logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|223|224|225|...|533

Werken en leven in de VUCA-wereld

In een VUCA-wereld waarin verandering een constante is, zijn we op zoek naar manieren om ons aanpassingsvermogen en onze slagvaardigheid te vergroten. Coaching vanuit de positieve psychologie helpt bij het versnellen en verdiepen van veranderingsprocessen.
1,95
lees meer

Waar ben ik goed in?

“Wel, mijn probleem is...” Als coach, psychotherapeut of psycholoog krijg je dit introductiezinnetje vaak te horen. Weinig cliënten komen binnen met: “Wel, mijn sterkte is...” Niettemin is die tweede uitspraak soms een antwoord op de eerste. Vandaar onze OckHamvraag, de vraag die we zo eenvoudig mogelijk proberen te beantwoorden, maar niet eenvoudiger dan dat: “Waar ben ik goed in?”
Gratis
lees meer

Coachen van denkpatronen

Transities zijn een totale omwenteling en dat zien we dit moment op meerdere plekken gebeuren in de ontwikkeling naar duurzaamheid, bijvoorbeeld in de energiewereld. Transities worden in gang gezet om sectoren te creëren die waarde hebben voor mens, milieu en economie. Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Hij is een debat over transities gestart: “Nederland bevindt zich in een kantelperiode van transities. Alle maatschappelijke sectoren waarin de aarde niet centraal staat, naderen hun houdbaarheidsdatum” (Rotmans, 2012).
Nu: Gratis Actie geldig t/m 26-05-2019
lees meer

Waarderend teamcoachen

In mijn praktijk als executive coach begeleid ik ook leiderschapsteams in organisaties. En deze teams roepen vaak heel verschillende gevoelens bij me op. Bij sommige teams voel ik me gespannen, bij anderen verveeld en bij weer anderen juist provocerend of confronterend. Inmiddels heb ik geleerd deze gevoelens serieus te nemen, want ze zeggen natuurlijk iets over mij, maar vooral ook iets over wat er speelt of ontbreekt in de desbetreffende groep
Gratis
lees meer

Oplossingsgerichte en probleemgerichte vragen in coaching

Heeft u er weleens bij stilgestaan welke van uw vragen in coaching het meest effectief zijn? Uit onderzoek blijkt dat oplossingsgerichte vragen effectiever zijn dan probleemgerichte vragen. Ze zorgen voor zowel afname van negatief affect als toename van positief affect, toename van self-efficacy en inzicht in het probleem, terwijl probleemgerichte vragen weliswaar zorgen voor afname van negatief affect en toename van self-efficacy, maar niet voor toename van positief affect en inzicht in het probleem.
1,95
lees meer

Dankbaarheid als bron van veerkracht en welzijn

Dankbaarheid is een van de kernthema’s binnen de positieve psychologie. Het wordt beschouwd als een belangrijke bron van veerkracht en welzijn. De laatste tien jaar is veel onderzoek gedaan naar dankbaarheid. Zo zijn er verschillende vragenlijsten ontwikkeld die dankbaarheid meten, zijn er theorieën ontwikkeld en getoetst over de betekenis van dankbaarheid voor welzijn en voor sociale relaties, en is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van dankbaarheidsinterventies op de mentale gezondheid van mensen. In dit artikel geven we eerst een kort overzicht van het onderzoek naar dankbaarheid. Vervolgens presenteren we de eerste resultaten van een onderzoek naar een zesweekse dankbaarheidsinterventie in Nederland.
1,95
lees meer

De MHC-SF in de klinische praktijk

Er wordt veel onderzoek gedaan naar en discussie gevoerd over wat duurzame mentale gezondheid is (Walburg, 2017). Gaat het nu om de afwezigheid van ernstige psychopathologie, gaat het om adaptief vermogen, de aanwezigheid van welbevinden of een combinatie daarvan? Is het een staat van zijn of een capaciteit? Het twee-continua model, dat in toenemende mate wordt onderzocht, stelt dat naast een lage mate van psychopathologie de aanwezigheid van voldoende welbevinden nodig is om te kunnen spreken van duurzame mentale gezondheid (Keyes, 2005).
1,95
lees meer

De verschillende effecten van probleem- en oplossingsgericht coachen

Steeds meer mensen schakelen de hulp in van een coach voor persoonlijke of professionele problemen. Als jij de coach bent, wil je dan eerst de oorzaak van het probleem achterhalen? Of richt jij je liever direct op het oplossen ervan?
1,95
lees meer

Vergeving en de kunst van het loslaten

“But what is my forgiveness? I like it. It is an act of self-healing, self-liberation, self-empowerment. All victims… all hurt, feel hopeless, feel helpless, feel powerless. I want everybody to remember that we cannot change what happened. That is the tragic part. But we can change how we relate to it”
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »