logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|238|239|240|...|513

  Zeven ingrediënten voor positieve seksualiteit

  Gezondheid in seksualiteit zou in de eerste plaats moeten gaan over positieve seksualiteit; plezier voor alle betrokken partijen. Seksualiteit lijkt nu soms vooral te gaan over preventie; ongewenste zwangerschappen, soa’s, pijn bij het vrijen of ervaringen van grensoverschrijdend gedrag. Laan (2018) introduceerde een nieuwe definitie van seks: “Met genegenheid gedeeld genot onder gelijken.” Seksueel plezier beschermt tegen grensoverschrijding en bevordert seksuele autonomie (Emmerink, 2017).
  1,95
  lees meer

  Is onze drijvende kracht trainbaar?

  In dit artikel leg ik een link tussen een kernbegrip van de TA, physis, en het Chinese alchemistische begrip uit de TAO het ‘Medicijn’. Het is mijn missie om iedereen die met mensen werkt, te inspireren om deze Taoïstische kennis van de transformatiekracht van de eigen seksuele energie eigen te maken en om te zetten naar vitaliteit en heling. In dit artikel wordt deze methode van transformatiekracht besproken en een eerste stap concreet ervaarbaar gemaakt.
  1,95
  lees meer

  In-team-iteit

  Dit artikel gaat over intimiteit en seksualiteit binnen organisaties. Met deze tekst wil Sonja Billmann de lezer bewust maken van het feit dat beide vaak voorkomen in werkomgevingen en professionele contexten. Studies tonen aan dat intimiteit in organisaties een betere samenwerking en meer prestatie kan creëren (Kark, 2011). De auteur gaat hier niet in detail in op de psychologische achtergrondprocessen maar biedt denkkaders aan over de positieve aspecten van intimiteit op de werkvloer en de potentiële gevaren om de lezer te stimuleren verder na te denken over dit thema.
  1,95
  lees meer

  Integratieve psychotherapie: de filosofische principes

  Samen met Paul Stein, de managing director van het Professional Development Seminar van het Institute for Integrative Psychotherapie in New York City en leden van het instituut ontwikkelde ik vanaf 1989 vijf jaar lang de filosofische principes van integratieve psychotherapie rond drie kernwoorden: kwetsbaarheid, authenticiteit en intersubjectief contact. Voor mij zijn ze inherent aan een respectvolle psychotherapie waaraan samen en interpersoonlijk gewerkt wordt. Dit artikel is een samenvatting van de keynotespeech gegeven op de zesde International Integrative Psychotherapy Association Conference, Grantham, Engeland van 11 tot 14 juli 2013. De principes hebben geen volgorde en ik sta open voor aanvullingen.
  1,95
  lees meer

  Het onverwachte in alledaagse situaties

  Als hogeschooldocent ben ik betrokken bij professionele ontwikkeling van sociaal werkers. Daarnaast focus ik mij op de inzet en bruikbaarheid van creativiteit als professioneel hulpverlener. In de afgelopen jaren, mede door mijn training als TA-professional, merkte ik een overlap tussen professionele ontwikkeling en creativiteit. Ik formuleerde de hypothese dat de waardering van creatief vermogen positief beïnvloed wordt door het werken met de volgende, ontwikkelingsgerichte TA-concepten: de ontwikkelingscyclus van Pamela Levin (1982), de competentiecurve van Julie Hay (1991), en de affirmaties van Clark en Dawson (1989,1998).
  1,95
  lees meer

  Maak kennis met: Koen Bosschaerts

  In deze vaste interviewrubriek praten we met een gecertificeerde TA Trainer en/of Supervisor over wat TA voor hen betekent.
  1,95
  lees meer

  Startup (volledige uitgave, 9 artikelen)

  INHOUD THEMA ‘STARTUP’ (oktober 2018) TA nieuws De rol van de manager, Corinne Laurier Aan de lijn. Klaar? Startups! Mil Rosseau Succesvolle startups, Sari van Poelje Startup als groeimodel, Jacqui Halmans Van verkrampt naar energiek, Han den Dekker Maak kennis met: Marij Peeters, Tin Vanderhoeven Startups Startups zijn aan de ene kant opwindend – een nieuw begin, vrijheid, innovatie, gat in de markt. Aan de andere kant is de realiteit dat een startup je de vrijheid geeft om altijd te werken en dat er weinig startups zijn die doorgroeien tot succesvolle bedrijven. Toch vragen we van beginnende professionals, zelfs nog in opleiding, om hun eigen klanten te werven en feitelijk een (mini)startup te initiëren. Zonder de kennis, tools en ervaring door te geven die deze weg wellicht wat makkelijker zou maken. Om deze reden hebben we TA magazine gewijd aan startups. In dit nummer een aantal ervaren ondernemers aan het woord. Corinne Laurier, net geslaagd voor haar TSTA in India, heeft het over het belang van het onderscheid tussen je verschillende rollen en verantwoordelijkheden, ook in startups. Mil Rousseau geeft in zijn eigen onnavolgbare stijl tips en tricks gebaseerd op zijn ervaringen in het begeleiden van startups. Je kunt beter een klant dan een product hebben. Sari van Poelje schrijft over de verschillende ontwikkelingsstadia van startups en hun makeor- break moments, op basis van Berne’s organisatietheorie. Jacqui Halmans heeft een heel persoonlijk verhaal over pieken en dalen in haar reis als ondernemer en verbindt dat aan de ontwikkelingstadia van Levin. En we hebben zoals altijd een CTA-case van Han den Dekker, en een estafette-interview, dit keer met Marij Peeters. Het TA magazine zelf is inmiddels de startupfase voorbij. In 2015 dachten wij drie jaar te moeten doen over ons strategisch plan – kwaliteitsverbetering, digitalisering en verbreding van de doelgroep – maar mede dankzij een geweldig redactieteam en Eric Vullers, de stuwende kracht achter Kloosterhof, hebben we ons in veel kortere tijd kunnen ontwikkelen. Om dit te vieren, hebben we, zoals de meeste groeiende startups, ons ecosysteem uitgebreid. Volgende maand komt de eerste Engelstalige editie uit, voor wereldwijde verspreiding. Zegt het voort, zegt het voort! En we gaan in het najaar 2019 een congres organiseren: TA MAG – de praktijk belicht. Reserveer 15 november 2019 alvast in je agenda. We zoeken nog vrijwilligers die ons team komen aansterken. Als je mee wilt helpen een inspirerend en geweldig nationaal event op te zetten, neem dan alsjeblieft contact op: info@tamagazine.eu Daarnaast zijn jullie uitgenodigd om voor onze volgende nummers artikelen te schrijven: Maart 2019 – Daar zit muziek in: hoe combineer jij TA en kunst? Juni 2019 – Werkvormen: hoe laat je deelnemers TA ervaren? September 2019 – TA in de toekomst: hoe zie je de toekomst van TA in 2029? December 2019 – Ethiek: waar ligt de grens?

  5,95
  lees meer

  TA-nieuws, oktober 2018

  In deze rubriek: - The health of groups and within the groups - TA and social responsibility - First Tri-National French Language TA Converent (IFAT/ASSOBAT/ASAT-SR) - Australian Transactional Analysis Association and Transactional Analysis Association of Singapore Conference - USATAA Winter Gathering - 50th Anniversary Conference 2019 by USATAA Communications - In memoriam Willy Verschure
  Gratis
  lees meer

  De rol van de manager

  In dit artikel beschouwen we de professionele rol als de basis waarop managementacties worden gebouwd. Door de verschillende rollen en de wijze waarop managers deze invullen te identificeren, kunnen managers de ‘juiste’ positie innemen vanwaar ze verschillende situaties in het professionele leven kunnen aanpakken.
  1,95
  lees meer

  Aan de lijn. Klaar? Startups!

  “Maar wat doe je dan?”, is de vraag die mij geregeld gesteld wordt. Of mensen een bedrijf willen opstarten of een startup willen begeleiden, de vraag komt in vele varianten. Mijn eerlijk antwoord is dat ik het niet (van tevoren) weet. Alle interventies zijn steeds anders. Slechts één ding is relevant: luister aandachtig naar de vraag van de klant. Gebruik de taal van de klant, spreek zijn jargon.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »