logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|294|295|296|...|544

Futureproof met soft controls

Professionals worden soms geconfronteerd met regels en procedures van een kwaliteitszorgsysteem waar ze zelf part nog deel van uitmaken. Door het zuiver controlerende ‘meten is weten’ en het uitsluiten van risico’s kunnen creativiteit, flexibiliteit en het nemen van eigen initiatief verdwijnen. Dit bemoeilijkt de professional om ‘agile’ (behendig) en vanuit eigen inzicht te reageren op vraagstukken en problemen die op hem afkomen, terwijl dat juist nu van elementair belang is. Soft controls bieden hier uitkomst.
1,95
lees meer

Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Een subsidieregeling speciaal voor loopbaanadviseurs, dat is de regeling Ontwikkeladvies 45-plussers, een pilot van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De regeling is ingevoerd in het kader van het actieplan Perspectief voor vijftigplussers en loopt nu een half jaar. Het doel van de regeling is om werkende 45-plussers die minimaal twaalf uur werkzaam zijn de mogelijkheid te geven om na te denken over het verloop van hun loopbaan. De regeling is beperkt tot negen beroepsgroepen. Wat zijn de eerste bevindingen van loopbaanadviseurs, werkenden en loopbaanadviesbureaus?
1,95
lees meer

De toekomst van arbeid in internationaal perspectief

Over de toekomst van arbeid, werk en loopbaan wordt enthousiast nagedacht en gespeculeerd, over de rol van robots, kunstmatige intelligentie en korte(re) werkweken. Maar hoe ziet de toekomst van arbeid eruit voor mensen in ontwikkelingslanden?
1,95
lees meer

Open over angst: wat zegt mijn baas?

Voor mijn werk en op lange vakanties was ik al vaak de wereld overgevlogen. Toch kreeg ik last van vliegangst. Dankzij het begrip van mijn baas en de reacties van collega’s leidde dit niet tot ziekteverzuim. Een verhaal over hoe het ook kan en een pleidooi voor meer openheid over paniekstoornissen.
1,95
lees meer

De arbeid van de toekomst is duurzaam en energiek

Waar hangt productiviteit in de toekomst van af? Welke vaardigheden worden steeds belangrijker en wat kunnen bedrijven doen om hun mensen ook in de toekomst gezond, lerend, en productief te houden? Cristel van de Ven en Aukje Nauta beschrijven de kern van wat ze uit jarenlang onderzoek en eigen ervaring geleerd hebben.
1,95
lees meer

Het labyrint als instrument bij loopbaanbegeleiding

Het labyrint is een betekenisvol symbool dat al tienduizend jaar over de hele wereld voorkomt. In de meest onherbergzame gebieden zijn labyrinten gevonden en we zien ze ook nu nog in onze eigen omgeving ontstaan. De weg waarover je in het labyrint wordt geleid, heeft een diepere betekenis, het betreft de eigen persoonlijke levensweg die je gaat – je innerlijke labyrint. Het lopen van een labyrint kan je helpen ontdekken wie je bent en kan je jouw verbondenheid met de kosmos laten beleven.
1,95
lees meer

De effecten van groepswerk bij ‘Career Writing’

De laatste twintig jaar heeft zich op het gebied van loopbaanbegeleiding een paradigmawisseling voltrokken. Naarmate beroepen en individuele loopbanen meer divers worden, wordt het maken van loopbaankeuzen op basis van testen grotendeels nutteloos. Als gevolg daarvan is de ‘matchingsbenadering’, waarin het zoeken naar een objectieve waarheid centraal staat, gaandeweg vervangen door narratieve vormen van loopbaanbegeleiding, waarin het gaat om het zoeken naar betekenis.
1,95
lees meer

Eigen regie biedt vrijheid en autonomie

Bovenstaande titels geven twee polen weer van een discussie die Ruerdje van Mierlo lanceerde bij een bijeenkomst van ‘de Kennisprofessionals’ van Noloc op 21 maart 2018. In de discussie vertolkte Jouke Post het standpunt dat eigen regie sociale verschillen vergroot. Ik verwoordde de mening dat het vrijheid en autonomie biedt. Op verzoek van het Noloc bestuur lichten wij onze standpunten toe voor de lezers van LoopbaanVisie. De bijdrage van Jouke Post verschijnt in het oktobernummer.
1,95
lees meer

Solliciteren in de toekomst?

In dit nummer over de toekomst van werk, kan de toekomst van solliciteren natuurlijk niet ontbreken. Sinds ik in 2007 de eerste editie van mijn boek Jobmarketing schreef, zijn er grote ontwikkelingen geweest. Waar je voorheen afhankelijk was van je real life network, slingert nu het vliegwiel van sociale media als LinkedIn je netwerk aan tot ongekende grootte. Zocht je toen nog vacatures in de dikke zaterdagkranten, zo krijg je nu dagelijks vacature-alerts rechtstreeks in je mailbox.
Gratis
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Dag van de Coach

Thema: Stress

Datum: 6 juni 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »