logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|219|220|221|...|564

  Overdenking

  Onlangs stond in het blad van De Wendel uit Venlo deze prachtige column van Edwin Wieringa, een van hun medewerkers. De Wendel is een organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap.
  Gratis
  lees meer

  De mening van Sijtze de Roos

  De mening van Sijtze de Roos, docent supervisiekunde aan de Haagse Hogeschool en voorzitter van de LVSB (Landelijke Vereniging voor Supervisie en andere Begeleidingsvormen) is duidelijk. “Dit vak heeft een grote toekomst als er kwaliteitsstandaarden komen en opleidingen die op de praktijk gericht zijn.”
  1,95
  lees meer

  De reis van je leven®

  Natuurlijk denk je bij zo’n titel aan een geweldige vakantiereis – het woord ‘reis’ staat immers voorop. Maar waar denk je aan als je je leven ziet als een reis? Wim Beijer heeft een coachingsmethode ontwikkeld waarin je de reis van je leven maakt. Een reis waarbij het al wandelend bezoeken van de belangrijkste plekken in je leven essentieel is.
  1,95
  lees meer

  Het geheim van Marijke Dekkers

  In deze rubriek maken de lezers kennis met een coach die zichzelf aan de hand van een aantal vaste vragen beschrijft. Deze keer...
  Gratis
  lees meer

  Bateson en Dilts

  Vanuit welk paradigma kijkt de gecoachte naar zijn of haar wereld? Kijkt hij naar zijn omgeving, kijkt hij vanuit zijn gedrag, vaardigheden, identiteit of spiritualiteit? Met deze prikkelende zin worden coaches uitgenodigd voor een workshop van het Platform Professioneel Coaching over de denkniveaus van Bateson en Dilts.
  1,95
  lees meer

  Onrust en gedrevenheid

  In deze rubriek wordt door een panel van coaches telkens een casus besproken. Deze coaches zijn geselecteerd op grond van de verschillende invalshoeken van waaruit zij vraagstukken benaderen. Op deze wijze wil de redactie de verschillende werkwijzen en invalshoeken van coaches voor het voetlicht brengen
  1,95
  lees meer

  Coachend managen bij PreNed

  Een verhaal uit de praktijk, waarin een beveiligingsbedrijf gekozen heeft voor het invoeren van een meer coachende stijl van leidinggeven. Juist de beveiligingsbranche kent van oudsher een hiërarchische leiderschapsstijl. Toch is het PreNed samen met de Associatie voor Coaching gelukt om in de periode van bijna twee jaar een omslag van denken over leidinggeven te bewerkstelligen. Een verslag van een veranderingsproces, waarin niet zo zeer de stappen exact waren vastgelegd, maar waarin nieuwe gedragsvormen verkend en successievelijk geaccepteerd werden.
  1,95
  lees meer

  De essentie van teamcoaching

  Het domein van teamcoaching is een waar mer à boire van attributen als gekleurde parachutes, hoeden, enneagramkaarten, spellen, modellen, rollen en wat dies meer zij. Er is een oneindige creativiteit aan de dag gelegd om methodes en instrumenten te ontwikkelen aan de hand waarvan teamontwikkelingstrajecten kunnen worden ingericht en begeleid.
  1,95
  lees meer

  Terug naar de hiërarchie?

  Het laatste jaar heb ik bij het lezen van twee publicaties grote ergernis in mij voelen opkomen. De eerste keer was bij het boek van Judith Mair Het is mooi geweest. Het kantoor is geen pretpark (Scriptum Management, 2003.) De tweede keer was bij een interview met Janka Stoker in Management Team met als titel ‘Grip op de tent, dáár gaat het nu om’ (Management Team, 12 maart 2004’.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »