logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|242|243|244|...|537

  Moment van intense betrokkenheid met je team

  Mensen presteren beter in teamverband. Het ervaren van ‘flow’ geeft voldoening en bevordert ontwikkeling. Hoe ontstaat teamflow en hoe past het in het grotere geheel? Een uitwerking van het begrip teamflow. En suggesties voor organisaties om hiermee aan de slag te gaan.
  1,95
  lees meer

  Kwaliteit in woonzorgcentra

  Aandacht voor kwaliteitszorg in voorzieningen voor ouderen is niet nieuw. Voor velen in de zorgsector gaat het vooral om goede hygiene, terwijl het veel meer is dan dat. Een onderzoek naar het belang van welbevinden en betrokkenheid binnen kwaliteitszorg toont aan hoe relevant en vruchtbaar het is om vanuit het perspectief van de oudere te kijken.
  1,95
  lees meer

  Therapeutische alliantie en betrokkenheid kinderen

  In de jeugdzorg en de jeugdgezondheidszorg is er de afgelopen twintig jaar veel aandacht voor evidence-based werken bij behandelingen. Behalve specifieke factoren dragen ook niet-specifieke onderdelen bij aan de effectiviteit van een behandeling. Onderzoek naar de invloed van de kwaliteit van de therapeutische alliantie is bezig aan een revival. Hoe kan de kwaliteit van de therapeutische alliantie de betrokkenheid van kinderen in gedragstherapie stimuleren? En hoe kunnen opleidingen positieve psychologie integreren in het klinisch onderwijs? Een gedachtenlijn.
  1,95
  lees meer

  Ben jij werkelijk betrokken bij mij?

  Mensen associeren betrokkenheid met positieve emoties of plichtsgevoel. Werkgevers grijpen hoopgevende onderzoeksresultaten aan voor sturing op medewerkersbetrokkenheid. Maar is betrokkenheid in een arbeidscontext algeheel positief? Medewerkers blijken ook betrokkenheid - een faire behandeling, inspraak - van hun leidinggevenden terug te verwachten. Nieuw onderzoek naar het belang van rechtvaardigheid en medezeggenschap geeft inzicht in werkelijke betrokkenheid.
  1,95
  lees meer

  Geografie van geluk - Een vergelijkende studie met focus op Frankrijk

  Op 11 februari 2016 promoveert Gael Brule aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op een studie naar geografische verschillen. Fransen blijken relatief minder gelukkig te zijn dan te verwachten valt. De deelstudies uit dit proefschrift wijzen op een verband met vrijheid.
  1,95
  lees meer

  Conflict als leermoment: lessen van piloten

  Onenigheid komt vaak voor in organisaties en verslechtert werkresultaat en -plezier. Maar een conflict kan ook een bron van optimalisatie en vernieuwing zijn. Hoe kunnen we deze positieve kant bevorderen en de negatieve effecten voorkomen? Dit heb ik bij vliegers onderzocht, die ruzies wel op moeten lossen om veilig thuis te komen.
  Nu: Gratis Actie geldig t/m 30-06-2021
  lees meer

  KonneKt: de barriere als speelbord

  In Nederland worden jaarlijks meer dan 500 kinderen gediagnosticeerd met kanker. Tijdens de behandeling worden zij vaak tijdelijk geisoleerd, soms voor een paar dagen, maar dat kan ook oplopen tot wel vier maanden. Bezoek kan dan slechts mondjesmaat en alleen met beschermende kleding, en spelen met andere kinderen is vrijwel onmogelijk. Dit veroorzaakt verveling en verdriet, en het belemmert de sociale ontwikkeling van het kind. Ziehier de uitdaging: kun je iets ontwerpen waardoor deze patientjes niet in een isolement raken? Zelfstandig ontwerper Job Jansweijer durfde die uitdaging aan, en zijn oplossing is even simpel als ingenieus: de barriere als speelbord.
  1,95
  lees meer

  De docent als linking pin

  In het proefschrift ‘The teacher as linchpin: a teacher perspective on student engagement in vocational education’ onderzoek ik de rol van de docent in het behouden en/of vergroten van de betrokkenheid van leerlingen in het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs. Vervult de docent daadwerkelijk de rol van stimulerende, verbindende schakel?
  1,95
  lees meer

  Samen excelleren

  In het Koninklijk Concertgebouworkest zijn alle musici, ook de freelancers, verenigd door de wil om mooie muziek te maken. In veel organisaties staat een dergelijke betrokkenheid van medewerkers juist onder druk. Werkgevers zijn huiveriger voor vaste contracten en nemen meer tijdelijke werknemers aan. Tegelijkertijd moeten medewerkers juist nu goed samenwerken om klanten aan hun organisatie te binden en ‘faalkosten’ te beperken. Wat kunnen bedrijven leren van het Concertgebouworkest?
  1,95
  lees meer

  Interview met Guido Heezen, oprichter en directeur Effectory

  Directies willen graag betrokken medewerkers omdat dit een positieve uitwerking heeft op het wel en wee van de organisatie. Maar wat is nu precies betrokkenheid, hoe herkennen we betrokken medewerkers en wat levert dat dan op? Een interview met Guido Heezen, oprichter-directeur van onderzoeksbureau Effectory.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: Maandag 7 september
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »