logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|285|286|287|...|537

  Meer lezen over boosheid

  In deze rubriek de boeken: - Tijd van woede - De kunst van het vreedzaam vechten - Boos! - Het kwade denken
  Gratis
  lees meer

  Snel boos? Leun achterover!

  Lotte Veenstra onderzocht welke psychische processen betrokken zijn bij hoe mensen met hun boosheid en agressie omgaan. Meestal willen mensen die boos zijn de oorzaak van de boosheid benaderen. Veenstra laat zien dat wanneer de mogelijkheid om toe te naderen geblokkeerd of verminderd wordt, door bijvoorbeeld naar achteren te leunen in plaats van naar voren te leunen, dit helpt om de boosheid te verminderen.
  Gratis
  lees meer

  Boosheid in tekentherapie

  In tekentherapie en coaching is het altijd van groot belang om via het tekenen tot uitwisseling, inzicht en oplossing te komen. Boosheid is energetisch gezien een krachtige energie die in zijn gezonde vorm staat voor assertiviteit – ik met mijn eigen wil –, ‘nee’ durven zeggen, duidelijkheid creëren en grenzen durven aangeven.
  1,95
  lees meer

  Er gaat niets boven een goed conflict

  Boosheid en conflict hebben een relatie met elkaar. Er is sprake van psychosociale dynamiek, in de persoon en tussen personen. Veel mensen vinden conflicten lastig en niet zinvol. Vaak omdat we niet weten hoe te handelen, zijn we geneigd om conflicten te negeren of uit de weg te gaan. Toch is mijn motto, dat een conflict juist een motor kan zijn voor groei en ontwikkeling. Met andere woorden: er gaat niets boven een goed conflict!
  1,95
  lees meer

  Therapeutische relaties (volledige uitgave, 13 artikelen)

  INHOUD THEMA ‘THERAPEUTISCHE RELATIES’ (juni 2017) De therapeutische relatie als hoeksteen, Ron van Deth Het belang van de therapeutische relatie bij psychosociale therapie, John Stolvoort Als de therapeutische relatie stokt… wat dan? Ineke Hamstra De therapeutische Relatie, Sonja Bouwkamp & Roel Bouwkamp Je suis kindercoach, Natascha Bruti Als egels zich aan elkaar warmen, Arnold Vermeulen “Dat ik niet de enige ben”, Walter Stamkart De relatie met de cliënt is geen relatie, Harm van der Gaag Van praten over het kind naar communiceren met het kind, Martine Delfos Nee! als Noodzaak, Tinka Verhulst Hoe ik in mijn praktijk als online begeleider een relatie bouw met mijn cliënten, Marjanne Peters Waar hebben we nog geen volwassen benen? Fokke Slootstra De kracht van de Ontmoeting, Lieuwe Koopmans

  5,95
  lees meer

  De therapeutische relatie als hoeksteen

  De therapeutische relatie vormt de hoeksteen van iedere vorm van begeleiding. In een goed verlopend begeleidingsproces is die relatie als een vanzelfsprekende samenwerking op de achtergrond aanwezig. Elk psychotherapieboek zal er dan ook aandacht aan schenken. In de vorige eeuw hadden vooral de psychodynamische en cliëntgerichte benadering oog voor het belang van een optimale werkrelatie. Wat is daar op basis van onderzoek nog van over en wat betekent dat voor de praktijk?
  1,95
  lees meer

  Het belang van de therapeutische relatie bij psychosociale therapie

  De meeste complementair psychosociaal therapeuten werken vanuit de gedachte dat een positieve therapeutische relatie een voorwaarde is voor een succesvolle begeleiding. Therapeuten die vanuit dit paradigma werken, stellen dat ongeacht de specifieke psychosociale therapievorm, het therapeutisch proces altijd is ingebed in de interpersoonlijke context van de relatie die de therapeut opbouwt met zijn cliënt.
  1,95
  lees meer

  Als de therapeutische relatie stokt… wat dan?

  De relatie tussen therapeut en cliënt kan soms moeizaam lopen. Daaraan kunnen verscheidene oorzaken ten grondslag liggen. In deze bijdrage wordt een hulpvraag over het moeilijk tot stand komen van de therapeutische relatie in een intervisiegroep uitgediept met behulp van de Balintmethode.
  1,95
  lees meer

  De therapeutische relatie

  Therapie is een vorm van dienstverlening met als doel mensen die het spoor bijster of zichzelf kwijt zijn geraakt te helpen weer greep te krijgen op zichzelf en daarmee op hun leven. Maar iedere therapie heeft naast een inhoudelijk aspect, het behalen van een therapeutisch doel, een persoonlijk aspect. Naast de inhoud is er altijd sprake van een interactie, een proces tussen therapeut en cliënt. Therapie vindt altijd plaats binnen een ontmoeting tussen mensen die daartoe een relatie zijn aangegaan. De kwaliteit van deze relatie blijkt van grote invloed te zijn op het resultaat van de therapie, zoals uit alle recente en minder recente onderzoeken blijkt (Bouwkamp & Bouwkamp, 2010).
  1,95
  lees meer

  Je suis kindercoach

  Althans zo begon mijn carrière als coach zeven jaar geleden. Ik had ervaring met kinderen na jaren onderwijs en zocht een nieuwe manier van werken. Het gebied van kindercoaching was nog woest en ledig. “Wát ben je?”, was een vraag die ik in het begin vaker hoorde dan: “Heeft u plek voor mijn kind?” Inmiddels werk ik vooral met volwassenen, maar houd altijd ruimte vrij voor sessies met kinderen. Omdat geen opleiding of supervisie me zo zuiver en scherp houdt als het werken met kinderen.
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Dag van de Coach - 2020

  Thema - WERK-DRUK

  Datum: Maandag 7 september
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »