logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|356|357|358|...|554

  Duurzaam inzetbaar in Ziekenhuis Amstelland

  Veranderingen zijn inmiddels een constante factor geworden, ook binnen de zorg. Het vak van verpleegkundige ziet er allang niet meer uit als tien jaar geleden. De vraag rijst: hoe creëren wij, P&O en leidinggevenden, een context waardoor de medewerkers van Ziekenhuis Amstelland op een goede manier meegaan in veranderingen? En: wat kunnen medewerkers zelf doen om vitaal tot aan hun pensioen door te werken? Ons beleid ‘Wendbaar in veranderingen’ is de motor voor verdere ontwikkeling van het personeelsbeleid .
  1,95
  lees meer

  Opinie: Een leerling is een actief persoon

  In stagesprekken met mbo-leerlingen spreekt de docent meer tegen dan met de leerling. Toch weten we uit onderzoek dat studenten pas in staat zijn te reflecteren over hun toekomstige loopbaan wanneer er sprake is van een dialoog. In een praktijkgestuurde leeromgeving, met net genoeg theorie op het juiste moment, kunnen jonge mensen leren hoe ze hun schoolloopbaan zelf kunnen sturen in de richting van hun toekomstwensen. Nu nog de docenten overtuigen.
  1,95
  lees meer

  Onderzoek: Gaining the talented individual

  Employees’ contemporary career patterns, characterized by employees pursuing their personal vocational agenda, raise many questions among managers and consultants regarding sustainability of future organisations. If employees are primarily focused on realizing their objectives through their work, how can organisations uphold, and further develop their organisational culture, know-how, and their business network?
  1,95
  lees meer

  Off- & Online: Baanzekerheid, chaos en social media

  In dit nummer leest u een interview met Jim Bright. Zijn theorie over het omgaan met onzekerheid, veerkracht en investeren in je employability en vakgericht netwerk vind ik erg goed. In april 2011 heb ik Jim Bright horen spreken op een loopbaanconferentie in Cairns aan de oostkust van Australië. Wat mij opviel aan de deelnemers is dat ze veelal werkten in het studiekeuzeadvies en daarbij nog ingesteld waren op ‘voorspelbare carrières’. De Chaos Theory of Careers van Bright en Pryor was voor hen zeer vernieuwend.
  1,95
  lees meer

  Methodiek: Tweelingzussen over de Multifocusmethode

  Gitta en Lenneke Overmaat (1952) zijn zussen. Eeneiige tweelingzussen welteverstaan, “niet identiek, maar spiegelbeeldig, dat vinden we namelijk zelf zo leuk”. Tijdens hun lange carrières als coach, trainer en procesbegeleider, ontwikkelden zij de Multifocusmethode, die ze inzetten bij professionals, teams en managers. Omdat ze hun gedachtegoed graag wilden overdragen, hebben de zussen hun levenswerk op papier gezet in het boek ‘Multifocus. Anders denken, anders doen’. LoopbaanVisie sprak hen in Amsterdam. De tweeling kan letterlijk met elkaar lezen en schrijven, zeggen ze zelf. “Hoe meer je van perspectief kunt wisselen, hoe succesvoller je bent.”
  1,95
  lees meer

  Methodiek: Vitaal langer doorwerken

  De huidige regering heeft het beleid dat we langer doorwerken en dat ouderen meer kans moeten krijgen op de arbeidsmarkt. Daartoe heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een ‘Vitaliteitspakket’ opgesteld. Het vitaliteitspakket is nieuw en wordt geleidelijk ingevoerd over de jaren 2012 en 2013. Het pakket leidt tot vereenvoudiging van het fiscale stelsel. Vier fiscale regelingen worden afgeschaft: de arbeidskorting voor ouderen (2012), de doorwerkbonus (2013), de spaarloonregeling (2012) en de levensloopregeling (2012). Daarvoor in de plaats komen de werkbonus voor 61-plussers (2013), vitaliteitssparen (2013) en Extra stimulering scholing (2013). Dit schrijft minister Kamp in 2011 over het Vitaliteitspakket. Deze doelstellingen zijn echter niet in een handomdraai via overheidsbeleid en financiele prikkels van bovenaf te realiseren. Daar is meer voor nodig.
  1,95
  lees meer

  Kanttekening: Waar betaal ik eigenlijk voor?

  Waar betaal ik eigenlijk voor? Ik lees in de offerte dat ik betaal voor coaching van mijn medewerker, zonder dat ik volledig op de hoogte wordt gehouden van het verloop… Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Ik wil wel weten waar ik geld aan uitgeef.  En dan ook nog een traject voor een jaar!? Kan dat niet korter? Ik wil toch wel iets sneller weten waar ik als werkgever aan toe ben. De medewerker werkt niet optimaal en toegegeven, de gesprekken die we hebben gevoerd hebben tot dusver niets opgeleverd. Het dossier is niet van dien aard dat ik een ontslagaanvraag kan doen, maar ik heb wel grote twijfels omtrent het in dienst houden van deze medewerker. Op advies van de juridische afdeling heb ik een coach benaderd, zodat we kunnen kijken of er een toekomst is. Als werkgever heb ik in het gesprek met de coach een aantal zaken benoemd die ik terug wil zien in het gedrag en de communicatie van de medewerker en dan is het ook de bedoeling dat ik daarover in gesprek kan gaan met zowel de medewerker als de coach… Tenminste dat is mijn bedoeling, want ik wil ook wel weten of de coach dezelfde zaken ervaart als wij. Maar nu lees ik in de offerte weliswaar mijn aandachtspunten terug, in afgezwakte vorm overigens, en blijkt dat er veel van de voor mij essentiële informatie valt onder de privacy en dat ik omtrent de voortgang van het traject afhankelijk ben van de informatie die mijn medewerker mij geeft… Tja… En hoe bruikbaar en objectief is dat dan? En dan duurt het ook nog minimaal een half jaar met een uitloop naar een jaar… Daar kan ik toch niet mee vooruit? En ik snap ook de noodzaak niet van een dergelijke lange duur. Het moet toch mogelijk zijn om mij binnen een maand of drie duidelijkheid te geven? Ik wil op korte termijn weten of het mogelijk is dat ik de medewerker duidelijk kan maken wat wij willen zien in zijn functioneren of dat dit niet aan de orde is. Ik begrijp dat daar gesprekken voor nodig zijn, maar nu krijg ik het idee dat het overal over kan gaan, maar niet over de beantwoording van de vragen die ik heb. Hoe weet ik nu dat ik betaal voor wat ik vraag? En dat ik de antwoorden krijg die ik nodig heb? Ik huur de coach toch in?  Dan zou de loyaliteit toch ook naar mij als werkgever moeten gaan? Een opdrachtgever Discussieer mee in de Tijdschrift voor Coaching Linkedin group: http://lnkd.in/bVpMi94
  Gratis
  lees meer

  Interview: The chaos theory of careers

  De chaostheorie is een gebied binnen de wiskunde waarmee dynamische systemen kunnen worden onderzocht. De Australische psychologen Jim Bright en Robert Pryor hebben deze theorie toegepast op de turbulente loopbanen van deze tijd. We kunnen de factoren die onze loopbanen beïnvloeden nauwelijks voorspellen en hebben er weinig greep op. De kleinste veranderingen kunnen een onevenredig effect hebben. Een interview met Jim Bright over hun boek 'The Chaos Theory of Careers. A New Perspective on Working in the Twenty-First Century'.
  1,95
  lees meer

  Internationaal: Werken in het buitenland

  Loopbanen worden steeds internationaler. In Europa biedt het vrije verkeer van werknemers steeds meer kansen voor met name jonge werkzoekenden en voor werkgevers. Enkele succesvolle programma’s van de Europese Unie ondersteunen bij een goede match.
  1,95
  lees meer

  Inspiratie: Context en Rol

  I follow the tracks And spin the context I follow the tracks And spin I follow the tracks And spin the context Into the open I lay amongst the clouds Dissolving falling down Follow the tracks I promise to send word I enter the visible world With a tongue of secrets I breathe the neon With a calm, calm, calm, calm fear. Read more: Anja Garbarek - Spin The Context Lyrics | MetroLyrics  
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper