logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|246|247|248|...|529

  TA-nieuws, december 2018

  - 5e professionele internationale ontmoeting - EATA conferentie: moderne methoden van praktische toepassingen van Transactionele Analyse - UASTAA-bijeenkomst Jamaica, 2019 - 50e verjaardag conferentie 2019 door USATAA communications - Nieuw bestuur NVTA - Stap in, doe mee en draag bij!
  Gratis
  lees meer

  Van droom tot naspel - Eric Berne

  Seks in Human Loving is een verzameling van de Jake Gimbel Sex Psychology lectures die Eric Berne in 1966 heeft gegeven. Een boek dat geen boek is. Boeiend desalniettemin, maar het leest niet als een boek. In gedachten plaats je jezelf in een collegezaal en kun je je verbeelden aanwezig te zijn bij de lezingen.
  1,95
  lees meer

  Permissies rondom seksualiteit

  In de huidige tijd is er steeds meer te doen over ‘gezonde’ en ‘ongezonde’ (uitingen van) seksualiteit. Er wordt in onze maatschappij nogal eens op verwarrende wijze met seksualiteit omgegaan (Poppeliers, 2014, p. 8). In onze angstige, rigide en tegelijkertijd geseksualiseerde maatschappij is het voor veel mensen moeilijk om hun weg te vinden. Er heersen veel ‘sprookjes’ en beperkende ideeën over seksualiteit (Weisfelt, 2002, pp. 266-268). Opgroeiende kinderen moeten binnen deze verwarring hun weg zien te vinden, soms met ouders die ook niet goed weten hoe ze zich tot seksualiteit moeten verhouden.
  1,95
  lees meer

  Sex Therapy With Couples - Margaret Northcott

  Vergeleken met Berne’s boek Sex in Human Loving [elders in deze uitgave besproken] is Sex Therapy with Couples: A Transactional Approach een compacte en gerichte beschrijving hoe TA toe te passen bij seksuele vraagstukken, oftewel: “Seks isn’t the best thing in the world, or the worst thing in the world - but there’s nothing else quite like it” (W.C. Fields).
  1,95
  lees meer

  Je kan met de klant zo diep als je met jezelf bent geweest

  Bregje Spaans studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie reproductieve rechten van vrouwen. Na het afronden van haar studie heeft ze onder andere bij Solidaridad en Forum gewerkt voor ze aan de slag ging als begeleider en leidinggevende bij Pretty Woman (samenwerkingsproject van de Rading en U Centraal) voor meiden die te maken hebben met uitbuiting en mensenhandel. Vooral in en door deze baan is ze zich meer en meer gaan verdiepen in genderspecifieke hulpverlening, jeugdhulpverlening en seksualiteit.
  1,95
  lees meer

  Zeven ingrediënten voor positieve seksualiteit

  Gezondheid in seksualiteit zou in de eerste plaats moeten gaan over positieve seksualiteit; plezier voor alle betrokken partijen. Seksualiteit lijkt nu soms vooral te gaan over preventie; ongewenste zwangerschappen, soa’s, pijn bij het vrijen of ervaringen van grensoverschrijdend gedrag. Laan (2018) introduceerde een nieuwe definitie van seks: “Met genegenheid gedeeld genot onder gelijken.” Seksueel plezier beschermt tegen grensoverschrijding en bevordert seksuele autonomie (Emmerink, 2017).
  1,95
  lees meer

  Is onze drijvende kracht trainbaar?

  In dit artikel leg ik een link tussen een kernbegrip van de TA, physis, en het Chinese alchemistische begrip uit de TAO het ‘Medicijn’. Het is mijn missie om iedereen die met mensen werkt, te inspireren om deze Taoïstische kennis van de transformatiekracht van de eigen seksuele energie eigen te maken en om te zetten naar vitaliteit en heling. In dit artikel wordt deze methode van transformatiekracht besproken en een eerste stap concreet ervaarbaar gemaakt.
  1,95
  lees meer

  In-team-iteit

  Dit artikel gaat over intimiteit en seksualiteit binnen organisaties. Met deze tekst wil Sonja Billmann de lezer bewust maken van het feit dat beide vaak voorkomen in werkomgevingen en professionele contexten. Studies tonen aan dat intimiteit in organisaties een betere samenwerking en meer prestatie kan creëren (Kark, 2011). De auteur gaat hier niet in detail in op de psychologische achtergrondprocessen maar biedt denkkaders aan over de positieve aspecten van intimiteit op de werkvloer en de potentiële gevaren om de lezer te stimuleren verder na te denken over dit thema.
  1,95
  lees meer

  Integratieve psychotherapie: de filosofische principes

  Samen met Paul Stein, de managing director van het Professional Development Seminar van het Institute for Integrative Psychotherapie in New York City en leden van het instituut ontwikkelde ik vanaf 1989 vijf jaar lang de filosofische principes van integratieve psychotherapie rond drie kernwoorden: kwetsbaarheid, authenticiteit en intersubjectief contact. Voor mij zijn ze inherent aan een respectvolle psychotherapie waaraan samen en interpersoonlijk gewerkt wordt. Dit artikel is een samenvatting van de keynotespeech gegeven op de zesde International Integrative Psychotherapy Association Conference, Grantham, Engeland van 11 tot 14 juli 2013. De principes hebben geen volgorde en ik sta open voor aanvullingen.
  1,95
  lees meer

  Het onverwachte in alledaagse situaties

  Als hogeschooldocent ben ik betrokken bij professionele ontwikkeling van sociaal werkers. Daarnaast focus ik mij op de inzet en bruikbaarheid van creativiteit als professioneel hulpverlener. In de afgelopen jaren, mede door mijn training als TA-professional, merkte ik een overlap tussen professionele ontwikkeling en creativiteit. Ik formuleerde de hypothese dat de waardering van creatief vermogen positief beïnvloed wordt door het werken met de volgende, ontwikkelingsgerichte TA-concepten: de ontwikkelingscyclus van Pamela Levin (1982), de competentiecurve van Julie Hay (1991), en de affirmaties van Clark en Dawson (1989,1998).
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: 4 juni 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »