logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|3|4|5|...|565

  Napraten over modellen

  Een verscheidenheid aan artikelen over het gebruik van modellen. Van inspiratie en nieuwe modellen tot een kritische blik op waarheid en pragmatiek. Hebben de artikelen jou aan het denken gezet? Heb je meer zicht gekregen op de wijze waarop je modellen in je werk gebruikt?
  Gratis
  lees meer

  ‘Dit is geen test’

  Hoewel het gebruik van persoonlijkheidstests als hulpmiddel in de praktijk op veel hrd-professionals een grote aantrekkingskracht heeft, worden deze tests door sommigen flink bekritiseerd. Ze zijn aantrekkelijk door hun optimistische beschrijvingen en gebruiksgemak voor individuele ontwikkeling en teamontwikkeling. De markt van persoonlijkheidstests is een dynamische industrie, veel professionals gebruiken dit soort tests bij assessments en in ontwikkeltrajecten, zoals managementtraining en executive coaching. Vaak ontbreekt het echter aan psychometrische robuustheid.
  1,95
  lees meer

  Het achtveldenmodel

  Sibrenne Wagenaar, Niek de Groot en Wouter Willemse hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit nummer komen drie professionals aan het woord. Het achtveldenmodel is de favoriet van Madeleine Koudstaal. In dit artikel beantwoordt zij een aantal vragen over dit model.
  Gratis
  lees meer

  Je eigen model!

  We hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit nummer komen drie professionals aan het woord. Marc Coenders vertelt over de wijze waarop hij met modellen werkt. De interviews zijn afgenomen door onze redactieleden en trekkers van dit nummer: Niek de Groot, Sibrenne Wagenaar en Wouter Willemse.
  Gratis
  lees meer

  PPL-model

  Sibrenne Wagenaar, Niek de Groot en Wouter Willemse hebben professionals gevraagd om iets te vertellen over hun favoriete model. Of over wat maakt dat ze graag met modellen werken. In dit artikel het verhaal van TriamFloat, een onderwijskundig bureau. Brenda Zandsteeg en collega’s bespreken in dit artikel een model voor het positioneren en professionaliseren van leren: het PPL-model.
  Gratis
  lees meer

  Managementmodellen: wel of niet doen?

  Veel werkenden krijgen er op een of andere manier mee te maken: managementmodellen. Deze managementmodellen vormen een onlosmakelijk onderdeel van een ogenschijnlijk onuitputtelijke stroom van ‘nieuwe’ managementideeën, die telkens worden gepresenteerd als beste en meest vooruitstrevende oplossing voor veel hardnekkige management en organisatieproblemen. Wat maakt ze zo interessant, wat leveren ze op en hoe pas je ze toe?
  1,95
  lees meer

  Welcome onboard!

  Sta jij voor de uitdaging om nieuwe medewerkers te onboarden? Of ben je op zoek naar manieren om de onboarding journey te verbeteren? Ontdek een aantal belangrijke ontwerpprincipes bij het vormgeven van een excellente onboarding journey en ga aan de slag!
  1,95
  lees meer

  Groeien gaat van ‘au’!

  Als ik oprecht ben, moet ik zeggen dat ik een beginnend leidinggevende ben. Natuurlijk tel ik al mijn snippers van ervaring als achtervanger en waarnemer bij elkaar op om er een fatsoenlijk curriculum vitae van te fabriceren, maar eerlijk gezegd zit ik nog in de aanvangsfase. Dat houdt ook in dat ik nog fouten maak. Een beginnend leidinggevende maakt fouten en moet die toegeven. Een ervaren manager maakt fouten, maar geef toe: daar zit een strategie achter, een op ervaring gestoelde autoriteit en soms zelfs een visie.
  Gratis
  lees meer

  Internationaal netwerken

  Niet elke hrd’er is van nature een netwerker. Ook heeft niet iedereen een uitgebreid internationaal professioneel netwerk. Wie dat wel heeft, is Henriette Kloots. We spreken haar over de totstandkoming van dat netwerk, over wat het haar bracht en ontfutselen haar natuurlijk wat tips over het opbouwen en onderhouden van een internationaal netwerk.
  1,95
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  HRD-Congres Liefde voor leren

  Thema: Aandacht

  Datum: 14 februari 2020
  Locatie: De Reehorst, Ede

  Informatie & aanmelden »