logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|236|237|238|...|517

  De Herbeslissingsschool

  Mijn naam is Janet O’Connor. Ik ben een TSTA-P en heb als psychotherapeute een eigen praktijk in Tucson, Arizona. Ik doceer ook aan de Grand Canyon University en het Prescott College in de VS. Samen met mijn opleidingspartner, Del Worley, begeleid ik programma’s gebaseerd op herbeslissingswerk in het Southwest Institute for Group & Family Therapy, (US, Arizona), dat in 1992 werd opgericht na de dood van Robert Goulding.
  1,95
  lees meer

  Cathexis School

  Graham Barnes is een psychotherapeut en niet-praktiserende TSTA-P. Het psychotherapievak leerde hij van Robert Goulding en Mary McClure-Goulding op het Western Instituut voor groep en familietherapie in Californië. Vroeg in de jaren tachtig emigreerde hij naar Zweden waar hij werkt als psychotherapeut, psychotherapeuten opleidt en in diverse bedrijven en organisaties werkt.
  1,95
  lees meer

  Integratieve School

  Mijn naam is Amaia Mauriz-Extabe en ik ben een TSTA-P. Ik woon en werk als klinisch psychologe, psychotherapeute, trainer en supervisor, voornamelijk in Bilbao maar ik werk over de hele wereld. Ik werk veel met professionals in de geestelijke gezondheidszorg. TA heeft gedurende mijn hele carrière, inmiddels 35 jaar, een rol gespeeld.
  1,95
  lees meer

  Relationele School

  Ik ben Mica Douglas, een relationeel psychotherapeut, supervisor en trainer die in de jaren negentig werd opgeleid bij Metanoia in Groot Britannië. Ik gebruik Transactionale analyse in mijn werk met cliënten en in de training die ik aan pleegouders geef. Zij vinden TA-theorie vooral nuttig wanneer ze kinderen begeleiden met gedrags- en emotionele behoeften die meer vergen dan ‘gewoon ouderschap’.
  1,95
  lees meer

  Co-creatieve transactionele analyse

  Mijn naam is Keith Tudor en ik ben professor in de psychotherapie aan de Auckland University of Technology in Aotearoa, Nieuw-Zeeland. Daar ben ik momenteel ook hoofd van de School voor Volksgezondheid en Psychosociale Studies. Ik begon mijn carrière als reclasseringsambtenaar in het Verenigd Koninkrijk, waar ik ook ben geboren.
  1,95
  lees meer

  Fases van teamontwikkeling: een andere kijk op teams

  Effectieve teamvorming en samenwerking zijn nog steeds cruciale factoren voor succes van organisaties. In teams komen de belangen, de visie en strategie van een organisatie samen met het belang van de individuele medewerker en hun persoonlijke kwaliteiten en competenties.
  1,95
  lees meer

  Maak kennis met: Jacqueline van Gent

  In deze vaste interviewrubriek praten we met een gecertificeerde TA Trainer en/of Supervisor over wat TA voor hen betekent.
  1,95
  lees meer

  Werkvormen (volledige uitgave, 11 artikelen)

    Inhoud 'Werkvormen' (juni 2019) Script en autonomiesysteem - Jacqueline van Gent Four story exercise - Fanita English Kennismaking ego toestanden - Nathalie Gispen Kom maar op... - Manon van Omme Racketgevoelens - Sander Reinalda Leuke leertoestanden- Tin Vanderhoeven   Editorial Binnen TA opleidingen zijn er meestal vier leerstromen tegelijk: Theoretische kennis (waar gaat het over?) een integrerend TA-referentiekader ontwikkelen; Procedurele kennis (wat doe je?) TA-methoden en -procedures ontwikkelen; Oordeelsvorming (wanneer doe je wat?) dit gaat over intuïtie, temporisering en ethiek; Identiteit (wie ben je als TA-er?) hoe robuust ben je in wie je bent als professional. In dit nummer staat procedurele kennis centraal – weten wat te doen, door werkvormen te omschrijven. We hebben vragen uitgestuurd naar alle opleiders om er achter te komen welke werkvormen ze gebruiken om een bepaald concept over te brengen. We wilden ook de ‘voor-ouders’ van deze werkvormen eren. We hebben enthousiaste reacties gekregen, die we graag met jullie delen. Jacqueline van Gent omschrijft hoe ze scriptsystemen en autonomie overbrengt, om het loskomen van oude boodschappen te stimuleren. Beatrijs Dijkman omschrijft de vierverhalenwerkvorm van Fanita English, die ons aan de positieve functies van script in ons leven herinnert. Nathalie Gispen gebruikt een constellatie van ego-toestanden, om mensen kennis te laten maken met de inhoud en wederzijdse invloed van deze bouwstenen van onze persoonlijkheid. Manon van Omme gebruikt een werkvorm om studenten te leren omgaan met examenstress en een nieuwe examenstrategie te maken door hun ego-toestanden te exploreren. Sander Reinalda omschrijft een werkvorm om om te gaan met racketeering. Tin Vanderhoeven geeft een voorbeeld hoe je functional fluency en co-creatie kan inzetten om positieve leercontracten te maken aan het begin van een workshop. Karen Bruyn gebruikt een oefening uit het boek van Joe Alexander “A winner’s workbook” om winnende doelstellingen voor je leven te ontwikkelen. Wij eren Anne de Graaf in een diepte-interview over zijn reis als TSTA (teaching and supervising transactional analyst) en als één van de oprichters van de TA academie. In de estafette maken we kennis met Moniek Thunnissen en de CTA-case van Anne Gaijmans gaat over de begeleiding van een klant als TA-counselor.   We wensen jullie veel leesplezier!

  5,95
  lees meer

  TA-nieuws

  Gecertificeerd! Dat verdient een applaus -TAJ aanvaard door citatiedatabank Scopus - De nieuwe Passe-partout is uit - Examinatoren gezocht voor TA examens in Cherkasy en Raleigh - Inschrijven voor TA-conferenties is nog altijd mogelijk
  Gratis
  lees meer

  Oefening Script-/ Autonomiesysteem

  Jacqueline van Gent zegt over haar werkvormkeuze het volgende: Ik heb deze werkvorm gekozen omdat ik vaak merk dat TA-studenten vinden dat het scriptsysteem er ingewikkeld uitziet, en het dan terzijde schuiven. Dat vind ik jammer, want het scriptsysteem vind ik een waardevol model om het proces van scriptvorming te begrijpen. Met deze oefening krijg je er meer grip op.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: 4 juni 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »