logo-professioneel-begeleidenlogo-professioneel-begeleiden
Filters
 • Alle artikelen

  1|...|39|40|41|...|571

  Toekomstige arbeidskracht: een typologie

  Nieuwe technologieën hebben op tal van manieren hun weerslag op onze manier van leven. Alleen al door de digitalisering was werken nog nooit zo grenzeloos. Met één beweging van een vingertop ligt de wereld voor ons open. The sky is the limit geworden. Ook op de arbeidsmarkt laten itinnovaties hun sporen na.
  1,95
  lees meer

  Sociaal leren

  Massive Open Online Courses (MOOCs) zijn al enige tijd een grote trend in onderwijsland. Universiteiten bieden via deze platformen gratis cursussen aan, om zich er zo mee te profileren. Deze trend waait langzamerhand ook over naar de learning- en developmentafdelingen van organisaties. Het inzetten van MOOCs en SPOCs (Small Private Online Courses) om organisatieontwikkeling te gebruiken, is daarom iets wat steeds vaker gebeurt. Maar tot op heden is het onbekend of dit ook daadwerkelijk zinvol is. Om daar inzicht in te krijgen, hebben wij in samenwerking met MOOCFactory, die MOOCs en SPOCs aanbiedt via het platform Curatr, onderzoek gedaan naar de relatie tussen sociaal leren met Curatr en organisatieontwikkeling.
  1,95
  lees meer

  Intrapreneurship stimuleren?

  Intrapreneurship, ofwel ondernemend werknemerschap, wint internationaal gezien sterk aan populariteit. Intrapreneurship is enorm belangrijk voor organisaties, omdat het bijdraagt aan de innovatiekracht. Ook in Nederland neemt de aandacht voor intrapreneurship toe. Er is echter nog weinig bekend over hoe men intrapreneurship onder werknemers het beste kan stimuleren. Meer kennis hierover is geen overbodige luxe. TNO en de Utrecht University School of Economics (U.S.E.) zijn hiermee aan de slag gegaan. Wat bleek? Vooral vertrouwen van de leidinggevende, het voorzien van voldoende middelen door de leidinggevende en samenwerking buiten de organisatiegrenzen blijken de sleutel voor het stimuleren van intrapreneurship onder medewerkers. Bevindingen die ook interessant kunnen zijn voor leerprofessionals.
  1,95
  lees meer

  Snoeien doet bloeien

  In de fruitteelt weet men niet beter: om te zorgen voor licht en ruimte voor bloesem en vruchten wordt er jaarlijks gesnoeid. Takken, die belemmerend zijn voor lichtinval, worden weggeknipt en omdat men weet dat de bloesem en de appeltjes op de zogenaamde kortloten komen, worden daar de uitschieters weggehaald. Op 27 maart legde Manon Ruijters, lector bij Stoas Wageningen, in een openbare les uit hoe dat snoeien en bloeien werkt wanneer het gaat om het ontwikkelen van professionele identiteit.
  Gratis
  lees meer

  Flexibel online onderwijs: de toekomst van leren

  “Technologische ontwikkelingen, met name verschillende technologische tools, hebben gezorgd voor een enorme verbreding van hoe je leren kunt faciliteren. Leren is tijd- en plaatsonafhankelijk geworden en schaalbaar! Met de tools kun je het onderwijs op de campus verbeteren, je kunt nieuwe markten bereiken door bijvoorbeeld cursussen open te stellen voor een breed publiek, of je kunt studies online aanbieden, waardoor het mogelijk wordt om het halen van een masterdiploma te combineren met werken.”
  1,95
  lees meer

  Promoties thema Teams

  In deze uitgave een samenvatting van de volgende twee promoties: Professionalization of Curriculum Design Practices in Technical Vocational Colleges: Curriculum Leadership and Collaboration, Nabeel M. Albashiry, 26 augustus 2015, Sana’a Community Collega, Yemen Gezamenlijk ontwerp van ict-rijk materiaal voor beginnende geletterdheid: Ontwerpconversaties in docentontwerpteams, F.B. Boschman, 28 augustus 2015, Universiteit Twente
  Gratis
  lees meer

  Creatieregie

  Situatie De directeur van het mt van een zorgverlener benadert mij voor de begeleiding van zijn team. Ik ken hem van een coachingstraject met één van zijn mt-leden. Het team zit in een proces van visievorming, maar hij ervaart te weinig gerichtheid op samenwerking binnen zijn team.
  1,95
  lees meer

  Leren wordt downloaden

  Trinity and Neo zijn op de vlucht voor hun belagers. Als ze het dak van het gebouw bereiken, zien ze een helikopter staan. “Kun jij dat ding besturen?” vraagt Neo. “Nog niet,” antwoordt Trinity, terwijl ze haar mobiele telefoon grijpt en de operator belt, die op zijn computer de installatie van de helikopterapp in Trinity’s brein activeert. Enkele seconden later zien we Trinitiy’s ogen knipperen wanneer de app zich uitpakt in haar brein. “Laten we gaan,” zegt Trinity tegen Neo en ze start de helikopter om te kunnen ontsnappen. Dit is een scene uit de film ‘The Matrix Reloaded’ uit 2003. Wanneer zullen we daadwerkelijk in staat zijn te leren door downloaden?
  1,95
  lees meer

  Varia thema Technologie

  In deze uitgave o.a.: Publicaties Jaap Boonstra online Hr-scan met terugkoppeling Online cursus positieve psychologie Gratis download van het boek ‘Psychologie voor een betere wereld’ Platform Fiverr®
  Gratis
  lees meer

  Boeken thema Technologie

  In deze uitgave een bespreking van de volgende boeken: When digital becomes human, Steven van Belleghem Zo werken rollenspelen echt!, Karin de Galan Draagvlak en draagkracht, Gert van der Kolk en Mari-Josée Dries Kopmannen, Jan de Schepper Managen van transities, William Bridges Zorg vraagt leiderschap, Dick Both & Alex de Bruijn (red.)
  Gratis
  lees meer

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

  Op weg naar ruimte en vrijheid

  Crisis als aanleiding om inzicht te vergroten in (je) identiteitswerk

  Datum:
  Locatie:

  Download gratis deze white paper