logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|231|232|233|...|556

‘Er’ zijn als leider

Leiderschap is een paradoxaal thema. Het aantal boeken en artikelen dat over leiderschap verschijnt, is nauwelijks bij te houden. Eens in de zoveel tijd verschijnt er weer een ‘beslissend boek’ over leiderschap, waar iedereen het over lijkt te hebben. De kern van zo’n boek is meestal niet heel ingewikkeld: enkele eenvoudige schema’s of twee-bij-tweediagrammen, die het geheim van goed leiderschap ontsluieren. Het paradoxale is, dat het geheim van de goede leider toch niet zo eenvoudig is. Alleen al dat er telkens weer nieuwe ‘beslissende boeken’ verschijnen, toont dat aan. Hoe krijgen we grip op die paradox? Valt er eigenlijk wel iets te zeggen over wat een goede leider precies is of doet?
1,95
lees meer

Leiden vanuit respect voor de ander

Wij willen allemaal gerespecteerd worden voor wie wij zijn, en ook op de werkvloer is dit niet anders. Wanneer wij ons gerespecteerd voelen op ons werk, in het bijzonder door leidinggevenden, dan kan dat een boost geven aan onze werktevredenheid, bevlogenheid en ons zelfvertrouwen. Echter, in de wetenschap is er nog maar weinig aandacht besteed aan respectvol leiderschap. Om deze reden hebben wij crosssectioneel onderzoek onder meer dan 1000 medewerkers uitgevoerd om te verkennen in hoeverre respectvol leiderschap positieve verbanden vertoont met de waargenomen inclusie op het werk, zelfvertrouwen en welzijn
1,95
lees meer

Successen vieren in escaperooms

Escaperooms worden steeds populairder. In Nederland zijn sinds de opkomst in 2005 zo’n 400 geopend. Escaperooms zijn niet alleen een leuke teambuildingsactiviteit, maar steeds meer onderzoeken wijzen uit dat er ook potentie bestaat om de escaperoom als serious game te gebruiken voor assessmentdoelen en/of als ecosysteem voor het nabootsen van en leren omgaan met complexe vraagstukken van samenwerking en leiderschap (Correia et al, 2014, De Freitas & Griffiths, 2007). Met een juist model zouden competenties en variabelen gemeten en vervolgens ontwikkeld kunnen worden. In dit artikel wordt ingegaan op het belang dat één bepaalde variabele heeft om succesvol uit een escaperoom te ontsnappen, namelijk successen vieren.
1,95
lees meer

Leidinggeven bij ‘gedoe’

De systeembril helpt je om snel te doorzien wat er in samenwerking gebeurt. En, belangrijker, wat de mogelijkheden zijn om problemen in de samenwerking aan te pakken. Je leert patronen zien en daarmee ontdek je nieuwe mogelijkheden om die te doorbreken. Zodat je, parafraserend op Einstein “stopt met doen wat je altijd deed, zodat je niet meer krijgt wat je altijd kreeg”. Voor leidinggevenden, hr-professionals, trainers, adviseurs en therapeuten is het een verrijkend instrument, een extra paar ogen. Om teams te helpen ontdekken waar zij zichzelf vastzetten en wat ze kunnen doen om daar uit te stappen.
1,95
lees meer

Vrolijk smullen en somber schransen

Als ik somber ben, krijg is spontaan behoefte aan spaghetti met tomatensaus. Hangend op de bank met een grote kom op schoot: mijn ultieme ‘troosteten’. Wellicht herkent u het: een klein verdriet verzachten met een doosje bonbons, of de werkstress weg eten met een grote zak chips. Stemming en eetgedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We gebruiken eten als we een humeurige bui willen verdrijven of als we een opgewekt gevoel willen versterken. En dan kiezen we meestal voor de minder gezonde opties: te vet en te zoet. Het is dan ook geen verrassing dat voedingsonderzoekers hebben aangetoond dat emotie-gedreven eten allerlei negatieve effecten heeft. Denk hierbij aan een verhoogde kans op obesitas, hart- en vaatziekten en depressieve klachten
1,95
lees meer

De rem op positief leiderschap

Mensen die last hebben van perfectionisme krijgen soms het voor hen vergiftigd geschenk dat ‘promotie’ genoemd wordt. Plots zijn ze niet meer alleen de specialist in hun vak, maar ook nog eens verantwoordelijk voor een team. Hun perfectionistisch patroon maakt het hen uiterst moeilijk de rol van leidinggevende ten volle op te nemen. Het aansturen, coachen, motiveren en bijsturen van teamleden is nieuw en staat haaks op hun manier van met mensen omgaan. De keuze om medewerkers die heel goed presteren verantwoordelijkheid te geven over een team, leidt in veel bedrijven nog steeds tot problemen.
1,95
lees meer

Positief leiderschap en managerialisme

Op de keper beschouwd gaat positief leiderschap om de menselijke verhoudingen van voor de zondeval. De mensen streefden toen als vanzelf naar het goede en ze waren elkaar volledig toegewijd. We weten inmiddels beter. Elkaar volledig toegewijd zijn, bestaat nog wel, maar vooral als een voornemen: bij de keuze van een partner, bij de geboorte van een kind of bij de start van een nieuwe, interessante baan. Streven naar het goede is – als we een en ander richten op bedrijven en organisaties – streven naar effectiviteit en naar rendement. Om te zorgen dat dit lukt, zijn leidinggevende managers uitgevonden. Zij plannen, meten en controleren.
1,95
lees meer

Veiligheid als fundament voor positief leiderschap

Onderzoekers op het gebied van effectieve teams benadrukken keer op keer het fundamentele belang van psychologische veiligheid: Kan ik mezelf zijn en aan het collectief deelnemen? Kan ik een conflicterend perspectief delen zonder daarvoor berispt te worden? In veel teams en organisaties ontbreekt juist deze basisveiligheid. Leidinggevenden spelen hierbij een doorslaggevende rol als facilitator en rolmodel van positieve eigenschappen zoals relationele veiligheid, vertrouwen en nieuwsgierigheid. In dit artikel kijken we naar het belang van relationele veiligheid en hoe dit de basis kan vormen voor een positieve spiraal waarin complexiteit en meesterschap elkaar afwisselen. Afsluitend bekijken we enkele tips voor positief leiderschap waarmee dit proces gefaciliteerd kan worden
1,95
lees meer

Leiderschap als gastheerschap

“Waarom zou er iemand door u geleid willen worden?”, is de vraag die twee professoren aan de London Business School al jaren stellen aan volle zalen managers en leidinggevenden. Absolute stilte volgt... Oplossingsgericht leidinggeven wil op deze vraag een antwoord geven. Het oplossingsgerichte model komt uitstekend tegemoet aan de eisen die aan leiderschap in de 21e eeuw worden gesteld. Van een manager of leidinggevende wordt verwacht dat hij* zich gedraagt als een moderne duizendpoot, die uit de voeten kan met de uitdagingen waarmee de soms paradoxale eisen hem confronteren. Hij moet zowel de ‘leider’ zijn die doelen stelt en resultaten meet, als de ‘dienaar’ die faciliteert en medewerkers uitnodigt optimaal te functioneren. En hij moet flexibel genoeg zijn om alle posities tussen deze twee extremen op de juiste tijd en plaats in te nemen.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Congres Positieve Psychologie

Thema: Dynamiek in Relaties

Datum: 29 november 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »