoe de digitale wereld in de retail daarbij een rol speelt. Mensen die meedoen met onze trainingen, zijn toch onze klanten? En met onze interne afnemers van leeroplossingen hebben we toch ook een klantrelatie? Ergens tussen Vlaanderen en Texas in geeft Steven van Belleghem antwoord.
  1,95
  lees meer

  De kracht van emoties en zintuigen

  Herinner jij je vijfde rijles nog? En je rijexamen? Negen van de tien mensen kunnen wel uitgebreid over hun examen vertellen, maar niet over hun vijfde rijles. Hoe komt dat? De reden is dat de emotiewaarde van dat moment veel hoger was dan bij die vijfde rijles. En het mooie is: met de stand van de huidige technologie kunnen we de breinwetten die hieraan ten grondslag liggen optimaal benutten om ons effectiever, leuker en persoonlijker te ontwikkelen. Het maken van learning journeys met deze innovatieve technologie behoeft geen uitgebreide technologische kennis meer, maar is voor iedereen binnen handbereik.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper