logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|28|29|30|...|545

Loopbaaninspiratie bij Rijkswaterstaat

Hoe wordt ons wegennet geschikt en veilig voor zelfsturende auto’s? Wat stimuleert duurzaam reisgedrag? Hoe blijven Nederlandse steden in de toekomst leefbaar en aantrekkelijk?
1,95
lees meer

Verder kijken dan talent

De aandacht voor talent binnen organisaties neemt toe. Veel organisaties claimen dat ze aan talentontwikkeling of -management doen. Functioneert een medewerker matig, of worstelt hij met carrièrevragen? Coaches staan klaar met talententesten, -trajecten of -toolboxen. Maar levert deze benadering van talent wel echt de antwoorden op die organisatie en medewerker verder helpen?
1,95
lees meer

Aan de slag met talentontwikkeling in je organisatie

Organisaties werken meestal met een gesprekscyclus. Ontwikkeling van medewerkers is gericht op het verbeteren van dat wat niet goed gaat. Werkt een organisatie met competenties, dan ligt ook hier het accent op verbetering. Herkenbaar? Omdat deze systemen zo dwingend zijn, lijkt er geen ruimte voor talentontwikkeling. “Nóg meer huiswerk,” zullen leidinggevenden roepen. “Nog meer afvinklijsten,” zullen hradviseurs zuchten. “Nog meer gedoe,” zullen medewerkers denken. Klopt dit? In dit artikel vertellen talentdeskundigen Ellen van Waaijen (Fundeon) en Eefje Teeuwisse (Take a Step) hoe ze werken. Leidinggevenden en medewerkers vertellen hun ervaring. Daarnaast krijg je tips om zelf aan de slag te gaan.
1,95
lees meer

Arcadis bindt en boeit generatie Y

Na hun afstuderen stonden ze te dringen voor de poort om een baan te bemachtigen. Organisaties als Arcadis zijn geliefd. Een paar jaar dienst bij een groot bedrijf is een goede start voor een indrukwekkend cv. Maar de jonge enthousiastelingen geven na een paar jaar te kennen ‘nieuwe uitdagingen’ te zoeken en hoppen naar het volgende bedrijf van goede naam. Ze hebben traineeprogramma’s gevolgd, opleidingen gedaan en toch gaan ze weg. Aan het woord is Sylke Raymakers, global leadership & talent development manager bij Arcadis, een grote ingenieursorganisatie met wereldwijd 28.000 medewerkers. Dit is niet het enige bedrijf dat worstelde met de jobhoppende generatie Y. Veel managers zijn op zoek naar hoe ze deze nieuwe jonge mensen – die zo anders in het leven staan dan zijzelf – beter verbinden met de organisatie.
1,95
lees meer

It’s all in a name

De terminologie die we gebruiken in ons werk, ons dagelijks jargon, is niet iets waar we regelmatig bij stilstaan. Maar wat bedoelen we nou eigenlijk als we het hebben over talent in organisaties? Wat doet het met mensen als ze tot talent benoemd worden?
1,95
lees meer

Businessgericht leren en ontwikkelen

Het zichtbaar maken van de bijdrage van leren en ontwikkelen aan de organisatiedoelen is een issue in veel organisaties. Een aantal organisaties vraagt expliciet naar de toegevoegde waarde van leer- en ontwikkelinterventies. Tegelijkertijd vinden veel hrd-professionals het lastig om hier concreet invulling aan te geven. Vanuit de gedachte dat je samen meer weet dan alleen, is in juni 2015 door NS, Achmea, ABN-AMRO en EMC een rondetafelbijeenkomst georganiseerd over businessgericht ontwikkelen en leren. Oftewel, hoe sluiten leren en ontwikkelen zo goed mogelijk en aantoonbaar aan op de organisatiedoelstellingen.
1,95
lees meer

De trainer als hefboom voor succes

ICM werd in 2013 en 2014 opleider van het jaar, nadat het bedrijf in nauwelijks twaalf jaar uitgroeide tot bijna de grootste opleider van Nederland, met open en maatwerkprogramma’s. Tel daarbij op dat ze in 2014 en 2015 officieel een Great Place To Work waren. Dat maakt nieuwsgierig naar de werkwijze en wat er achter het succes zit. In een gesprek met manager Leren & Ontwikkelen Roy Kreeftmeijer en adviseur in Leren & Ontwikkelen Laura van den Ouden, verkennen we de werkwijze bij ICM en wat andere opleiders zou kunnen inspireren. De trainer staat bij ICM centraal, niet in dienst van, maar, zoals Roy het noemt: “Het meest waardevolle wat we hebben, de trainers, dat is ons kapitaal.”
1,95
lees meer

Talent om te trainen?

Talent is hot. Zelden was er zoveel aandacht voor het begrip talent als de laatste tijd. Als je je talenten niet benut, ben je eigenlijk een sufferd. Maar wat als je geen talent hebt? En welk talent heb je eigenlijk nodig om een goede trainer of groepsbegeleider te zijn, of om goed met groepen om te gaan?
1,95
lees meer

Vijf trends in leren

In Amerika wordt jaarlijks de ATD gehouden, een conferentie met ongeveer tienduizend deelnemers uit de hele wereld. Sprekers delen de nieuwste inzichten met elkaar en soms ook bekende inzichten in een nieuw jasje. Als trainer van het jaar werd Titia van der Ploeg door de NOBTRA uitgezonden naar Orlando. Dit artikel beschrijft vijf grote trends die zij tijdens oppikte tijdens deze conferentie.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »