logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters

Alle artikelen

1|...|30|31|32|...|551

Arcadis bindt en boeit generatie Y

Na hun afstuderen stonden ze te dringen voor de poort om een baan te bemachtigen. Organisaties als Arcadis zijn geliefd. Een paar jaar dienst bij een groot bedrijf is een goede start voor een indrukwekkend cv. Maar de jonge enthousiastelingen geven na een paar jaar te kennen ‘nieuwe uitdagingen’ te zoeken en hoppen naar het volgende bedrijf van goede naam. Ze hebben traineeprogramma’s gevolgd, opleidingen gedaan en toch gaan ze weg. Aan het woord is Sylke Raymakers, global leadership & talent development manager bij Arcadis, een grote ingenieursorganisatie met wereldwijd 28.000 medewerkers. Dit is niet het enige bedrijf dat worstelde met de jobhoppende generatie Y. Veel managers zijn op zoek naar hoe ze deze nieuwe jonge mensen – die zo anders in het leven staan dan zijzelf – beter verbinden met de organisatie.
1,95
lees meer

It’s all in a name

De terminologie die we gebruiken in ons werk, ons dagelijks jargon, is niet iets waar we regelmatig bij stilstaan. Maar wat bedoelen we nou eigenlijk als we het hebben over talent in organisaties? Wat doet het met mensen als ze tot talent benoemd worden?
1,95
lees meer

Businessgericht leren en ontwikkelen

Het zichtbaar maken van de bijdrage van leren en ontwikkelen aan de organisatiedoelen is een issue in veel organisaties. Een aantal organisaties vraagt expliciet naar de toegevoegde waarde van leer- en ontwikkelinterventies. Tegelijkertijd vinden veel hrd-professionals het lastig om hier concreet invulling aan te geven. Vanuit de gedachte dat je samen meer weet dan alleen, is in juni 2015 door NS, Achmea, ABN-AMRO en EMC een rondetafelbijeenkomst georganiseerd over businessgericht ontwikkelen en leren. Oftewel, hoe sluiten leren en ontwikkelen zo goed mogelijk en aantoonbaar aan op de organisatiedoelstellingen.
1,95
lees meer

De trainer als hefboom voor succes

ICM werd in 2013 en 2014 opleider van het jaar, nadat het bedrijf in nauwelijks twaalf jaar uitgroeide tot bijna de grootste opleider van Nederland, met open en maatwerkprogramma’s. Tel daarbij op dat ze in 2014 en 2015 officieel een Great Place To Work waren. Dat maakt nieuwsgierig naar de werkwijze en wat er achter het succes zit. In een gesprek met manager Leren & Ontwikkelen Roy Kreeftmeijer en adviseur in Leren & Ontwikkelen Laura van den Ouden, verkennen we de werkwijze bij ICM en wat andere opleiders zou kunnen inspireren. De trainer staat bij ICM centraal, niet in dienst van, maar, zoals Roy het noemt: “Het meest waardevolle wat we hebben, de trainers, dat is ons kapitaal.”
1,95
lees meer

Talent om te trainen?

Talent is hot. Zelden was er zoveel aandacht voor het begrip talent als de laatste tijd. Als je je talenten niet benut, ben je eigenlijk een sufferd. Maar wat als je geen talent hebt? En welk talent heb je eigenlijk nodig om een goede trainer of groepsbegeleider te zijn, of om goed met groepen om te gaan?
1,95
lees meer

Vijf trends in leren

In Amerika wordt jaarlijks de ATD gehouden, een conferentie met ongeveer tienduizend deelnemers uit de hele wereld. Sprekers delen de nieuwste inzichten met elkaar en soms ook bekende inzichten in een nieuw jasje. Als trainer van het jaar werd Titia van der Ploeg door de NOBTRA uitgezonden naar Orlando. Dit artikel beschrijft vijf grote trends die zij tijdens oppikte tijdens deze conferentie.
1,95
lees meer

Talent is in the eye of the beholder

Talenten. Wat zijn talenten in relatie tot werk, ontwikkeling en organisaties? Twee dingen. Ten eerste zijn talenten eigenschappen van een individu, die hij in beheer heeft gekregen. Het zijn gaven en natuurlijke kwaliteiten die hem zijn toevertrouwd. Naast deze talenten op microniveau spreken we over talenten op mesoniveau. Dan gaat het over mensen die zich aan een organisatie hebben verbonden. Zij geven een deel van hun tijd en kwaliteiten tegen een bepaalde vergoeding te leen aan een organisatie. In die zin zijn medewerkers de talenten die aan een organisatie zijn toevertrouwd.
1,95
lees meer

Cultuurverschijnselen op de werkvloer

De in een organisatiecultuur vigerende vooroordelen, beelden, houdingen en sentimenten krijgen hun weerslag in selectieprocessen en benoemingsprocedures. Kandidaten, die worden geselecteerd of als talenten worden aangewezen, zijn de spiegel van de cultuur van een organisatie. Hoe dat komt en welke mechanismen daarbij een rol spelen, wordt in dit artikel besproken aan de hand van markante en recente onderzoekspublicaties.
1,95
lees meer

Focus op kracht

Vanaf het moment dat je wordt ingewerkt op je nieuwe werkplek, tot het moment dat je jouw pensioen mag vieren is een ding een feit: als je doet wat van je gevraagd wordt, word je betaald. Nu is er een probleem. Er wordt tegenwoordig heel veel gevraagd van werknemers. Zowel binnen als buiten de werkplek, waarbij een baan voor het leven geen vanzelfsprekendheid meer is. En verwachten dat werknemers doen waarvoor ze worden betaald is een ding, maar ze laten excelleren vraagt om een andere aanpak.
1,95
lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Congres Positieve Psychologie

Thema: Dynamiek in Relaties

Datum: 29 november 2019
Locatie: De Reehorst, Ede

Informatie & aanmelden »